perjantai 16. huhtikuuta 2021

Mummo palasi kisaamaan

Pari vuotta sitten satuin huomaamaan valtakunnallisen kävelykilometrikisan. Ilmoittauduin mukaan kokeillakseni, miten toimii. Ja toimihan se. Lisäsi selvästi omaa kävelyäni, kun kisasin joidenkin nimimerkkien kanssa. Enhän, minä heistä tiennyt kuin nimimerkin, mutta silti oli kiva kokeilla pysynkö tahdissa vai putoanko kelkasta. Sattui vielä lapinvaellusviikot sille ajalle, joten automaattisesti tuli hyviä päivälukemia. Nyt HSL laittoi viestin, että kävelykisa on taas täällä, suurempana ja kauniimpana. Viimeksi se oli vain syksyllä. Nyt alkaa vappuna ja loppuu lokakuun lopussa. Minulla oli yhden hengen joukkue (siellä voi kisataan erisuuruisina joukkueina) nimellä Mummoilua ja nimimerkkini oli näppärästi Mummo. Yllättäin samat tiedot löytyivät edelleen ja jopa viimekertaiset tulokseni. Olen aika ylpeä tuosta sijoituksestani. Siellä oli sentään satoja osallistujia ja parhaat vetivät yli 50 kilometriä joka päivä. Voittoa on siis turha toivoa, mutta omalle terveydelle siitä ehkä jotain ropisee.

Tulkaa mukaan:

https://kavelykilometrikisa.fi/

Ja pyöräilijöille on oma https://www.kilometrikisa.fi/

Tässä vielä yhteenveto Mummon edellisistä tuloksista:

  • Kävelykilometrikisa 2019
  • Yksilösarjan sijoitus
    28
  • Kilometrit yhteensä
    596,2 km
  • Kävelypäivien keskiarvo
    47,00 pv/hlö
  • Kävelypäivät yhteensä
    47
  • Bensaa säästetty
    41 litraa
  • CO2 säästetty
    102 kg

Tuossa on keskimäärin 12½ kilometriä päivälle. Tuskin pääsen nyt edes lähelle tuota, kun aika on pitempi, eikä monen päivän patikkareissua ole luvassa, mutta jotain yritystä kuitenkin. Lisäksi nykyisestä kännysovelluksesta on vaikeampi kaivaa kilometrejä esiin, mutta suunnilleen... Tärkeintähän ei ole voitto vaan osallistuminen.

Kasvimaakäynnitkin on aloitettu. Jotain iloa on siitä, että syksyllä jaksoin kuokkia sieltä sun täältä

Mutta on myös alueita, joihin ei ole lapio vuosiin iskeytynyt. Niitä nyt sitten muokkaan. Teen penkkejä, joihin voin jotain laittaa kasvamaan. Koirapoika on jaksanut mukana, mutta ehkä pitäisi ruveta yksin käymään. Toisaalta Koirapoikaa voi käyttää tekosyynä, kun en viitsi olla tuntikausia. Töitähän riittäisi, mutta vapaaehtoista tämä on, eikä pakkotyömaa, vaihtelua elämään.


11 kommenttia:

  1. Minä olen kahtena vuonna osallistunut tuohon kisaan - toissa vuonna yksin ja viime vuonna sain Miehenkin innostettua mukaan. Nyt sitten pitäisi päättää, osallistutaanko tuohon puolen vuoden kisaan ja jos, niin parisarjassa vai yksilöinä... Yritämme pähkäillä...

    VastaaPoista
  2. On ihan unohtunut ottaa selvää mistä voisi saada, tai saisiko tuommoisen kasvimaapalstan. pitipiti ..unohtui.
    Mulla on kännykässä google Fit sovellus, josta näkee hyvin näppärästi päivittäiset, viikottaiset tai kuukausittaiset kävelyt. En pääse lähellekään tuota sinun lukemaa, mutta joka päivä kävelen 2-4 km. Maaliskuussa tuli 122 km, aikaisemmat kk:t vähän vähemmän. Viikottaiset on jotain 20-40 km, riippuu vähän viikosta ja liukkaudesta.
    En stressaa tästä, vaikka stressaankin vähän, nyt oon tavoitteita pienentänyt niin ei sovellus nillitä enää, etten en pääse tavoiteisiin ;)
    Kyllä se vaan kannustaa liikkelle tuokin ja kaikki liikunta on terveellisempää kuin sohvalla istuminen.

