torstai 20. heinäkuuta 2017

Mäntsälä mielessäin


Kiihkeätempoinen tiistaiaamu johti siihen, että olin varttia ennen junanlähtöä asemalla ilman mitään huvitusta, ei kirjaa, ei neuletta, ei kynää, ei muistikirjaa. Ei ehtinyt. Jouduin ihan älyn varassa pärjäämään. Onneksi älyssä sentään oli akkua.


Eipä aikaakaan, kun pällistelin umpioudolla asemalla, että mihin pitäis suunnata. Turvauduin tuttuun kikkaan eli menin sinne, minne muutkin. Sen verran idivitualisteja ihmiset kuitenkin on, etteivät mene samaan suuntaan. Demokratian sääntöjen mukaan seurasin enemmistöä.


Ylhäällä aukesi suora tie kaukaisuuteen. Otin sen.


Kulkiessani pällistelin uskomattoman komeita pilvimuodostelmia


ja mietin, miten polttava aurinko voi olla vaikkei helteitä näykään.


Kun tuollaisen ison autotien vierustalla kulkeminen ei ole lempijuttujani, poikkesin sivuun uskoen vahvasti, että enemmin tai myöhemmin osun oikeaan. Aikaahan minulla oli.


Poikkeaminen kannatti sillä kohtasin rypsi/rapsipellon. Ne ovat olleet ihastukseni kohteita siitä kaukaisesta päivästä lähtien, kun hylkäsin kotiseutuni ja muutin etelän vilja-aittojen liepeille. Nyt vain harvoin niitä näen, kun kävelymatkan päässä ei moisia ole.


Vastaan tuli myös puro


jonka väri pani epäilemään savista maaperää.


Myytävänä olisi ollut talokin, mutta ehkä en rypsi/rapsista huolimatta halua muuttaa tänne.


Muutaman risteyksen ja pohdinnan jälkeen törmäsin kaupunkimaiseen näkyyn. Varmaan Mäntsälä on kaupunki? Jokainen korpikyläkinhän on nykyisin osa jotain kaupunkia. Sana on kärsinyt inflaation.


Kaunis puro,


kauniita kiviä, kovin pieni mutta viehättävä nurkka


toisin kuin tämä matkani päämäärä.


Mutta tämän oven takaa löytyi erittäin viehättävä paikka ja mukavaa seuraa.


Kiitos  Susanna, Pöllö ja AnonyymiAnne. Oli kiva nähdä teitä. Gerbera menee naapurille, jos on hengissä vielä, kun suuntaan kotiseudulle.


Kiitos myös Sohvalle ihanasta kettukortista ja ruokavinkeistä.


Possulle kerron vain, että meillä sataa.  Kaikkien viime päiville kerääntyneiden velvollisuuksien jälkeen sain vihdoin ifolorkirjan  tilaukseen ja ajattelin mennä kasvimaalle. En mene.

11 kommenttia:

  1. Mäntsälä on kunta.
    Kauniita kuvia jälleen.
    Kiitos vielä mukavasta iltapäivän hetkestä!

    VastaaPoista
  2. "jos on hengissä vielä," Viittaatko naaåuriin vai Gerberaan. Olisit vaan pitänyt kukan itse. Sua ilahduttamaan Anne sen antoi.

    VastaaPoista
  3. Kauniita maisemia löysit matkallasi - ihania kuvia!
    Vähän kyllä mietin kuvia katsellessa, että mahdatko löytää perille ;) Mutta olit onneksi löytänyt; kiitos kivasta iltapäivästä ja toivottavasti tavataan taas pian!

    VastaaPoista
  4. Onpas suomenmaa kaunis, niin kaunis kesällä...uih!

    VastaaPoista
  5. Kortti löytyi matkalta ja mielestäni kuvasi sinua puutarhapalstalla kukkien ympäröimänä. Pieni ripaus ruoka-asiaa sopii hyvin kesään ja Kevennykseen...

    VastaaPoista
  6. Kyllä minä gerberan pidän sen ajan, kun olen kotona. Anne oli huolestunut, kun kukka kestää viikkoja ja minä matkailen. Siksi laitan naapurin iloksi, ettei mene hukkaan.

    VastaaPoista
  7. Kivoja kuvia matkan varrelta! Rypsipelto on kyllä kaunis näky ja sitä katsellessa sielu lepää. Tuossa ravintolanne talossa on kirppis, josta olen tehnyt välillä löytöjä.

    Mäntsälä on kunta, jolla on pari numeroa liian suuri kunnantalo ;) ainakin minun mielestä. Kirkon seutu on siellä kaunis, mutta se jää jotenkin sivuun, sinne täytyy erikseen mennä.

    Tapaamisenne kuulosti oikein ihanalta.

    VastaaPoista
  8. Mukava tapaaminen oli. Huomasin kirppiksen, mutta vältän kaikkea shoppailua, joten en poikennut.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.