torstai 6. kesäkuuta 2019

Veripalvelu saapui


Kesä ja lämpö saapuivat myös. Minun nahkanihan ei varsinaisesti riemuitse, mutta pärjäillään kuitenkin. Iltaisin, varjoissa, olisi kiva kuljeskelle, mutta pusikoissa luuraa hyökkäileväs armeija piikit ojossa valmiina poistamaan liiat veret elimistöstäni. Mutta näillä leveysasteillahan ei kesästä saa valittaa, toisin kuin talvesta, josta voi aina narista. Joten sanon vain, että ikävää, kun talvella ei ole itikoita.


Eilen osuin pihalle, kun siellä oli kiihkeä kärhämä käynnissä. Halukkaat saa meillä talon laskuun tilata kesäkukkia, multaa, lannoitteita ja laatikoita, kunhan lupaavat niitä hoitaa kesän ajan. No, tilaukset eivät olleet menneet ikan kuin strömsöössä ja etenkin jakelu pätki. Siinä meni muutama syvä ystävyyssuhde vaihtoon, tuli paljon syyttelyä, pahaa mieltä, klikit menivät uusiksi ja riita ulotettiin lapioihin, kasteluletkun lukon avaimeen ja nurmikoiden hoitoon. Olin todella tyytyväinen, että yritän pitää kaikki naapuruussuhteet smooltookin asteella. Enkä tod! halua kesäkukkia hoitooni. Kauniita ovat ja kiva, kun joku hoitaa, mutta minä tyydyn estämään Koirapojan jalannostor istutuksille.
---
Myöskin kurtturuusujen poistosta on syntynyt vilkasta keskustelua, kun pelätään, että raparperitkin siinä tuhoutuvat.


Satuin eilen käväisemään omakannassa ja huomasin, että verenpainelääkitystäni on muutettu kuukausi sitten. "Hoitaja lupasi ilmoittaa" oli tohtori kirjoittanut. No ei ollut ilmoittanut. Nyt sitten aloitan sen uuden kokeilun ja asiaan palataan taas kuukauden päästä, kun menen kuulemaan muidenkin kokeiden lopputulemia. Ja yllättäin se kiva lääkäri, jolla maaliskuun lopulla kävin, ei enää ole meidän terveyskeskuksessa. Ei voida puhua mistään oma lääkäristä, kun joka kerta on uusi tyyppi. Olisi mukava pitää joku, jonka kanssa natsaa, mutta näinhän saa kattavamman kuva lääkärikunnasta.
---
Palstailu joutuu nyt kärsimään, kun vietän hiukan sosiaalista elämää ja käyn mummoilemassakin. Mutta pikasiivous on suoritettu ja selvästi mukavampaa on kotiolo.

8 kommenttia:

  1. Hurjaa menoa teidän taloyhtiössä. Mutta en oo kyllä ikinä kuullu moisesta, että taloyhtiö tilailis kukkasia halukkaille. Toisaalta niiden hoitamisesta voi kyllä saada ressin, jos niissäkin on hoitovahti.

    Hyttysiä on. Kuulemma punkkejakin erityisen paljon tänä kesänä.

    VastaaPoista
  2. Tämähän on kovin sopuisa ja rauhallinen taloyhtiö. Muilla tuntuu menevän paljon lujempaa. Noissa kukissa on kuulemma aina sählinkiä. Taloyhtiö säästää, kun lanseeraa asukkaat huolehtimaan yleisten alueiden viihtyvyydestä. Jokuhan ne kaikki yhteiset istutukset hoitaa, yleensä joku maksullinen taho.
    Koirapoika keräilee punkkeja.

    VastaaPoista
  3. Mielenkiintoisia kiistoja saadaan kesäkukistakin. Joo, parempi vaan tyytyvä smooltookkiin.

    Täällä on just nyt 27 astetta, eikä itikoita, kaupungissa asumisen ehdottomasta paras puoli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaupungissa minäkin asun mutta vehreillä alueilla. Suomen mittapuulla tämä on ihan iso kaupunki.

      Poista
  4. Tuo vieraslajien poistaminen on melkoisen mielenkiintoinen juttu. Lupiinitkin pitää olla poistettu kolmen vuoden kuluttua. Kaunis kukka minusta muuten. Haluan nähdä, kun kaikki Suomen tienpientareet puhdistetaan lupiineista. Maanomistajat ovat vastuussa tästä operaatiosta. Onneksi meidän tontilla ei ole yhtään poistettavaa vieraslajiketta.

    VastaaPoista
  5. Ihan tyhmää. Sekä lupiinit että kurtturuusut on kauniita.

    VastaaPoista
  6. hyttysiä taitaa tänä kesänä olla ihan riittämiin, kevään runsaat vesisateet loivat hyvät edellytykset niille. sen sijaan ampiaisia on näkynyt todella vähän viime vuotiseen verrattuna.
    tuosta kurtturuusujen hävittämisestä tulee viel iso sotku, siinä hävitetään pahimmillaan myös paljon tarhakurtturuusuja, mitä siis ei tarvitse hävittää. itse olen viikolla yrittänyt selvittää onko omalla pihallani tarhakurtturuusua vai kurtturuusua, selvitys jatkuu edelleen.
    heleää helluntaita Sinulle ja koirulille!

    VastaaPoista
  7. Tulokaslajit on aina hankala yhtälö. Lupiinit on näyttäviä, mutta jos niiden poistolla saadaan ketokasvit tilalle, taputan käsiäni. Monimuotoisuus miellyttää silmäänikin paremmin kuin yhtenäinen lupiinipelto. Tiesittekö, muuten, että pölyttäjät suosivat sinistä väriä ja siksi punaiset lupiinit ovat harvassa. Lupiineissakin on kuulemma jotain lajikkeita, joita ei tartte hävittää, joten pähkäilyä riittää kuten ruusuissakin. Minulla ei ole kumpiakaan palsatlla, joten hyvä näin. Joskus oli karjalanruusua, mutta onnistuin kitkemään sen pois. Oli turhan sitkeä levittäytyjä. Ei pysynyt juuristo missään aisoissa.
    Luonnon huono puoli on se, ettei se pysy aisoissa.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.