    VastaaPoista
  3. Just eilen ilmoittauduin sekä kävely- että pyöräilykilometrikisaan!

    En pääse kummassakaan millekään sijoille, mutta onpahan mukava haaste itselle 🙂

    VastaaPoista
  4. Upea tulos sinulla Repu vuonna 2019! Hieno juttu, että osallistut uudelleen ja vieläpä nyt, kun aikaa on pidennetty. Voisinkohan minä osallistua sähkömopolla? Silla liikkuva luokitellaan kuitenkin liikenteessä jalankulkijaksi.
    Rokoteasiaan kuulin lähihoitajatyttäreltäni hyvän pointin: psyykelääkkeiden harvinainen haittavaikutus on äkkikuolema. Kuinka moni jättää tämän takia lääkkeensä syömättä?
    Aurinkoista viikonloppua sinulle Repu ja Koirapojalle! 🌞

    VastaaPoista
  5. Hienosti olet pärjännyt kisassa! Voisin ilmoittautua mukaan, mutta kilpailisin vain itseäni vastaa..:)

    VastaaPoista
  6. Hieno tulos kisassa. Minä olen pyöräillyt kilometrikisassa työpaikan joukkueissa, ja kummasti tuli lähdettyä pyörälenkille työmatkojen ym lisäksi. Joukkueemme menestyi sarjassaan ihan mukavasti. Sarjassa oli joukkue Utajärven harmaat pantterit, joka näytti kilometrimäärän perusteella viettävän päivänsä hereilläoloajat kokonaan pyörän selässä. Poika sanoikin, että vaikuttavat olevan peräkylän postipojat. T Saukkis, joka avasi tänään pyöräilykauden, 13 km.

    VastaaPoista
  7. Mahtavia kilometrejä olet kävellyt. Onnea siitä ja onnea uuteen alkavaan kisaan.

    VastaaPoista
  8. Meidän perhe ilmoittautui mukaan kävelemään: Team Perhe. En löydä sinua kävelijöiden joukosta. ☹

    VastaaPoista
  9. Hauska haaste, vaikkei ihan kuola poskella vetelesikään menemään, vaan omaksi huvikseen :)

    VastaaPoista
  10. Mun oli vielä pakko palata tähän tekstiin - siis ihanko oikeasti joku kävelee päivittäin yli 50km? Siihenhän menee koko päivä?!
    Olin ihan varma että olin lukenut väärin :)
    Mä kävelen suunnilleen 5km tunnissa, mun vauhdilla tollaiseen matkaan menisi kymmenen tuntia. Ja kai siinä täytyy syödäkin jossain välissä?

    VastaaPoista
  11. Kiva, että muutkin ovat innostuneet. Enköhän minäkin näy siellä, kunhan toukokuu koittaa. Nyt voi kokeilla vaikka hekea vuodelta 2019 yksilökisan joukkueista.
    Tuo voittaja oli kävellyt keskimäärin reilut 43 km päivässä. Siitähän nousi kova poru silloin, että miten noin suuria määriä ja että valehtelevat. Siellä oli kaksi miestä (?), jotka kisasi keskenään. Toinen jätti sitten kesken, kun loukkaantui ihmisten epäilyistä. Kertoi olevansa entinen huippu-urheilija ja eläkkeellä ollessaan voivansa keskittyä tähän kisaan.
    Ja minunkin tulos johtui pitkälti siitä, että pari viikkoa vain kävelin Lapissa. Nyt ei kovin montaa kilometriä tule päivässä, mutta kannustaa tämä kuitenkin kävelemään. Ja liikuntahan tekee hyvää.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.