torstai 30. toukokuuta 2024

Aamulla satoi

 Miten se sattuikaan, että nyt kun on viileämpi sää, minulla on ollut uuni päällä toista tuntia. Oli kuvakin uunista ja siellä paistuvasta Yrjölän puurosta, mutta ei tämä onnistunut kopioimaan sitä. Yrjölän puuroa piti tehdä lisää, kun Fizban oli edellisen satsin jo syönyt. Nirso koirani syö ajoittain ihan innolla puuroa.


Aamulla satoi, ihan pikkuisen vain, mutta kuitenkin. Ei siis pidä vanhat sanonnat paikkaansa, ei ennusta iltarusko poutaa. Vaikka onhan tässä nyt poutaa taas kuten on ollut loputtomiin. Minä en ole helleihminen, joten tämä hiukan viileämpi tuntuu tosi kivalta. Oli ajatellut mennä äänestämään, mutta sitten huomasin, että olen tänään luvannut mennä ulkoiluttamaan palvelutalon asukkaita. Kaksi asiaa yhdelle päivälle tuntuu liialliselta vaikka tästä ei nyt tulekaan normipäivä.
 
 
Kun ei ollut normipäivä, Fizban hakeutui aurinkoon unille. Ei kait se tykkää helteestä?
 

Normipäivänä lähdemme heti herättyä eli noin kuuden maissa pitkälle lenkille. Semmoiset reilut neljä kilometriä kävellään metsissä, pelloilla, rannoilla, koska päivällä on ihan liian kuuma meille molemmille.


Lenkin jälkeen juodaan aamukahvit parvekkeella kaikessa rauhassa. Välillä lueskelen, mutta enimmäkseen vain olen, kuuntelen lintuja ja katselen tervapääskyjen kiitoa taivaalla. Tämä on päivän rentouttavin hetki.


Aamukahvin jälkeen lähden kasvimaalle pariksi tunniksi, enempää en kykene siellä helteessä olemaan. Kuva ei ole kasvimaaltani vaan matkalta sinne. Tuossa vasemmalla on palsta-alue ja minun aarini neljäs tästä reunasta. En ole istuttanut muuta kuin jättikurpitsaa ja kesäkurpitsaa. Loppua yritän täyttää kukilla. Toistaiseksi lähinnä kitken rikkaruohoja, jotka kukoistavat hienosti.


Kun raahaudun umpiuupuneena kotiin, käytän Fizbania pikalenkillä Fizban on kyllä usein erimieltä. Sen mielestä voitais jäädä pitemmäksikin aikaa ulos. Minulla alkaa kuitenkin olla nälkä.
 

Loppupäivän minä sitten puuhastelen ja Fizban rentoutuu. 
 
 
 
Toki tehdään vielä pari ulkoilua, illansuussa pikainen ja kymmenen maissa pitempi. Kymmeneltä on jo hiukan viileämpää. Tiheillä lenkkeilyillä on ollut toivottu vaikutus. Ei ole ollut sisälle pissailuja.
---
Täällä on paljon villejä omenapuita, joissa osassa on kuulemma maukkaat omenat. En ole maistanut. Pitäisköhän tänä vuonna.


Pihlajatkin jo kukkii.
---
Kuvien siirtäminen takkusi. Alkaisi olla aika ruveta miettimään, mihin tämän loppupäivän hukkaan.

6 kommenttia:

 1. Todellakin, satoi hieman. Tuntui ihan oudolta.
  Kuvista päätellen Fizban näyttää nauttivan elämästä täysillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outoa oli. Mutta kyllä nyt jo saisi sataa ihan normisti.

   Poista
 2. Fizban osaa ottaa rennosti...-) Meillä ei ole satanut miesmuistiin (onpa outo sanonta) mutta just nyt kuuluu ukkosen jytinää, toivottavasti pian sataa. Tuomi kukkii jo meilläkin mutta pihlaja ei vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fizban ottaa rennosti kunhan vain ei tule mitään yllätyksiä.
   Meilläkin ukkonen jyrisee ja välillä mustat pilvet seilaavat taivaanrannassa eli jossain sataa. Meillä ei.

   Poista
 3. Miten rennosti Fizban elämän ottaakaan, ei huolen häivää toisella, kunhan palvelu vain pelaa :)
  Meidät sade kiertää; tänäänkin ainakin tuntui siltä, että satoi tuolla salmen/sillan toisella puolen, mutta ei yltänyt meille asti. Mutta unohdin kukkien kastelun ja nyt laiskottaa jo niin paljon, että... Toivon, että huomenna sataisi. Ettei lauantaina lakkiaispäivänä, sitten kuitenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fizban ottaa rennosti, kunhan rutiinit toimii. Sadetta odotellaan.

   Poista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.