keskiviikko 12. toukokuuta 2021

Pääsikö se yllättämään?

 

Kesä 

tai kevät?

Lämpötilat on kyllä kesäisiä

ja luonnolla kiire pukeutua kesäpukuun ennen kuin taas talvi syöksyy meille.

Sitähän ei tietenkään saisi sanoa, mutta meille riittäisi vähempikin aurinko, joten en sano. Täytyyhän kaikkien saada nauttia elämästä.

Minäkin siirryn nauttimaan varjoisasta parveke-elämästä, kunhan saan tänään siivotuksi sinne tilaa itselleni ja Koirapojalle.

Eilen siirsin taimenrääpäleet isompaan astiaan. En usko heidän menestykseensä, mutta annan kuitenkin mahdollisuuden.

Kurpitsat, sekä kesä- että jätti-, kyllä näyttävät voivan hyvin siirron jälkeenkin. Kasvimaalle olisi syytä mennä, mutta katsotaan, miten tuo naama kestää. Kasvimaalle paistaa aurinko koko päivän ja paperinohut kuiva nahkani vieroksuu kaikista suojista huolimatta aurinkoa. Mutta eihän tässä vielä ole viimeiset hetket viljelijälläkään.



Kun oli vielä enemmän kevät kuin kesä, lenkkeiltiin Koirapojan kanssa hillitysti - ja minä yksin hillittömästi. Eilen kyllä huomasi, ettei lämmin innostanut kumpaakaan mittaviin suorituksiin. Siirrymme siis suosiolla aikaisiin aamuihin ja myöhäisiin iltoihin - ja päivällä pikapyrähdys.

Sisällä ei kuitenkaan tuntunut olevan liikaa lämpöä, kun päikkärit maistui auringossa.

Minun pitäisi ehkä mennä shoppailemaan. Kenkiä puuttuu, lenkkarit olisi kiva olla kesäkävelyyn. Aurinko ei häiritse, jos pyörii kauppakeskuksessa. Mutta voipi olla, etten viitsi. On vähän - tai enemmänkin - laiska olo ja jotain alavireisyyttä ilmassa. Se on outo juttu, miten joskus pää jää kelaamaan kaikkea epämukavaa. Onneksi tiedän, että se menee ohi ja ykskaks elämä taas hymyilee hampaat irvessä.
---
Menemme aamupissalle.




11 kommenttia:

  1. Täälläkin huomaa, että koira ei tykkää tuosta lämmöstä, tumma turkki on auringossa kuuma. Mutta minä tykkään, kun ei tarvitse vaatteiden kanssa puljata. Voi mennä ihan sisävaatteilla ulos ilman toppatakki :-)

    VastaaPoista
  2. Myönnetään, että kyllä se vähän yllätti...tämä lämpö...vaikka jo sitä odottelinkin..:)

    VastaaPoista
  3. Kitukasvuisia ovat minunkin pikkuruiset taimeni. Paitsi viimevuotisten siementen lopuista kyövämäni päivänsinet. Miksi en hoksannut viime keväänä, että yläkerrassa poikien entisessä huoneessa on valoa kylvöksille, vähän tunnen itseni tyhmäksi. Aika trendikkäitä ruukkuja, minullakin on tuota samaa lehmäkuosia. Antoisia kävelyretkiä teille kummallekin, T Saukkis

    VastaaPoista
  4. Onhan kevät ihanaa, mutta nyt saisi kyllä sataa, jotta tuo koivun siitepöly laskeutuisi. Itse en sitä edes huomaa, mutta mies niiskuttaa, eikä halua lähteä ulos. Nyt on niin voimakas kukinta, etteivät allergialääkkeetkään riitä.

    VastaaPoista
  5. Siitepölyä on. Huomasin, kun siivosin parveketta kesäkuntoon. Totesin samalla, että kohta on sitten pölysiivous edessä.
    On kiva, kun ei tarvitse pukea kuin kengät ulosmennessä - olettaen, että kotiasu on ihmiskelpoinen :)
    Minulle sopisi pilvipuota, mutta eihän paahteessakaan ole pakko olla tuntikausia. Varjoisia metsiä löytyy, kun vähän kävelee.

    VastaaPoista
  6. Kylläpä se helle yllätti, kun tuli niin äkkiä. Ei enää muista mitä puki päälleen viime kesänä. Musta ulkoilutakki oli eilen liikaa, vaikka alla ei ollut kuin ohut.
    Iltapäivällä sitten päätin taas lähteä kenkäkauppaan. Eihän sieltä mitään löytäisi, onneksi oli ystävällinen myyjä joka etsi kenkiä, siis lenkkareita. En ole vielä kokeillut niitä lenkittää, kohta kokeilen. Jalat on olleet niin kipeet, että kaikkensa täytyy koettaa niiden korjaantumiseksi.
    Tsemppiä taimienkasvatukseen. Kyllä ne siitä virkistyvät!

    VastaaPoista
  7. Kevät yllätti totaalisesti. Toppatakitkin löytyi vielä pari päivää sitten eteisestä…

    VastaaPoista
  8. Tuli kiire etisä kesävaatteita, niin ihanasti lämpötila kohosi. Onneksi löysin lenkkarini ja yhden puolihameen sekä T-paidan. Pääsin metsän varjoihin auringon paahteelta suojaan kävelemään. Vesipullo oli mukana ja vettä kuluikin. Kävin iltapäivällä apteekissa ostamassa suojakertoimen 50 lasten aurinkovoiteen ihoni turvaksi. Onnekseni ihossa ei näy vielä mitään punoitusta, vaikka auringon paisteessa olinkin liikeellä ennen suojan hankintaa. Olisi kyllä mukavaa löytää jokin kesäasu, jos näitä lämpimiä riittää myöhemmin lisää. Kyllä on kaunista kasvua taimillasi!

    VastaaPoista
  9. Ihana vuodenaika ❣ Jotenkin odottava, kesä on edessä. Luonnon heräämisestä olen aivan haltioissani. Ja niin kiva ulkoilla, kun ei tarvitse kääriytyä toppaan ja villaan ja siltikin palella. Mutta liika lämpö on minulle liikaa.
    Aurinkoista viikonloppua sinulle ja koirapojalle! 🌞

    VastaaPoista
  10. Kesäasuja pitäisi etsiä ja muutenkin kesään orientoitua.
    Kiitos Possu. Taimet tarvitsevat kaiken kannustuksen.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.