sunnuntai 16. toukokuuta 2021

Aikainen lintu matometsällä

 

Lienevät auringonpilkut taas jossain vaiheessa, kun heräilen hillittömän aikaisin. Aikani kuulostelin, tulisiko lisää unta jostain. Ei tullut, joten nousin naapureiden iloksi aamukahvin keittoon. Vapaaeläjänä se on melkoisen yksi ja sama, mihin vuorokauden aikaan nukkuu ja valvoo. Aamuthan on mukavia. Ehtii Koirapojan kanssakin lenkkeillä varjoissa ja viileässä. Ja lenkin jälkeen voidaan taas kellahtaa nukkumaan. Mutta ennen kuin herätän koiran, juon kahvin ja luen eilisen hesarin. Eilen puuhastelin niin ahkerasti muuta, lähinnä kaappeihin sukeltelin, etten ehtinyt lehteä avata. Lehti kyllä tuli myöhemmin kuin yleensä. Ilmeisesti naapuri nukkui normaalia pitempään.

 

Juon nyt aamukahvini keittiön pöydän ääressä vaikka parveke on saatettu kesäkuosiin. Parvekkeeni on kyllä tosi pieni, mutta mahdutaan me sinne. Olen kantanut taimet valohoitoon päiviksi ja tuonut yöksi sisälle turvaan. Jos sattuis yöllä tuulemaan ja satamaan, ei tuolla isommatkaan kasvit selviäis. Olisi kyllä sinne kasvimaalle mentävä tekemään taimille alustaa. Josko tänään.

 
Toissapäivä kului odottaessa. Käväisin kuuden tunnin antibiootinhakureissulla. Kuten kuvasta näkyy, oli ruuhkaa.
---
Kävi siinä joku sanomassa, että ruuhka on muualla. Ja ei minulla sinänsä kiire ollut. Ja hyvää hoitoa sain, sitten kun sain. Ainoa harmitus oli, etten tavoistani poiketen ollut varannut mitään lukemista.

5 kommenttia:

  1. Kiitos että olet osallistunut Runotorstaihin, palataan asiaan syksyllä, uusin voimin, vanhoin sanoin;)

    VastaaPoista
  2. Ihan selvästi ovat ne auringonpilkut, jossakin asennossa, kun meikäläinenkin on alkanut heräämään aikaisin...tänäänkin PUOLI 7 ja se on minulle kyllä TOSI aikaista, mutta täälläkään sillä ei ole väliä, kun voi ottaa päivätorkut ihan hyvin..:)

    VastaaPoista
  3. Tuossa autiudessa tarvittaisiin kyllä luettavaa tai neulottavaa, pelkät piirretyt ei viihdytä. Hyvä, että sait apua vaikka kauan jouduit odotamaankin. Yöt on vielä viileitä, vaikka päviällä aurinko suloisesti lämmittääkin. Hyviä kasvimaareissuja!

    VastaaPoista
  4. Kiitos taas kaikille kommentoijille.

    VastaaPoista
  5. Tuossa odotustilassa toteutuvat turvavälit aivan oivallisesti. Olisipa meidänkin päivystyksessä yhtä väljää. Toivotan pikaista paranemista! Minusta on kiinnostavaa seurata vuodenkiertoa näistä maisemakuvistasi, vaikka meillä on vihreää, on teillä vihreämpää. T Saukkis

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.