keskiviikko 16. lokakuuta 2024

Taivaanrannanmaalari


Hyvin oli iltataivas maalattu,


ja ihan kivasti on maastoonkin keltaista levitetty.


Mikäs tässä on aamukahvilla ikkunasta ulos tuijottaessa. Jonkinlainen ajatus kasvimaasta pyrkii ilmoille, mutta enköhän minä saa sitä lannistettua. Keväällä kyllä sitten harmittaa, jos en enää mitään tee, mutta sehän on keväällä. Yritän minä kyllä kannustaa itseäni, että iltapäivällä, kun aurinkokin niin kauniisti paistaa. Mutta velttous valtaa olemukseni.
---
Eilen kävin hakemassa taas rokotuspiikit. Oli kiva rokottaja ja kaikinpuolin hyvin rauhallinen tunnelma. Koronakäsi on vähän kosketusarka, mutta muuta ei ole havaittavissa. Tyttäreni sai taas koronpiikistä kuumetta. Sen elimistö on kovin reaktiivinen.
---
Minulla on vähän outo olo tuon Janne Puhakan tapauksen takia. Kun olen seurannut häntä Petollisissa viikkokausia ja ihaillut hänen pelityyliään, tuntuu kuin tutulle olisi tapahtunut kauheita. Lapsenlapseni katsoi myös Petollisia ja välillä viestiteltiin asiasta. Elämä on joskus raakaa.


Kävin eilen myös hakemassa tilaamani kirjat. Tapani Baggen novelleja luin mummoille silloin, kun kävin tuossa palvelutalossa lukemassa. Olivat riemastuttavan hauskoja, joten tilasin eurolla ja parilla nuo. Tiedä sitten, miten ne maistuvat. Tomas Kyröä en ole koskaan lukenut, jostain syystä. Tykkään kyllä Kyrön telkkariesiintymisistä ja ekoista Mielensäpahoittaja-leffoista. Tuon Kirjoituskonevarkaan tilasin, koska hän kirjoittaa siinä kirjoittamisesta. Minua kiehtoo lukea kirjoittamisesta, koska joskus haaveilin kirjan tekemisestä. En enää. Uusi Noituri-sarjan kirja piti tietenkin tilata. Olisko jo aika lukea koko sarja uudestaan? Haruki Murakami on ehdoton lempparini, joten jokainen uusi suomennettu pokkari on välttämätön hankinta. Tämän luen varmaan ekana vaikka jättipaksu Vieterilintukronikka on vielä aloittamatta. Joël Dicker on aina ollut mukava kokemus, joten eiköhän nytkin. Hassua tilailla kirjoja, kun lukeminen on jäänyt niin vähille. Aamukahvilla (ellen ole täällä) luen Sinuhea ja sängyssä jotain pienempää kirjaa, nyt Outi Pakkasta, mutta en minä pitkään istu kahvipöydässä ja sängyssä nukahdan heti, joskus aamuyöllä herätessä tulee luettua. Mutta tietoisuus siitä, että luettavaa löytyy, rauhoittaa mielen.
---
Nyt menen teeskentelemään neulomista. Sekin on niin kaitkonaista, että pitänee keksiä ihmisille muita lahjoja jouluksi.

3 kommenttia:

  1. Oli kyllä mahtava taivas eilisiltana. Ja tänään ihana auringonpaiste.

    Minäkin kävin tuplapiikillä eilen. Vähän tuli kädet kipeiksi, mutta ei muuta oiretta.

    VastaaPoista
  2. Neulomisen teeskentely ;) Aion ottaa tuon teeskentely -sanan käyttöön jossain muussa tarkoituksessa, kuten siivoamisessa tms. ;D
    Noituri -sarja on minulle vieras, mutta kiinnostaa. Nappasin äänikirjojen lukulistalleni ekan osan.

    VastaaPoista
  3. On sulla hienot maisemakuvat kyllä.
    Ihana kun luet myös Sinuhea, pitäis itekki. Ehkä 7 vuotta sitten Kuuntelin sen vanhanajan CD versiona ihan. Ainakin se uusi kirja Sinuhen egyptiläisen maailma arkeologin silmin kyllä tekisi mieli lukea myös.
    Tuo Tuomas Kyrön kirja kiinnostaa myös. Kirjastoon kun menee, niin ei kertakaikkian meinaa löytää mitään, just kävin. Pitäisi olla mukana nimilista josta katselee sopivia kirjoja.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.