torstai 19. elokuuta 2021

Kyllä lähtee

 

Katselin tuossa aamutuimaan taivaalle, että josko olisi taas sauvomista. Eikös se näytäkin siltä, että voisi aurinkokin paistaa?

 
No, kuulkaas. Se on niin, että olette viikkokausia valittaneet kuivuutta ja toivoneet sadetta. Kyllä täällä toiveet toteutetaan ihan kybällä. Halusitte sadetta. Sadetta saatte.
---
Sitähän voisi nyt vaikka jatkaa siivoamista, kun ei viitsi tuonne ulos nyt turhaan. Siivoamista kun yllättäin riittäisi, vaikka eilen vähän jotain sipistelin.
---
Mutta huvittaako? Siis, kun ihminen on eläkkeellä, voi elää ihan vain huvin vuoksi ilman niitä -isejä. Vai pitäisikö kuitenkin joskus...
---
Näitä suuria ajatuksia, kun pohdiskelee, onkin taas yksi päivä siirtynyt historiaan.
---
En ymmärrä, miten joillakin aika tulee pitkäksi. Minulla se jää aina lyhyeksi.
 

Ankean värisiä lankoja ostin, jotta voin neuloa ihmisille ankeita neuleita. Oli tarkoitus tähän samalla laittaa kuva jostain valmiista, mutta se jokin ei ole toistaiseksi valmistunut. Voinhan minä silti aloittaa jotain näistä uusista.

Tai näistä uusista. Nämä on ihan ok.

Palataan vielä tuohon entiseen. Sain siis pojaltani synttärilahjaksi retken Teijon kansallispuistoon. 

 
Koirapoika oli jostain kuullut, että turve tekee hyvää hipiälle. Otti siis turvekylvyn. 
---
Joutui sitten myös uimaan, mistä ei yhtään tykännyt.
---
 Mutta oli meillä kaikilla kivaa. Siis ainakin minulla ja Koirapojalla. Aamun ukkonen kyllä vähän Koirapoikaa hermostutti. Niin kuuro se ei sentään ole, ettei telttaan kuulisi, kun ukkonen riehuu ihan päällä.


12 kommenttia:

  1. Koirapoika on viisas, pieni turvekylpy on hyvä juttu, varsinkin kun ui sen päälle! Kylpylässä turvehoito on todella arvoksta ja luonnossa ihna ilmaista. Meilläkin on satanut oikein runsaasti. Jostain syystä kukat voivat nyt paremmin pihassa. Ehkäpä taivaalta satava vesi kastelee ne kannettua vettä paremmin. Sinulla on nyt hyvin lankaa sadepäivien ratoksi. Neulominen pn kaikilla keleillä kivaa, näin elokuussa.

    VastaaPoista
  2. Ihmiset halajavan ankean värisiä neuleita, varsinkin näin syksyä ja talvea kohti. Eikä nuo nyt niin ankeita ole, hyviä kirjoneuleen päävärejä. Sinivalkoinen setti näyttää raikkaalta. Sadesäällä on mukavaa, kun voi hyvällä omallatunnolla jäädä kotiin neulomaan. Luontoretket ovat kivoja (kun ei sada). Koirapojalle rapsutuksia. T Saukkis

    VastaaPoista
  3. Just päivällä kerkisin käydä kaupassa, eli kävellä puolet päivän tavoitteesta ihan poudalla. Sitten taas tuli ravakasti vettä. Pitää aina tiirailla taivaita, jotta saisi päivän kävelytavoitteen edes täyteen. Illemmalla taas oli aurinkoinen hetki.
    Hyvä lankamäärä sulla, melkein käypi kateeksi kun on into sulla neulomiseen. Mulla ei oikein ole intoa mihinkään. Pakottaa melkein pitää ittesä kävelyllekin.
    Sain nyt taas onneksi yhen kirjan luettua, joten taas pitää pakottaa viemään se kirjastoon takaisin :D

    VastaaPoista
  4. Mikä ihana lahja: retki kansallispuistoon.
    Samaa mieltä, etteivät nuo langat mitään ankeita ole. Oikein kauniita syksyn värejä.

    VastaaPoista
  5. Sain tässä päivä muutama sitten muistutuksen noista -iseistä, kun tuumasin, että mustaherukatkin jäi poimimatta, olisi pitänyt.. lause jäi kesken. Pitäisi mennä noista pensaista nyt sitten leikkaamaan ne kuivat oksat... Pitäisi varmaan joku oksa tökätä maahan, että saisi uuden pensaan. Pitäisi kyllä pestä pyykkiäkin varmaan. Ja pitäisi tiskata.
    Mursu sai tarpeekseen -iseistä :D Ystävällisesti huomautti, että jos haluat apua -isien tekemiseen, sano suoraan. Jos aiot tehdä itse, tee tai sano, että aiot tehdä joku päivä, mutta unohda -isi, se on ärsyttävä :D :D Totesin Mursun olevan ihan oikeassa ja yritän nyt joko tehdä tai laiskotella ihan hyvällä omalla tunnolla, niin kuin eläkeläiselle sopii.

    VastaaPoista
  6. Nallet on pellava ja farkku ei siis valkoinen ja sininen �� Pellava on aika hyvä.
    Neulomisinto? En tiedä siitä innosta. Usein vain kuvittelen neulovani. Retkeilyintoa kyllä olisi, mutta siihenkin on hyvä etsiä esteitä.

    VastaaPoista
  7. Ihan paras lahja - retki kansallispuistoon! Koirapoika on niin oikeassa :) Minusta ei nuo langat näytä ankeille, vaan harmonisille. Itse olen virkannut nyt pinkistä ja valkoisesta puuvillalangasta. Välillä mietin, että onkohan minulla vähän liian räväkät värit :D

    VastaaPoista
  8. Saitpas mukavan syntymäpäivälahjan.
    Ihan vilunväristyksiä tuli, kun mietin telttaa ja ukkosta...nuorempana tuli paljon telttailtua. Pistäisi pystyttä vaikka pihalle teltta ja kokeilla pitkästä aikaa siinä nukkumista.:)

    VastaaPoista
  9. Harmoniset langat ei ole minun tyyliä. Se on rväkkä räikeys, kun täällä elää.

    VastaaPoista
  10. Ihanan väristä tuo tummanvihreä, ei ollenkaan ankeaa.

    VastaaPoista
  11. Kaunis kiitos kauniista kortista!

    VastaaPoista
  12. Tummanvihreä on tyttäreni väri.
    Kiitos kiitoksista :)

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.