lauantai 20. marraskuuta 2021

Josko vielä koronastakin

 

Aamulenkillä nähtiin selälleen kellahtanut öttömönkiäinen. Heti tuli mieleen, että onkohan siihen korona iskenyt. Niin kauan on tämän koronan kanssa eletty, ettei jaksa edes noista huippulukemista sen kummemmin ällistyä. Mitä nyt ärsyttää ihmiset, joilla on omasta mielestään lupa olla välittämättä muista ja kieltäytyä rokotuksista. "En käytä maskia, enkä ole ottanut rokotuksia ja hengissä olen." Niinpä niin. Toki kannatan yksilönvapautta, mutta kohta kannatan myös rokotuspakkoa. Mitenkähän silloin pärjättiin, kun oli isorokon kohdalla rokotuspakko?
---
Minä olen niin paljon ryhdistäytynyt, että tilasin kolmannen rokotusajan heti, kun se oli mahdollista eli noin kolmen viikon päähän. Influenssarokotuksen jo sain. Siihenkin piti tilata aika ja silti oli jonotettava, kun kaikki olivat tietenkin hyvissä ajoin. Ja siinä jonossa tietenkin oli paljon valitusta huonoista järjestelyistä. Meitä nyt vain on niin paljon ja kahta rokotusta samaan aikaan jaetaan. Kymmeniä piikittäjiä siellä oli. Ja oli mukavaa, kun piikittäjällä ei ollut kiire vaan hän oli rauhallinen. Kaikki sujui hyvin ja jopa niin sutjakkaasti, että samalla lipulla pääsin edestakaisin. Lippu on voimassa 80 minuuttia. Menin ja tulin bussilla ja metrolla, joten ei nyt kohtuutonta jonottamista kuitenkaan.
---
Jonossa tuli myös keskustelua, kun jono-ohjaaja totesi: "Tämähän on ilmaista." "No, ei ole, kun mehän veronmaksajat sen maksamme." Minä kyllä lasken tämän ilmaiseksi vaikka veroja maksankin. Mitenkäs sinä? Onko verovaroilla kustannetut palvelut meille ilmaisia vai tunnetko joutuneesi maksuihmiseksi?
---
Minun ryhdistäytymisestä vielä sen verran, että kävin poliisilaitoksella antamassa sormenjäljet ja käsialanäytteen uutta passia varten. Josko vaikka joskus vielä matkoille.


Oli mukava aamu kävellä, joten annoin Koirapojan pitkästä aikaa nuuskutella koirapuistossakin. Näyttää tulevan kaunis päivä, joten eiköhän tehdä enemmänkin pitkiä lenkkejä. Koirapojalla on jotain ongelmaa jossain joten tohtoria tarvitaan. Ajattelin kuitenkin odottaa, että edellisistä verikokeista on kuukausi, ellei tilanne kovin pahene. Ulkona Koirapoika kyllä jaksaa ja kotonakin leikkii, mutta silti jotain. Voihan se olla ihan vain vanhuutta, mutta pitää tutkia, ettei nyt huomaamatta joudu kipua kärsimään.


Minä tykkään näistä marraskuun pimeistä. Oli komea kuutamokin.


On mukava vaellella pimeässä vaikka katuvaloja riittää. Olisi erityisen mukavaa olla jossain, missä pääsisi ihailemaan linnunrataa tummalla taivaalla. Ehkä taas joskus.


Nyt täytyy tyytyä ihailemaan auringonnousuja


ja -laskuja.


Ikkunoista tuijottelu on palkitsevaa.

8 kommenttia:

  1. Näin on, mutta on ihmisiä jotka ei voi terveydellisistä syistä ottaa rokotetta, sitten on ihmisiä jotka on ulkomaalaisia maahanmuuttajia/paperittomia, ihmettelen tuota rokotamattomien syyttelyä ja eriarvoisuutta, kun olen lukenut että rokotettujakin on sairaaloissa n.puolet, ja että rokotetutkin tartuttavat,
    eikä passikaan estä viruksen leviämistä.Rokotuksen haittoja ja kuolemiakin on, niitä ei raportoida, eikä tavalliseen flunssaan kuolleita.
    Miksikähän virus ei ole hävinnyt, vaikka rokotettuja on jo miljoonia kohta 3 piikin saaneita, herää kysymys mikä tämä vailla tutkimusta oleva rokotus oikein on.?
    Kyse on vain siitä että rokotetut pelkää kaikkein eniten itsensä puolesta.
    Mikä yhteiskunnalle maksaa on: tupakoitsijat, alkoholisoituneet, rikolliset vankiloissa, mielenterveys johon lapset ja nuoret sairastuu yhä enempi.
    Nyt on niin levy jäänyt päälle virkaihmisillä, ettei heillä näytä muuta asiaa olevan kuin syyttely ja pelottelu. Ei missään Euroopan maissa saa olla rokotuspakkoa, eikä rokottamattomia millään tavalla syrjiä, tämä on Euroopan neuvoston päätös päätetty 21.1.21 miksi suomessa toimitaan lakien ja säädösten vastaisesti, siksi koska tämä yhteiskunta on kiroutunut ja valheellinen. Mitä korona on tehnyt , se on myös tappanut monet työpaikat, se on aiheuttanut räjähdysmäisesti mielenterveys ongelmat, itsemurhat, väkivaltaisuudet kodeissa, puhutaanko näistä?Ei, vaan viranomaiset haluavat viedä viimeisetkin työpaikat jo ahdingossa olevilta yrityksiltä.
    No sain purettua kommentin nyt sinun blogiisi.

