torstai 6. huhtikuuta 2023

Kiirastorstai ja paasto

Olipa kaunis aamu. Mukava lenkkeillä koirien kanssa.
 

Shiba on meillä hoidossa, kun perheensä matkasi Lontooseen StarWarsCelebrationiin. Pojat tulevat hyvin toimeen keskenään. Shiba kyllä haluaisi leikkiä, mutta Koirapoikaa ei kiinnosta.


Meillähän oli - ja on vielä tänäänkin - suuri paasto. Paastoajat voisivat hissukseen ilmoitella tuloksia, jotta päästään palkintojenjakoon. Minä kerron omat tulokseni jo nyt, koska tänään en enää saa mitään tulosta - enkä ole paljon muutenkaan saanut. Mutta tässä näitä:
  • Lankaa kului 601 g (tosin ennen paastoa tilattuja lankoja tuli paaston alussa kilo). Paaston aikana en ostanut lankaa.
  • Kirjoja en ostanut, mutta niitäkin (aiemmin tilattuja) posti toi pari pakettia paaston aikana.
  • Punaviiniä ostin, mutta en juonut. Ostin pääsiäisjuomaa, kun en nyt tuon hoitokoiran takia pääse kauppaan. (selitystä)
  • Suklaata sekä söin että ostin. Että se meni ihan pieleen tällä kertaa.
  • Karkkia en ostanut, enkä syönyt.
  • Pullaakaan en ostanut, mutta söin aika paljon, kun naapuri toi koko ajan tuoretta pullaa leivottuaan.
  • Jätskiä söin, mutta siihen annoin jo alunperinkin itselleni luvan.
  • Lupasin kuntoilla. En kuntoillut.
  • Lupasin hävittää kaikkea joutavaa. Hävitin yhteensä 236 yksikköä:
    • sekalaisia 90 kpl
    • vaatteita 62 kpl
    • kirjoja 48 kpl
    • koirajuttuja 22 kpl
    • apteekkikamaa 10 kpl
    • reppuja 2
    • kenkiä 1
    • kameroita 1
      • Osa kaikesta meni ihan vain roskiin, mutta suurin osa kuitenkin kierrätykseen. Tätä hävitystä aion kyllä jatkaa vielä pitkään, sillä hävitettävää riittää. Yritän päästä tuhannesta yksiköstä eroon. Tuskin niin paljon löytyy, mutta tavoitteet kannattaa asettaa korkealle.

Otamme rennosti tänään. Ottakaa tekin.


34 kommenttia:

  1. Hei, tuo on hyvä idea laskea hävitettävät yksiköt. Taidan ryhtyä samaan; se varmaan kirittää siivoamaan kaappeja, varastosta puhumattakaan.
    Raportoin paastosta, kunhan pääsen kotiin. Nyt ollaan P-Karjalassa lastenhoitokeikalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla riittää etenkin tuota sekalaista poistettavaksi.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Koirapojasta on kiva, kun on vieraita - paitsi, kun vieras haluaa leikkiä :)

      Poista
  3. Minä olen jo hiljalleen kasannut koontia paastosta, mutta tänään yritän vielä vähän loppukiriä ;D Meinas mennä tää loppu vähän lyttyyn, kun iski vatsatauti. Minun paastoni koskee lähinnä lankaa ja voin nyt jo todeta, että ei ole varmaan koskaan tullut ovesta näin paljon lankaa sisään tällaisessa ajassa ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loppuraportti löytyy nyt : https://lankaakuluu.blogspot.com/2023/04/lankapaaston-loppuraportti.html

      Poista
    2. Hyvinhän kaikki taudista huolimatta sujui.

      Poista
  4. Nyt on paasto ohi ja aika ottaa rennosti, koirista mallia.

