lauantai 28. marraskuuta 2020

Lääketutkimusta

 

Rokotetutkimus on tietenkin se, mitä eniten seurataan tällä hetkellä, mutta kyllä muunkinlaista lääketutkimusta tehdään koko ajan. Minäkin teen. Ja tuloksia syntyy: Kun syö särkylääkettä, koskee vähemmän. Jos syö enemmän särkylääkettä, ei koske yhtään. Rinnakkaissokkotutkimuksena havaitaan, että foam roller tai mutjutin vähentää myös kipuja. 

Uusimmasta tutkimuksestakin on jo saatu tuloksia: Kun illalla syö heinixin, aamulla ei tarvitse koko ajan aivastella, eikä nenä vuoda valtoimenaan. Sivuvaikutuksena tästä on havaittu aamuheräämisen siirtyminen puoli seitsemästä puoli yhdeksään. Mutta kaikella lääkityksellähän on sivuvaikutuksia.


Nyt on taas virallinen lupa pysyä kotona murjottamassa. Ikävä kyllä jonain päivänä on pakko mennä shoppailemaan ruokaa ja muuta jokapäiväisen elämän tarvetta. Yritän siirtää sitä pakkoa. Ruokaa on kyllä tullut syödyksi turhan paljon viime aikoina ikäänkuin... (onko huolestuttavaa, kun tutut termit katoavat kesken kaiken... - no, onhan se - huolestuttavaa)

Mutta ei nyt viitsistä huolestua tulevaisuuden uhkista, ei dementiasta, eikä koronasta. Vaikka elämä on vaarallista, ei se huolehtimalla parane.

Aina on kultainen reunus mustilla pilvillä. Ja jos ei ole, niin nautitaan harmaan ja mustan eri sävyistä. Ne ovat rauhoittavia.

Neuleet edistyvät hyvin hitaasti yrityksen ja erehdyksen menetelmällä purkaen ja kerien. Pitänee tyytyä valmiisiin ohjeisiin ilman turhia sävellyksiä. Pääasia, että jotain syntyy.

Koirapoika kyllä leikittää minua, jotta pysyisin nuorekkaana.

Menen mummona neulomaan. Kohta on joulukuu ja joulu. Pitäiskö sitä varten siivota?

10 kommenttia:

  1. Joulu ja siivous? Uusimmassa Martat-lehdessä oli hyvät vinkin pika- ja perusteelliseen siivoukseen alkaen 5 min ja päätyen 1-2 tuntia siivoukseen. Minusta 1-2 tuntia riittää jokaisella kun jakaa sen ikään kuin joulukalenterin, pieniin osiin! Koirapoika näyttää mallia, lelut asetellaan nätisti matolle ja käydään itse viereen niitä tarkkailemaan. Minä yritän siivota sohvapöytää vähentämällä lankaa neuloen, eikö se kuulostakin aika tehokkaalta? Perjantaisin sitten imurointia, pölyjä, lattian pesua jne tuo tunti. Lopuksi ihana tuuletus ja palkinnoksi kahvit! Jouluksi laitetaan sitten koristeita ja muuta rekvisiittaa...ja niin on siivousongelmat ratkaistu, ollaan kynttilän valossa ja nautitaan.

    VastaaPoista
  2. Yli 90-vuotiaan tätini kanssa kävin aamulla puhelimessa hyvin samankaltaisen keskustelun kuin mitä kirjoitit. Minä saan neuleita ohjeellakin hitaasti valmiiksi, jos lukisin ohjeen ajatuksella, niin välttyisin purkamiselta. Nyt pitää teroittaa ne viimevuotiset joulukalenteripuikot tänämvuotista joulukalenterisukkaa varten :) T Saukkis

    VastaaPoista
  3. Kuulosti niin tutulta - taas kerran. Kolmas päivä peräkkäin, kun olen pitänyt sohvaa selässäni, lukuunottamatta sitä hetkeä, kun se heitti mut lattialle.
    Oikea jalka elää omaa elämäänsä ja se ottaa aivoon.
    Mutta mitä näistä, pikkujuttuja.

    VastaaPoista
  4. Heippa vaan! Kamalan-ihana-luonto on!
    Siinä mielessä oon eri mieltä, että pitää huolehtia, ettei kukaan tule liia lähelle kun on kaupassa tai kävelyllä! Tai ite mee.
    Hyvä kun rohdot tehoaa! Hyvää viikonloppua ja kuukauden samoin!

    VastaaPoista
  5. Tulin katsomaan, onkos Repulla tänä vuonna joulukalenteri??

    VastaaPoista
  6. Joulukalenteri joulukuussa Possulle ja kaikille
    Saukkis: Olenko siis aikaani edellä eli edelläkävijä, kun on samat oireet kuin 90 vuotiaalla tädillä?
    Emilia: Noudatan ohjeita eli tapaan vain niitä, joita normaalistikin eli en ketään. Monen metrin turvavälikin on synnynnäinen ominaisuus.
    Siivoukseen riittää harkinta.

    VastaaPoista
  7. Ihana koirapoika, kiva, kun laittaa ihmispalvelijoihinsa vipinää :)
    Lääketutkimusta olen tehnyt itsekin, 800 burana auttaa enemmän kuin 400 :)

    Eletään, niin kauan kuin sitä riittää, huolehtiminen vain ahdistaa 🤍
    Mukavaa kohta alkavaa joulukuuta! (äläkä siivoa liikoja)

    VastaaPoista
  8. hmm:)
    Satu Kirjoitti sen ,mitä minunkin ajatuksiin pätkähti,
    Kaikkea kohtuudella.😃🧡🤍.
    Kaksi pimeää vastakkain,joten siivous ajankin ⏰,voi tehdä ,hauskoja asioita..vaikka neuloa;))
    Hyvää alkavaa joulukuuta!

    jk,Sulonen koirapoika;🐾🐶

    VastaaPoista
  9. 90-vuotiaalla tädillani ainoa ikään liittyvä puheenaihe on, että kaikki ystävät alkavat olla hautuumaalla. Muuten hän keskustelee samoista asioista kuin nuoremmat, Nyt hän on langennut nainen, ja keskustelimme, miten vahvempi kipulaastari auttaa kipuun paremmin kuin miedompi kipulaastari. Tädillä on allerginen nuha, ja jos unohtaa allergialääkkeen, nenä vuotaa aamulla. Takavuosina minulla ja silloin 90-vuotiaalla naapurillani oli samanlaisia vaatteita - joko minä pukeuduin kuin mummot tai sitten naapuri oli nuorekas.
    Tiistaina nähdään, saanko minä aikaiseksi samanlaista joulukalenteria - suunnitelma on jo, mutta kirjoitus puuttuu. T Saukkis

    VastaaPoista
  10. Keskushermostton vaikuttavien kipulääkkeiden jatkuva pupeltaminen aiheuttaaa vierotusoireita, oma panokseni lääketutkimuskeen, oireine mm palelu, sätkintä ja levoton väsymys joka on ärssyttävä kun väsyttää ihan älyttömästi mutta unen ollessa tulossa sätkähtää hereille kun lihakset nytkähtää. Toisaalta miään ei vituta;D Sitähän se , plussaa ja miinusta nämä nappilääkkeet.

    Tuleeko kutoessa sävelletyistä kilkattavia tai naputtavia?

    Murehtiminen eteen tai jälkeen joutavaa, kunnon kiropäräytys ja seuraavaan asiaan, kroonisiin asioihin aktiivinen unohtaminen.. .

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.