perjantai 28. toukokuuta 2021

ja mielen vapaus

 

Minulla näitä korvamatoja riittää etenkin nyt, kun nukun huonosti eli lähinnä valvon yöt. Jäin miettimään vapautta yleensä ja mielen vapautta erityisesti. Vapaus taitaakin olla lähinnä mielentila. Kait vankilassakin voi tuntea itsensä vapaaksi, kun niin usein ja niin moni tuntee itsensä kahlituksi normielämässään. Kyllähän sitä tahtoisi olla vapaa; siis minä ainakin, teistä muistahan en tiedä.

Maailma on kaunis ja hyvä elää sille
Jolla on aikaa ja tilaa unelmille
Ja mielen vapaus, ja mielen vapaus
On vapautta kuunnella metsän huminoita
Kun aamuinen aurinko kultaa kallioita
Ja elää elämäänsä, ja elää elämäänsä
On vapautta valvoa kesäisiä öitä 
ja katsella hiljaisen haavan värinöitä
Ja elää elämäänsä, ja elää elämäänsä
Maailma on kaunis ja hyvä elää sille
Jolla on aikaa ja tilaa unelmille
Ja mielen vapaus, ja mielen vapaus
On vapautta istua iltaa yksinänsä
Ja tuntea tutkia omaa sisintänsä
Ja elää elämäänsä, ja elää… 
 
Harvoin näitä valvottuja öitä stressaan nykyisin, kun ei ole pakko aamulla lähteä mihinkään, mutta kuitenkin usein koetan saada unenpäästä kiinni. Pitäisi muuttaa asennetta vieläkin positiivisempaan suuntaan ja ajatella, että on vapautta valvoa kesäisiä öitä ja katsella hiljaisen haavan värinöitä, kun on tuossa parvekkeen alapuolella sopivasti haapametsikkö.


Olenhan minä jotain neuloskellutkin. Päättelyt on takunnu. Nina Laitisen äitienpäiväkalista ja lahjaksi saadusta seiskaveikasta syntyi näin sekavaa jälkeä. Ei paljon tuo monimutkainen pitsikuvio pääse loistamaan langan kirjavuuden vuoksi. Mutta eiköhän nämäkin joskus löydä paikkansa jonkun jaloista.
 

 Tähkäkuviolla olen joskus itselleni tehnyt sukat. Tykkään mallista, joten jotain lahjuksia sitten tein valmiiksi.


Molemmat on maijasta 2½ puikoilla väännetty. Kuvaus ei oikein millään onnistunut, joten näistä turkooseista on kaksi kuvaa. Outoa tuo tummansininen väri.
 

Ja sitten vielä fabelista kerrankin ihan vain itselle. Tein kuten ohjeessa eli yksivärinen pohja, kirjava kuvio. Olisi pitönyt tehdä toisin ja eri väreillä.
 

 Kyllähän siinä norsun hahmottaa, kun tietää, mutta selkeämpää kaipaisin. Voi kuitenkin olla, etten ainakaan ihan heti viitsi yrittää uudestaan. Ja onhan ne sukat kuitenkin.
---
Kirjoitan tätä aamulla aikaisin, joten nyt pitänee herättää Koirapoika kuuntelemaan metsän huminoita. Sattuu yllättäin aamuinen aurinkokin kultaamaan kallioita.

---


Tuo oli eilen aamulla. Nytkin kyllä aurinko kohta kultaa kalliot kunhan tuo sumu hälvenee. Eilen ei satanutkaan, joten kävelin postiin ja päätin ujuttaa paketin tähän samaan postaukseen.


Ennakkotilaamani kirja tuli. On kiehtovia malleja, mutta lankana on useimmissa ohut arwetta, jota minulla ei ole, eikä oikein muitakaan niin ohuita sopivia lankoja. Toistaiseksi siis vain hypistelen kirjaa.
---
Ja taas vaihteeksi aamupissalle.


