keskiviikko 26. huhtikuuta 2023

Ei aina käy niin

 

Kasvimaan ja kodin siivous oli aikataulutettu tälle päivälle. Kasvimaa jäi, sillä tartuin toimeen ja ämpärilistaan.

Ämpärilista kohta 37
Lopeta jahkailu
Nyt on koittanut elämän vaihe, jossa on tärkeää elää tässä ja nyt. Asioiden lykkääminen myöhempään on lopetettava. Muutamat puheenparret ja tekosyyt joutavat nyt romukoppaan: "No, katsotaan sitten", "Pitää katsoa", "Ehkä", "Joskus toiste" hävitetään sanavarastosta lopullisesti ja niiden tilalle vaihdetaan:
"Nyt tai ei koskaan."

Olen kyllä aina ollut nopea syöksymään uusiin projekteihin, mutta on muutamia sellaisia, jotka tökkii koko ajan. Tökkiminen on tässä korona-aikaan lisääntynyt sille tasolle, että tukeva potku persauksille on tarpeen. Huomenna menen kuntotestiin saadakseni selville ne kaikkein surkeimmat kohdat, joita petrata. Eli tulta päin! Olen kyllä jo aloitellut kuntoilua, mutta eiköhän testitulokset nosta sisua.

Toimi, johon tänään tartuin ja joka esti kasvimaapuuhat, oli allergiaongelma. Kyllästyin kitumiseen ja soitin terveyskeskukseen. Yllättäin sainkin heti tälle päivälle ajan. Sain hyvää palvelua ja kasan erilaisia troppeja oloa parantamaan. 
Uniapneamasiinasta sen sijaan tuli huonoja uutisia (sitäkin siis edistin). Joskus kesän jälkeen oli vastaus, kun kysyin, milloin se saisin. "Me kyllä lähetetään sitten kutsu." Päätöshän siitä, että saan se, tehtiin helmikuussa. Mutta tämähän on kiireetöntä hoitoa, joten ei kun odotellaan.



Ostin eilen tarjouksesta reilun kaupan ruusuja eloani ilahduttamaan. Ja taas vaalenpunaisia. Minulla lienee joku hempeilykausi menossa.


Tänään ruusut näyttävät masentuneilta. Eivät jaksaneet hempeillä.

14 kommenttia:

  1. Sinulla varmaan yleisolotila kohenee jo siitä, kun saat käyttöön sen uniapnealaitteen.
    Tuo alimman kuvan ruusukimppu kuvastaa tämän hetken olotilaani hyvin ;D Olin kuvitellut 5 päivän puuhommien jälkeen pitäväni vapaapäivän ja haravoivani kotona ja ties mitä. Onneksi sataa vettä...... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin uskon, että jaksaminen paranee, kunhan uni alkaa toimia. Harmittaa kyllä, että vasta kesän jälkeen saan sen laitteen. Mutta hyvä, että joskus.

      Poista
  2. Ohhoh, sait samalle päivälle ajan, huikeaa! Toivottavasti tropit auttavat. Kitulias on kevät allergikoille.

    Kuntotesti on hyvä juttu, ehkä itsekin pitäisi joskus toteuttaa sellainen, mutta lykkään sitä mielelläni sitku-elämään. Laiskottaa liikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osaan ilmeisesti olla vakuuttava puhelimessa. Ovat tropit toimineet tosi nopeasti eli ilmeisesti diagnoosini osui oikeaan.

      Poista
  3. Peukut ämpärilistan kohdalle 37. Noin pitäisi osata ajatella ja muistaa, että aikaa on enemmän takana kuin edessä. Yritän muistaa.
    Ihanan väriset ruusut. Saitko ne lopulta virkistymään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä ruusut virkistyneet. Joutuivat sitten roskiin. Lyhyt ilo.

      Poista
  4. Mä en enää osta noita ruusuja, enkä tulppaaneja, koska aina käy noin eli nuokkuvat heti ja tulppaanit kuivuu pystyyn vaikka kuinka ohjeiden mukaan ne veteen hoitaa. Kuulemma kaupassa tai jossain matkalla ovat olleet väärässä lämpötilassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus on minulla ruusut jaksaneet tosi pitkään. Olikohan nämä tarjouksessa siksi, että oli tiedossa, etteivät kestä.

      Poista
  5. Mieheni sai uniapnealaitteen ja piristyi aivan silmissä. Hänellä oli aikaisemmin todella pitkiä katkoksia ja paljon.
    Varmasti opit sen helposti käyttämään.
    Mukavaa Vappua Sinulle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ollenkaan epäile, ettenkö oppisi. Haluaisin sen vain nopeammin. Mutta niillä mennään, mitä saadaan.

      Poista
  6. Ämpärilista 👍 Harmi, että uniapneakoneen saaminen on venähtänyt. Siitä on varmasti apua. Itse odottelin omaani 8kk ja sain sen samoihin aikoihin kun sytostaatit alkoivat, joten en oikein osaa sanoa sen vaikutusta pirteyteyteen kun sytot ja muut lääkkeet vaikuttaa uniin, mutta aamupäänsärky on jäänyt pois ja se on iso juttu. Iloista Vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai sinullakin kesti noin kauan. Ilmeisesti vain tuolla syrjäseuduilla sen saa nopeasti.

      Poista
  7. Nuupahtaneetkin ruusut saattaa elpyä kun leikkaa varret ja kuumaa saavat kuumaa vettä. No kylläpä pitää ootella laitteita jos muutakin hoitoa välillä pitkään. Mutta joskus käy flaksi, itse pääsin piikille aika pian, pitihän sitä vähän mouruta ja valittaa kipuja. Ei ollut lopetuspiikki vielä kuitenkaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo ei elpyneet, mutta olihan niistä hetken ilo. Hyvä, ettei lopetuspiikkiä vaan apua.

      Poista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.