    VastaaPoista
  5. Siellä on tainnut paasto onnistua ainakin osaksi. Minä tilasin socki lankaa 12 kpl, kun oli - 20 %.
    Vaatteita en vaan saa vietyä minnekkään. Nyt aion kyllä lopultakin luopua joistakin melkein kerran, pari pidetyistä ja minulle liian isoista. Aion pysyä tässä painossa ja myös keventää vielä. Yleensä kesäaikaan lähtee ihan huomaamatta.
    Hyvää Pääsiäistä sinulle ja koirakamuille! Valo on voittanut pimeyden! ☀️🌞

    VastaaPoista
  6. Paasto sujui hyvin. En ostanut lankoja, kirjoja , viiniä enkä limppareita. Suklaamunia jouduin ostamaan 6 ,mummutettavat tuli virpomaan,muuten en ostanut karkkia ollenkaan. Kaappeja ja laatikoita sain myös tyhjennettyä kierrätykseen. Lankapaastoon sain virkattua puuvillalankoja liinoiksi ja kransseiksi. Villalangoista tuli sukkia , myssy ,huiveja ja villatakki joka on hihojen kiinnitystä vaille valmis. Lankapaaston kulutus on 1617g.
    Oikein hyvää pääsiäistä sinulle ja koirille!

    VastaaPoista
  7. Lankapaaston aikana en ostanut uusia lankoja, vaikka houkutuksia oli.. Lankapaaston saldo oli 75g tai 895g laskentatavasta riippuen. Blogipäivityksessä hiukan selitystä asiaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aurinkoista pääsiäistä ☀️🐣

      Poista
    2. Houkutusten vastustaminen on hatunnoston arvoista aina.

      Poista
  8. Paasto ei minulla ihan täysin onnistunut, kun oli "pakko" ostaa lankaa välillä lisää, mutta yhteensä sain kulutettua lankaa 629g ja lisäystä tuli 300g, eli jonkin verran varasto kaikesta huolimatta pieneni. Paaston aikana tuli vähän lahjavakkaan sukkia odottamaan saajiaan ja pari jalkaparia lahjasukkiin jo löytyikin. Yhteenveto löytyy blogistani https://purulaari.vuodatus.net/lue/2023/04/yhteenveto Haaste oli ihan kiva toteuttaa, ei ollut turhaa pingotusta, löysin rantein etenin. Hyvää pääsiäistä sinulle!

    VastaaPoista
  9. Sartsa luuli jääväksi jumboksi tässä kisassa, mutta täältä tulee kilpailija. Tiukasti yritin pitää paastoa, lähinnä olla ostamatta lankaa ja olla muutenkin vähän parempi ihminen. Vaan kuinka kävi. Yksi osto oli pakollinen ja siitä sain jo synninpäästön. 53 grammaa Bamboo Soft -lankaa. Siitä käytettiin 14 grammaa. Mutta sitten se nolompi juttu: Pyysin paikallista lankakauppaa tilaamaan minulle näytteeksi yhden kpl Lankavan Esito-lenkkimohair -lankaa ja toivoin sen tulevan vasta paaston jälkeen. No ei tietenkään, vaan tuli jo edellisellä viikolla. Vyyhdissä on 240 grammaa eli 480 metriä - valtava vyyhti siis.
    Paaston loppusaldo on: lankaa käytetty 62 grammaa ja uutta ostettu 293 grammaa.
    Välillä olen yrittänyt muistaa olla vähän kiltimpi ihminen.
    Lehtiä en ole ostanut, enkä kirjoja (paitsi ennen paastoa tilatut)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kait sille voi mitään, jos posti on tällä kertaa liian nopea.

