maanantai 14. lokakuuta 2024

Aamupalalla

 
 
Kävin eilen kaupassa ja mukaan tarttui myös rinkelitarjous. Valtavan pulleita porkkanarinkeleitä. En ole pullaleivän ystävä, pitäisi olla puhdasta ruista. Mutta kun halvalla saa ja ostaa, pitää syödänkin. Minulla on uusi motto ruokailussa: Joka aterialla jotain kasvista. No onhan tässä kurkkuakin, mutta porkkanasämpylään sopii porkkana. Uusi herkkuni on keitetty porkkana. Keitän porkkanat kokonaisina kuorimatta tietenkin. Kypsät porkkanat sitten viipaloin rasiaan ja laitan jääkaappiin odottamaan. On yllättävän hyvää. 
---
Olen parina päivänä mummoshoppaillut eli mennyt kauppaan tarjouksen takia, eka oli jopa perinteinen kahvitarjous. Olin muiden ostosten takia käynyt kaupassa ja huomannut, että kahvia saa hiukan halvemmalla. Ostin. Oli jopa tummaa. Seuraavana päivänä meni hakemaan lisää. Tumma oli tietenkin loppu, mutta ostin silti. Sama se minkälaista sumppia juon.
---
Eilen menin toiseen kauppaan, kun oli hyvä jätskitarjous. Ei olisi kannattanut. On kyllä nyt pakastimessa hyvää jäätelöä, jota voi syödä suoraan rasiasta lusikalla. Mutta tulipa sitten ostettua paljon muutakin tarjouskamaa. Olisiko kuitenkin tullut halvemmaksi ostaa jätski normihinnalla. Ostin sitten taas kahviakin, huonoa halvalla. Mutta onpahan nyt kahvit turvattu pitkäksi aikaa. Enkä minä oikeasti huomaa eroa eri laatujen välillä. Joku voi olla kitkerämpää, mutta hyvin toimii aamuherätteenä. Sellaiset oikeasti erinomaiset ovat budjettini ulottumattomissa, joten en haikaile niiden perään.
---
Ai niin. Piti siirtyä Mikrosftiin, kun Tulikettu keljuilee. Oikestaan käytän nyt molempia. Päivitykset Tuliketussa, kommentoinnit Mikrosoftissa. Ehkä vaihdan kokonaan joskus.

3 kommenttia:

  1. Tarjouskahvia minäkin ostin useamman paketin, kun oltiin Kotosessa. Eli siis mummoshoppailin! Säästö se on pienikin säästö…

    VastaaPoista
  2. Kahvin hinta tekee kohta ihan kipeää. Lidlistä saa vielä Kultamokkaa alle viidellä eurolla.
    Minäkin mummoshoppailen. Minulla on nyt uusi herkku. Kaalia pilkottuna, kurkumaa, suolaa ja vähän vettä (jääkaappiin yöski marinoitumaan) Aamulla kaadan veden pois ja lisään ruokakermaa ja laitan uuniin 150 asteeseen ja haudutan hyvin. On hyvää

    VastaaPoista
  3. Kurkku on tosi hyvää uunipellillä kypsennettynä, tulee vaikka broilerin ohessa samalla. Tarjouksien seuraaminen on meillä melkein kuin harrastus. Viisaasti keplottelemalla voi säästää hurjia summia :)

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.