tiistai 1. lokakuuta 2024

Lokakuu

 ja syyskuun kolme kuvaa jäi näyttämättä


olisko ne tässä, koska tämä on syyskuun puolelta ja nämä tyypit ovat SYYttömiä kaikkeen, ainakin siihen, etten minä pysy kartalla.
---
Kuvasin nämä käydessäni muistitestissä. Sain testistä täydet pisteet. Helppohan se oli, mutta outoja kysymyksiä, outoja tehtäviä. Läpäisin myös verikokeet, mutta pari arvoa oli ihan ylärajoilla eli yllättäin sovittiin, että tarkkailen syömisiäni ja liikkumisiani sillä ajatuksella, että pitäisi syödä terveellisemmin ja saada paino laskemaan. Oliko tämä joku yllätys? Yllätys oli kyllä verenpaine, joka oli tosi korkea. Lupasin kotimittailla. Aloitan, kunhan muistan. Ei nyt tänään kuitenkaan.


Kurpitsoita oli jotain kasvimaallakin, pieniä, koska joku oli tarvinnut ne kaksi isointa. Miten voi ihmiselle tulla mieleen varastaa kurpitsoita. Onko se joku karkki tai kepponen juttu?


Kasvimaan syyskynnöt ja -kylvöt aloitin tänään. Heti aamulenkillä Fizbanin kanssa raastoin rikkaruohoja niin pitkään, kun Fizban jaksoi palelematta. Kunhan tässä saan aamukahvit juotua menen takaisin. 
---
Valehtelin. Itseasiassa jo pari päivää sitten kävin tekemässä kurpitsapenkin ensi kesäksi. Käänsin sen maan, missä kurpitsat asui tänä vuonna, tyhjensin hevosenlantasäkin, joka jäi käyttämättä, käännöksen päälle ja aloin kerätä siihen kompostia rikkaruohoista. Siellä saa lanta muhia. Onpahan ainakin yksi homma kevääksi hoidettu.


Fizban ei hirveästi nauti tuosta puutarhanhoidosta, kun joutuu olemaan kytkettynä. Annoin sitten tulomatkalla vähän kiipeillä ja nautiskella. Varmaan taas iltapäivälenkillä käydään vähän kitkemässä, mutta ennen sitä menen yksin. Fizban saa kerätä voimia.
---
Aloitin myös leffoissa käymisen kunnon startilla. Lauantaina Beetlejuice Beetlejuice lasten kanssa, sunnuntaina Rakkautta ja anarkiaa festareilla Away ja maanantaina neulontakuvana Mielensäpahoittaja rakastuu. Tuosta neulontaleffailusta voinen sanoa, että ei ole minun juttu, mutta hyvä, että on kokeiltu. Ei ole mieltä maksaa siitä, että pääsee samaan tunnelmaan kuin kotona telkkarin ääressä. Leffaan mennään saamaan elämyksiä, joita ei kotona saa. Mutta sopinee joillekin.

1 kommentti:

  1. Jopas jotakin! Pitäisikö kurpitsoille ja kasvimaalle järjestää kameravalvonta! Ilmeisesti kyllä. Aika törkeää. Joku Halloween -intoilija tarvitsi kurpitsoita, mutta ei raaskinut ostaa...
    Jutustasi tuli mieleen, että pitäisikö haastaa itsensä käymään elokuvissa useammin. Käyn tosi harvoin. Vaihtoehtoisesti voisi haastaa konsertissa tai teatterissa käyntiin. Tai jonkinlainen yhdistelmä näistä :)

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.