tiistai 4. kesäkuuta 2019

Sateet tulivat

Kirjan nimenä tämä on niin tuttu, mutta en yhtään tiedä, olenko sen joskus lukenut. Googletin, jos ostaisin. Ei ollut myynnissä. Kirjoittaja Louis Bromfield ei herätä, mitään liikettä aivoissani. Antikka.net pelasti. Kirja on nyt tilattu.
---
Jos jollain on nurkissa joutavana Haruki Murakami: Maailmanloppu ja ihmemaa, olen valmis maksamaan siitä aika paljon. Haluan antaa sen tyttärelleni lahjaksi, eikä sitä ole missään. Siis on minun hyllyssä. Annan omani toki, mutta haluaisin kuitenkin pitää myös itselläni.


Meillä sateet jatkuvat. Yöllä valvottiin, kun ukkonen pelotti Koirapoikaa. Pelottaa tuo sateen piiskaus ikkunoihinkin. Ääniherkän koiran elämä ei ole aina helppoa. Eilen jotkut vatipäät ammuskeli ilotulitusraketteja meidän kulmilla. Onneksi satuttiin olemaan kasvimaalla, joten vähällä selvittiin. Kuului se pauke sinnekin, mutta Koirapoika rauhoittui pian.


Sateenkaarta jäin kuvaamaan ennen aamulenkille lähtöä. Olisi ollut pieni kuiva kausi (Andre Brink: Valkoinen kuiva kausi minulla on ollut, mutta nyt ei hyllyssä näkynyt eli olen sen poistanut suuressa siivouksessa, sen sijaan Jane Harper: Kuiva kausi on täysin tuntematon ja saa jäädäkin tuntemattomaksi) mutta kuvausten takia myöhästyttiin ja kastuttiin. Nyt sitten haisee märälle koiralle.
---
Olisko tänään sitten se siivouspäivä, vai menisinkö shoppailemaan. Kasvimaa lienee niin litimärkä, ettei sinne kannata suunnistaa.


Eilen perkasin tätä vanhaa kompostin paikkaa ja totesin, ettei noista reunalaudoista enää ole kuin ötökkähotelliksi. Pitää ostaa sellainen verkkokehikko kompostiksi. Tuosta vanhasta mullasta taidan rakentaa ison keon, johon ne kurpitsat laitan. Aika paljon jo eilen seuloin juuria pois, joten eiköhän yhden päivän työpanos riitä jatkoksi. Risut kasaan omaksi keokseen ja mietin niiden sijoitusta joskus. 
---
Eilen olin paikalla, kun palstavahdit tekivät tarkastuskierroksensa. Pääsin läpi.

11 kommenttia:

  1. Palstavahdit?! mitä semmoset on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhdistyksen vapaaehtoisia, jotka kiertävät tarkastamassa, viljelläänkö palstaa. Jos ei viljellä, tulee huomautus ja vaatimus toimenpiteistä. Jos mitään ei tapahdu, otetaan palsta pois ja annetaan jonon ekalle. Palstaa haluavia on jonossa kymmenittäin, parhaimmillaan sata.

      Poista
  2. Vanhalla tutulla porukalla olis neuletapaaminen tarjolla torstaina 20. 6 klo 13. Paikkana on Järvenpää ja siellä neulekahvila Lentävä Lapanen. Pääsetkö tulemaan?

    VastaaPoista
  3. No jopas päivän valitsitte. :) Luulisi että kaikilla on jotain juhannuselämää. Minullahan ei tietenkään ole, joten pääsen. Huonoja olen tuosta paikasta kullut. Käy kukkaron päälle sanovat. Silleen huono päivä että eläke juuri tulee eli tili ei ole ihan tyhjä. Pitäkää siis minua silmällä.
    Onkos kukaan kysynyt, haluaisko Possu tulla?

    VastaaPoista
  4. Kiva, että sulle sopii! Pidetään sua ja sun kukkaroa silmällä. Luvataan sitoa sut tuoliin kiinni, jos suunnittelet lankaostoksia. Sinä, minä, anonyymi Anne ja Pöllö ollaan siis näillänäkymin tulossa. Sinisen sohvan emännältä en ole vielä saanut vastausta. Kysyn Possua mukaan.

    VastaaPoista
  5. Sinisen sohvan Emäntä ahertaa työn touhussa, mutta odottaa raporttia teiltä kaikilta. Vai palstavahdit, hurjaa! Me annetaan todistus ihan milloin vain, että palstaasi hoidetaan ja Laaduntarkkailijakin käy säännöllisesti. Ohjeeksi lapaseen sanoisin, että vain ihanaa laatulankaa saa ostaa...ja täsmälliseen tarpeeseen... niinhän me aina tehdään.

    VastaaPoista
  6. Ai se on Juhannuksena? Possu luuli, että tänä torstaina. Possuhan on satuolento, vähän niinku Joulupukki. Ootteko te ihan oikeesti koko ajan uskoneet Possuun? Ei Possua oikeesti oo olemassakaan. Mut jussina Possu pääsis vielä huonommin ku tänä torstaina. Sitä paitsi Possu oli just Järvenpäässä. Ei siellä nyt alvariinsa voi hypätä. Joku roti pitää olla. ;)

    VastaaPoista
  7. Huh, kamalia tollaset palstakyttääjät. Onneks Possun pihalla ei käy semmosia.

    VastaaPoista
  8. No tottahan me Possuun uskotaan - ihan niinkuin peikkoihin, keijuihin, menninkäisiin, maahisiin ja Joulupukkiinkin. Ja meidän kotitonttu Pietariin, kolisteli taas eilen.
    Kaikkea se Possu luuleekiin.

    Pidän Murakamin mielessäni - jos osuu kohdalle jossain.

    VastaaPoista
  9. Toivottavasti oli oikeasti yllätys.
    Tottakai Possuun uskotaan. Repu on possu-uskovainen.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.