sunnuntai 12. toukokuuta 2024

Hyvää äitienpäivää kaikille

Päivänä muutamana käytiin ystävän kera kirsikkapuistossa. Ei ollut vielä kukkaloistoa, mutta mukavaa oli kuten aina, kun tapaa vanhoja tuttuja.

Eilen shiba kävi omistajiensa kanssa äitienpäivävierailulla. Tänään on toisen lapseni luona grillausta.

Nälkä ei tässä pääse yllättämään. Sain eilen kakkua ja vielä perunakukkoa, kun lasteni isä kotiutui Lieksasta. Tuo aina myös minulle perunakukon. Lisäksi naapuri toi just äsken lämpimiä pullia ison satsin. Ne vien noille lapsenlapsille mennessäni. En kykene äkikseltään tällaista ruokamäärää käsittelemään. Perunakukon syön ilman muuta ihan itse kokonaan, mutta pullat saa mennä parempiin suihin. Onneksi kakustakin lähti puolet lahjojien mukana pois.

Sain kirjalahjoja, Tolkienia kuten yleensä, mutta myös tosi kivan yllätyksen:

Majava on kyllä paras!

Muutenhan elämäni nitkuttaa entiseen tahtiin. Kasvimaata olen ajatellut ja tavaramääriä myös. Ensi viikonloppuna on talon romupäivä, jolloin tulee jätelava pihalle. Sinne on tarkoitus kantaa paljon kaikkea - tai ainakin jotain. On nimittäin mummoilua luvassa. Se hiukan vie aikaa näiltä kotijutuilta. Onneksi kuitenkin asutaan niin lähekkäin, että voin päivällä käydä Fizbanin kanssa kotona puuhastelemassa. Tulee samalla koiralenkkeilyä.

Fizban on lenkkeillyt ahkerasti

ja viettänyt myös rauhallista kotielämää. Koulussakin on käyty. Fizban kyllä oppii, jos minä vain sisäistän ohjeet, joita saan.


6 kommenttia:

 1. Hyvää äitienpäivää! Minä olen viettänyt pitkästä aikaa äitienpäivää äitini kanssa, mies ja poika olivat leiponeet kakun - eivät he minua varten olisi vaivautuneet, mutta mummille. Fizbanille rapsutuksia. T Saukkis

  VastaaPoista
 2. No sinua on lahjottu kivasti. On se kiva kun välillä tulee roskalavakin, joten voi vähän tyhjennellä. Jos sitten ei tuo takaisin sieltä jotain kivaa juttua. Just sanoin pojalle, että on kumma kun mun vuokratalossa ei tule koskaan roskalavaa, kun heilläkin sellainen tulee lähiaikoina.
  Fizban kyllä osaa rentoutua hienosti!

  VastaaPoista
 3. Herkkuja on kiva saada ja syödä, mutta ei niitä määräänsä kukaan pysty syömään. Onneksi sait apua herkkujen syömiseen. Kamala luonto on hauska sarjakuva ja majava on ihan paras. Se on aina yhtä pessimistinen ja ahdistunut, mutta tykkää elämästään juuri sellaisena.

  VastaaPoista
 4. Perunakukko on hyvää. Minä aina haen leipomolta Pielispakarin lihakukon tai lanttukukon. Keskiviikko on kukkopäivä

  VastaaPoista
 5. Vai on Fizban jo koululainen. Niin se aika kuluu.

  VastaaPoista
 6. Kiitos taas kaikille. Roskalavasta sen verran, että tietenkin missasin sen.

  VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.