      Poista
  10. Aika siis koota Saukkiksen paastotulos: lankaa en ostanut yhtään, yhdessä vaihdossa sain 50g, mitta siinä myös annoin 50g - olihan se vaihto. Annoin pois 300g lankaa, joka ei enää puhutellut minua. Neulotuksi lasken vain paaston aikana neulotut ja valmiit työt: villapaita 296g, sukat 64g, vauvan myssy 23g, villapaita 502g, pipo 56g, villapaita 285g, vauvan villatakki 88g ja pipo 96g. Yhteensä neulottua 1410g ja lankavarasto vajui1710g.
    Kirjoja en ostanut ja kirjakerhon kirjatkin peruin. Suklaapaastoon en lupautunut onneksi, koska sain ja söin suklaata ihan tavalliseen tapaan.
    Oli taas kivaa osallistua, paasto pistää harkitsemaan asioita. Kirpputoripöytä on nyt ollut vuokrattuna pitkään, sillä tavalla saan luovuttua tavarasta, vaikka en kovin tehokas myyjä olekaan, niin pienellä plussalla mennään.
    T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kappas, Kuisma-sukat puuttuu 80 g eli loppusumma on 1790g (enpä olisi uskonut neulovani puoltatoista kiloa) T Saukkis

      Poista
    2. Aikamoista kulutusta olet saanut aikaan.

      Poista
  11. Vau mikä kuukuva!! Ja hienot kaverukset lenkkikaverina.
    Hienosti olet saanut hävitettyä yli 200 esinettä tms.
    Minä en ole muistanut paastota, toissapäivänä laitoin yhden vaatteen roskiin, ja niitä samoja olisi vielä monia. Mutta ei se auta, kun tilalle olisi ostettava uusia.
    Hyvää pääsiäistä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä mietin, että jos poistaisin aina yhden vanhan, kun hankin uuden - siis vain mietin.

      Poista
  12. Eipä ollut häävi saalis tänä vuonna eli 787 g neulottu. Tosin on keskeneräisiä aloitettuja, jotka valmistuvat,kun valmistuvat. Tärkeintä on, että sain oltua ostamatta lankaa. Kiitos taas tästä kivasta ja rennosta haasteesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kumma kun lankoja aina tekee mieli lisää, ainakin minun.

      Poista
  13. Paastotuloksen ilmoittelen heti kotiin päästyäni!
    Nurkkiakin piti raivata, mutta muilta kiireiltä jäi tekemättä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, nyt on paastonajan punnitukset suoritettu!
      16 puliveivaria & 1 pari raitasukkia.
      Paaston kokonaissaldoksi tuli 1,034 kg kulutettua, uutta lankaa ei paastoaikana tullut hankittua ensinkään. Enkä saanut lahjaksikaan. Tyystin siis voiton puolella! Alkuvuoden on ollutkin varsin hiljaista puikkopuolella, tulipa mukavaa vauhditusta - KIITOS Olifantti!

      Poista
    2. Ai niin, kirpparipöydän varasin ja keräillyt kyllä tavaraa "kirpparilaatikoihin" koko kevään ja nyt paastoaikanakin. Lapsi kasvaa sellaista vauhtia, että aamulla sopivankokoisten farkkujen lahkeet ovat jo illalla lyhyet... Just ennen pääsiäistä tsekattiin kaikki ohuemmat takit (kaikki kirpparikuormaan) ja kaikki kengät (ihan kaikki kirpparikuormaan), myös fillari käynyt pieneksi (tori.fi). Jostain kumman syystä myös omat kevättakit tuntuvat piukeilta (kirpparikuormaan)...

      Poista
    3. Hienosti olet paastonnut. Minäkin jatkan turhan tavaran poistoa.

      Poista
  14. ostin pitkän tauon jälkeen 6 kerää sukkalankaa, kaksi kuukautta kestänyt karkkilakko ei enää pitänyt , paino oli alkuvuodesta 78 , nyt 81. sain sentään kaksi kassillista taloustarvikkeita lahjoitettua jälkikasvulle. ei mennyt ihan niinkuin suunnittelin .terv : leena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tärkeintähän on, että menee jotenkin. Suunnittelu on kivaa, toteutuksesta viis.

      Poista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.