perjantai 21. kesäkuuta 2019

Juhannusterveiset kasvimaalta


Kasvimaan koskematon puoli aamulla


ja parin tunnin uurastuksen jälkeen. Valkosipulit jätin kasvamaan.


Sama toisesta suunnasta - oikealla perunamaa, vasemmalla kukkapenkin rehotusta


Tässä samat kukkapenkit oikealla, sanko on kadonnut rikkaruohokasan taakse tuossa keskellä


ja etualallahan on entisen kompostin jäänteille istutetut jättikurpitsat, jotka näyttävät kukkivan sen verran, että halloween on turvattu.


Kukkii kesäkurpitsakin tässä edessä. Vasemmalle tulee vadelmia, oikealle punaisia viinimarjoja ja keskellä on se perunapenkki.


Tässä sinnittelevät herne ja punjuuri - sanko on eri kuin tuolla muissa. Sankkoja riittää. Sankoja myös.


Tässä on sitä kitkettyä puolta. Sielläkin on taas rikkaruohoja, mutta myös mansikkaa ja sipulia ja vasemmalla hyvin elinvoimaista maa-artisokkaa.


Harson alla näytti olevan lähinnä rikkaruohoja, mutta porkkanaakin pitäis löytyä. Ja viinimarjapensaan juurella luuraa palstavastaava.
---
Oli tarkoitus mennä uudestaan illalla, mutta oli liian kuuma. Katsotaan, jos huomenna olis varjoisaa ja viileää.


Keräsin sitten kukkia, en seitsemää lajia tyynyn alle, mutta yhdeksän lajia maljakkoon. - Ja avasin kauan sitten tuliaisiksi saamani oluen juhannuksen kunniaksi.

8 kommenttia:

  1. palstavastaava onkin löytänyt paselin tarkkailupaikan itselleen, uskonpa kuitenkin Hänen hoitavan hommaansa silmät kiinni;)
    maa-artisokkaa, nam, nam...porkkanan pikkuruisia taimia itsekin viikolla etsin rikkojen joukosta. aikamoista hommaa, ei lainkaan sieltä mukavimmasta päästä. taidamme olla jo sen ikäisiä et turhaa ne kukat on katkeä tyynyn alle. itse tein "yhdeksän" eri puulajin vihdan juhannussaunaan.
    mukavaa juhannuspäivää Sinulle ja pallstavastaavalle:))

    VastaaPoista
  2. Vastasi kuulostaakin mielenkiintoiselta. Tuliko hyvä saunareissu.
    Nyt aamusade esti aamukitkennät, kun nukuin pitkään. Aurinkokin alkoi paistaa, joten puuhastelen sisähommia vaihteeksi.

    VastaaPoista
  3. Komea kasvimaa, täynnä kasvuenergiaa! Palstavastaava osaa piiloutumisen, mikä onkin hyvä avu helteellä. Kaunis niittykukkakimppu, oikein juhannukseen ja kesään kuuluva. Hyvää juhannuksen jatkoa!

    VastaaPoista
  4. Näinkö oikein että oli jo perunakin pinnalla, meillä jäi tänä vuonna kylvämättä kokonaan, mutta herneet ja porkkanat toki ja vähän muutakin. Kiirettä on pitänyt, puita ja pensaitakin istutettu kun tuntui alkukesästä autiolta, nyt rehottaa viidakko, joten ihmettelen asiaa:) Hyvää kesän jatkoa, no se yhdeksän koivun saunavihta tuli väännettyä jumalattomassa hyttysparvessa ja kukkia vain maljakkoon juostua aattopäivänä vieraita odottaessa:)

    VastaaPoista
  5. Palstavastaavalla on todellinen taito sulautua taustaan, piti oikein siristellä että huomaa ;) paljon on kasvamassa herkullista ja hyvää..nam!

    VastaaPoista
  6. Juhannus tuli ja meni, mutta kesä jatkuu. Kiva teksti ja niin ajankohtainen - pitäisi lähteä kitkemispuuhiin itse kunkin :) Mukavia kesäkuun viimeisiä päiviä!

    VastaaPoista
  7. Kiitos kommentoijille. Mukavaa, kun jaksatte innostua palstastanikin.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.