torstai 26. elokuuta 2021

Kävin Sveitsissä

 

Pitkästä aikaa tapasin ystäviä ihan enemmän ja eksoottisissa maisemissa. Oli mukava nähdä ihan eläviä ihmisiä, eikä jotain virtuaalinaamoja.

Tosin kovin suomalaiselta tuolla Sveitsissä näyttää.

Sää siellä oli erilainen. Ei satanut. Meillä sataa. Sauvakävelyni ei oikein edisty, kun en viitsi koiralenkkejä enempää tuolla sateessa viettää. Onhan tässä lupailtu kuivempaa, ainakin tuonne pohjoisempaan. Jos ei kuivu, on varmaan pakko uittaa sauvatkin.

Pitäisi yrittää pitää suunta ylöspäin.

Patsaan tai jonkin muistomerkin olisin kyllä minäkin ansainnut. Olen nimittäin tenyt historiaa, kokannut kaaliruokia. Oli oman kylän kaupassa ihan oivannäköisiä kaaleja eurolla kilo. Ostin siis pari kappaletta eli noin kuusi kiloa. Ensin väänsin kaalikääryleitä ihan eka kertaa eläissäni. Kaikki niitä kehuvat. No, syöhän niitä ja ihan hyviä tuli noista minunkin teoksista. Ulkonäkö ei kyllä kestänyt kuvausta. Naamakirja pullistelee hienosti ruskistuneita tasamittaisia kääryleitä. Kaasu-uuni ei ole hyvä ruskistamaan mitään, eikä niistä erikokoisista kaalinriepaleista tullut tasakokoisia pötköjä. Toisesta kaalinpäästä kehitin kaalilaatikkoa. Sitäkin tuli paljon, joten täällä nyt syödään kaalia, syödään jatkossakin, sillä suurin osa oli pakko pakastaa. On kait se terveellistä ruokaa vaikka aika paljon meni rasvaa ja siirappia tehdessä.


6 kommenttia:

  1. Voi, kaalikääryleet on todella ihanaa perinneruokaa samoin kaalilaatikko! Äitini antoi minulle kaalilaatikkoa mukaan kun kävin kylässä. Meidän piti sisareni kanssa järjestää kunnon kaalikääryletalkoot, mutta tuli nämä syksyiset kelit eli sateet. Voit mainiosti tehdä oman muistomerkin urhoollisten lenkkien kunniaksi, samoin kaalin kokkaamisen. Tee neulegraffitti iloksi ja innoitukseksi ohikulkijoille!

    VastaaPoista
  2. Voin kyllä tulla auttamaan kääryleiden hävittämisessä...yksi lempiruoistani on. Oikeastaan kaikki kaalista tehty..:)

    VastaaPoista
  3. Hauskaa, että olet päässyt ihan Sveitsiin, patikointi on oiva harrastus siellä liikuttaessa. Kaalikääryleet ovat hyviä (paitsi Mysi Lahtisen ohjeella tehdyt. Anoppi oli aikoinaan niin mysifani, että. Kerran halusi tulla meille tekemään Mysin kaalikääryleitä. Olisi tehnyt omalla ohjeellaan, koska sillä olisimme saaneet maukkaita) Mekin kävimme ulkomailla, olivat näet poistaneet Torniossa rajalta aidan, joten 5 m apen roskisten takana olimme jo Ruotsissa. Huomenna aion lähteä Pohjois-Karjalaan.

    VastaaPoista
  4. Siis terveisin Saukkis

    VastaaPoista
  5. Kerrohan sitten kun matkailukärpänen taas iskee, voisin esitellä Västeråsin ja Venetsian samalla reissulla ;) Ei niissä kyllä ihan yhtä hienoja maisemia ole kuin tuolla Sveitsissä, autolla jouduttais ajelemaan, mutta järjestän meille ihan privaattikuskin :D

    VastaaPoista
  6. Olisipa kiva päästä Venetsiaan. Sopisi niin hyvin, kun luen nyt Donna Leonia.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.