torstai 24. lokakuuta 2024

Sukuni salat

 

Fizban kiittää Saukkista hienosta kortista, joka sai muistelemaan esi-isien elämää lintuvuorien katveessa, huimia rinteitä, joilla kaikki varpaat ja anturat olivat tarpeen, ryömimistä ahtaissa tunneleissa ja etenkin peruuttamista lunni suussa. Kaikki taidot ovat toki Fizbanillakin tallessa, mutta onhan sylikoiran elämä toki leppoisampaa. Seikkailut eivät ehkä ole yhtä näyttäviä, mutta seikkaillaan silti.


Ihan tässä kotinurkillakin voi löytää seikkailuja, kun vain pitää silmät auki ja nenän työssä.


Kauemmaskin pääsee etenkin näinä leppeinä syysaamuina. Tänä aamuna mietiskeltiin, mitenkähän suuri yllätys on taas, kun se talvi oletettavasti tulee joku päivä. Tässä on oppinut sopivan lämpöiseen ilmaan, ei palele, mutta ei myöskään ole tukahduttavan kuuma. Kyllä nyt syksy näyttää parastaan.


Meillä on myös muitakin yhteisiä sisäharrastuksia kuin telkkarin katseleminen ja sylikkäin istuminen. Ikkunoista uloskatselu viihdyttää aina.
---
Minulla oli pientä pintaremonttia, joka ei ota laantuakseen. Vetää mieltä väkisin matalaksi, mutta toimii hyvänä tekosyynä saamattomuuteen. Eli ei mitään niin pahaa, ettei jotain hyvää.

3 kommenttia:

  1. Nyt on tosiaankin ollut mitä parhaimmat kelit, ei hikoiluta, ei palelluta.
    Ihanaa on istua sylikkäin.

    VastaaPoista
  2. Esi-isien opit on juurtuneet syvälle itse kunkin sisimpään, siellä ne on tallessa, jos joskus sattuu tulemaan niille taidoille tarvetta. Syksy on ollut kaunista, toivottavasti mukavia ilmoja vielä riittää. Kaikenlaiset remontit on rasittavia, mutta aikansa kutakin. Sylikkäin istuessa remonttiharmitkin tuntuu pienemmiltä.

    VastaaPoista
  3. Minä kävin tänään katsomassa elokuvissa Hevimmän reissun. Joko olet nähnyt? Kannatti katsoa, oli hauska ja siitä tuli ihan hyvä mieli. T Saukkis

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.