9 kommenttia:

  1. Kummasti tuo yöllä valvominen stressaa, vaikka aamulla ei mitään menoa olisikaan. On meinaan kokemusta..:)
    Arvaapa mikä on minun korvamato tänään...maailma on kaunis ja hyvä elää jne...:)

    VastaaPoista
  2. Samoin en ole oppinut nauttimaan valvomisesta,,, vaikka ei olekaan aamulla menoa mihinkään. Kuitenkin herään noin 5-6 välillä. En kyllä tunne erityisesti siitä stressaavanikaan, vaan pitää lukea yöllä kun ei nukuta. Muuten aika on pitkä.
    Tuon laulun sanat on kyllä hienot. En tiedä oisko sitten mukavampi valvoa jossain rannalla, jossa olisi kalliot ja haavanlehtien havinoita.

    VastaaPoista
  3. Yöt on valoisia, se vaikuttaa uneen. Taidokkaita sukkia ja hieno kirja uusiin haasteisiin. Hyviä lenkkejä Koirapojan kanssa ja iloa kasvimaalle!

    VastaaPoista
  4. On siinä sukka poikineen. Eniten tykkään tuosta tähkäkuviosta. Elefantti-mallin olen nähnyt jossain kirjassa ja jäi mieleen, että ehkä joskus. Minullakin on välillä niitä unettomia öitä, enkä aina viitsisi ottaa nukahtamislääkettä, etten tulisi riippuvaiseksi. Outoa on, että tuollaisen yön jälkeen ei kuitenkaan väsytä yhtään. Onko sinullakin niin?

    VastaaPoista
  5. Kauniita sukkia, kaunis lanka äitienpäiväsukissa, vaikka pitsi hukkuukin kirjavaan lankaan. Minäkin valvoin viimeyönä(kin), ja tilasin verkkokaupan alesta uusia puseroita - itselle ja äidille. Ensi yönä varmaan sitten pojille... Joskus olen päättänyt, etten stressaa valvomisesta, sitten nukun, kun nukuttaa. Nykyajan mobiililaitteiden kautta saa ajankulua öihin ilman, että tarvitsee nousta sängystä ja olen aina yrittänyt ajatella, että lepoa on pitkällään oleminenkin. Aamuviideltä voi ihan hyvin jo nousta ylös neulomaan. T Saukkis

    VastaaPoista
  6. Jännä juttu, Possulla on pyörinyt päässä ihan sama korvamato! Ja nyt se aktivoitui taas, kun luin sanat.

    VastaaPoista
  7. Tuo korvamato on ollut aika monella viime aikoina, niin minullakin. Lieneekö syynä kauniit kevätpäivät ja illat?
    Kaksi vuotta sitten kun lähdin joka kesäiselle melontareissulleni, kirjoitin puolisolle rakkauskirjeen, jonka lähetin matkan varrelta - eipä ole tullut kirjoitettua sellaista yli 30 vuoteen. Oli vain jotenkin rankka paikka jättää hänet yksin juuri silloin. Kirjeen alkuun kirjoitin nuo laulun sanat, sillä ne kertoivat sen hetkisistä ajatuksista niin hyvin, että eipä muuta olisi tarvinutkaan.

    VastaaPoista
  8. Pääset siis lankakaupoille;DD eikös ollut joku lakko tai kieltäymys vai menikö se jo?

    Jos iskee kesällä sadepäivän mitähän tekisi -efekti niin vastaa haasteeseen: https://sushuokailee.blogspot.com/2021/06/kirjoituskuvaushaaste-sadepaivien.html

    VastaaPoista
  9. Onni on jakaa korvamato ystävien kanssa.
    Enemmän tulisi ehkä nukuttua, jos vetäisin ikkunan eteen pimennysverhot, jotka on olemassa. Mutta kun tykkään katsella ulos. Pitäisi ruveta lukemaan herätessä. Silloin on helppo nukahtaa. Mobiililaitteiden selaaminen pitää hereillä - ja joskus tulee niitä heräteostoksiakin.
    Suen haaste kuulostaa hyvältä. Ehkä kesän aikana jotain syntyykin. Katsotaan.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.