    VastaaPoista
  2. Marraskuun pimeys on ihan parasta!!

    Minäkin olen saanut influenssarokotuksen ja meillä meni kyllä tosi sujuvasti. Henkilökuntaa oli enemmän kuin rokotettavia. Korona kolmonen on varattuna joulukuulle.

    Kysyit veronmaksusta ja siitä, maksammeko välillisesti itse julkiset palvelumme. Niinhän me maksamme. Minua risoo eniten se, että koko työikäni ajan kävin yksityisillä hammaslääkäreillä, kun sitten pääsin eläkkeelle ajattelin, että nyt on minun vuoroni. Kerran onnistuin pääsemään vastaanotolle, mutta korona-aikana en enää. Lopulta oli pakko mennä yksityiselle, joka läksytti minua moneen kertaan siitä, että olin jättänyt liian pitkän välin. Ensi keväänä yritän taas julkista; jospa nyt huolisivat minut.

    VastaaPoista
  3. Rokotukset olen ottanut ja kiitollinen, että olen saanut. Onnellista, että meillä on mahdollisuus saada rokotus. Terveydenhoito ja sairaanhoito yhteiskunnan palveluina samoin koulu ja sähkö ja vesi jne. Olemme onnellisia kun yhteiskunta toimii! Komea oli kuutamo eilen illala ja aamulla oli maa jäässä. Talvi tulee hiljalleen.

    VastaaPoista
  4. Juuri puhuimme työkavereitten kanssa, että aina, kun pääsee katsomaan tähtitaivasta tai revontulia johonkin kaupungin valosaasteen ulkopuolelle on pilvistä. Uusi esimies oli yrittänyt erottaa linnunrataa, mutta ei ollutkaan osannut. Nauroimme, että avaruus laajenee ja Linnunrata on hajaantunut sitten meidän lapsuuden päivien (tai siis öiden)

    VastaaPoista
  5. Tuossa ensimmäisessä, anonyyminä heitetyssä, kommentissa on niin paljon vääriä faktoja että lopetan sen kommentoinnin tähän. Poista mokoma paska jota kuulen myös faijaltani joka on helluntalainen evankelista, hyi helvetti että vistottaa!!

    Tää kans rakastaa tällaisia öitä kun on kirkasta ja tähdet loistaa, siksipä olen nyttenkin hereillä, ihan tarkoituksella. Nettikin toimii paremmin;)

    Paljon hyvää ja kaunista, Koirapojalle pitkää ikää!!

    VastaaPoista
  6. Päätin, että en vaivaudu nimettömiin kantaaottamaan. Olen kyllä yllättynyt, miten nopeasti joku salaliittoteoreetikko tänne ehtii. Mutta jokainen tekee kuten hyväksi näkee. Nautitaan me marraskuun pimeydestä ja ehkä joskus linnunradasta.

    VastaaPoista
  7. Jokainen tekee kuten parhaaksi näkee, se on totta.
    Rokotettu on, ripitettykin äidin ja isän toimesta moneen otteeseen. Äiti ripittää vieläkin, jos on tarvis ;)
    Tyytyväinen veronmaksaja olen, ilman maksamiani veroja olisi moni palvelu jäänyt saamatta, eritoten hyvä sairaan-/terveydenhuolto. Kaikkea kun ei työnantaja maksanut, vaan ohjasi diagnoosin tehtyään jatkohoitoon julkiselle puolelle.

    Nautin kanssasi marraskuun harmaudesta ja pimeydestä, kirkkaista tähdistä, lumisateesta ja pienistä jäljistä lumessa aamuisin, kun pihan poikki on viilettänyt ystävä jos toinenkin :)

    VastaaPoista
  8. Olisin kyllä voinut olla kärkevöittämättä keskustelua, mutta joskus käy näin :)

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.