perjantai 9. syyskuuta 2022

Autoilijat!

 Päivän tavoite:
Pysy hengissä!


Onneksi ei ilta- vaan aamulenkillä tapahtui seuraavaa:
Suojatie on bussipysäkin edessä. Suojatiellä ja myös siinä bussipysäkillä on keskuskoroke jalankulkijoiden turvana. Niinpä, kun bussi pysähtyi ottamaan matkustajia, kävelin huolettomasti suojatielle, koira tietenkin edelle. Kun pääsin bussin ohi näin silmäkulmassa liikettä. Sieltäpä joku kiireinen autoilija kaahasi vastaantulevien kaistaa eteenpäin, kun ei ollut aikaa pysähtyä bussin taakse. Säikähdin aikalailla. Ehdin alta pois ja ehti se kuskikin takaisin omalle kaistalleen korokkeen jälkeen ennenkuin vastaantulijat siihen törmäsivät. Mihin joillakin on niin kiire? Kuolemaan? Olen kyllä oppinut varomaan kaksikaistaisilla paikoilla, koska jos se reunimmainen auto pysähtyykin suojatien eteen, niin toista kaistaa painetaan surutta. Mutta tuollainen käytös on jo jotain ihan uutta.


Yöllä oli taas kuutamo ja Koirapojalla taas jotain masuhäikkää.


Illalla oli hempeää näkymää

 
ja päivällä poutapilviä.
---
Tänään en ole kuvia ottanut, enkä ehkä otakaan - ellei nyt jotain satu. Mutta otan käsittelyyn taas ämpärilistani:
---
Kohta 50. Treenaa itsesi hyvään kuntoon
Juokse puistossa, nostele käsipainoja, opettele joogaa - olisihan toki hienoa päästä varttuessaan vielä todella hyvään ruumiilliseen kuntoon ja kohdata iän mukanaan tuomat vaivat kehon ollessa huippukunnossa. Etuna on myös se, että fyysinen aktiivisuus lisää mielihyvähormonien eritystä ja mieliala kohoaa lihaskunnon kasvun myötä.
---
Tänään alkaa pilates, lempilajini, jonka pariin pääsen pitkästä aikaa. 30 päivän haastekin on käynnissä, joten uskallan ruksata tämänkin kohdan. Joku kyyninen tietysti siellä ajattelee, että ei siitä taaskaan tule mitään, mutta ajatelkoon. Täällä on ajattelun vapaus. Pakkohan ei jokaista ajatusta ole kuitenkaan sanoa ääneen. 
---
On vaihteeksi pumpattu verta pullotolkulla ja todettu, että kaikki ok - no kolesteroli oli hippusen yli, mutta sydän takoo tasaisesti. Tapasin taas terveyskeskuksessa aivan ihanan nuoren lääkärin, joka jaksoi kuunnella ja paneutua. Noin yleisesti voisin muodostaa sellaisen asenteellisen mielipiteen, että nuoremmat lääkärit ovat empaattisempia ja vanhemmat naiset tympääntyneimpiä. Mutta tulos ei ole tilastollisesti pätevä sillä otoskoko on pieni. Nyt on edessä kolmen kuukauden tsemppikierros ja sitten keskustelen taas tohtorin kanssa siitä, että tarvitaanko jotain lisäkeinoja vai onko kaikki ok.


Sitä on taas tullut tuhlatuksi. Tilasin adlibriksen alesta mummotettavalle yhden kirjasarjan ja samalla sitten ohimennen yhden sukkakirjan. On kyllä ihania malleja. Kukahan neulois...
---
Ja kiitokseksi teille, jotka sitkeästi jaksatte kommentoida, otos viimeaikaisista taivasnäkymistä. Taivaissa on ollut kaikenlaista.







Joka kerta lämmittää, kun huomaa uuden kommentin, mutta eniten tietenkin ne, jotka muistavat minua säännöllisesti.


12 kommenttia:

  1. Saukkis taas kotona tabletilla, joka ei osaa Google-tunnuksia. Vasta eilen pohdimme autossa, että kuoleeko tuo jalankulkija, jos väistämme häntä suojatien edessä. Vain kaksi autoa meni viereistä kaistaa ohi, ja se kolmas pysähtyi sitten, kun näki jalankulkijan kurkistavan meidän auton edestä. Joskus, eikä edes kovin harvoin, ammattiautoilijat tekevät samaa. Terv, nimimerkki melkein taksin alle jäin suojatiellä. No, liikenteestä minä voisin paasata vaikka viikon. Onneksi ette kumpikaan jäänyt auton alle. Noista taivaskuvista voisi valita mieleisensä värit villapaitaan: minä valitsen 4 tai 6

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se suojatien eteen pysähtyminen on aina riski. Tulee usein ajatelluksi, miten lapset ja höyrypäiset nuoret selviävät.

      Poista
  2. On kyllä taivaassa vaihtelua, ei kahta samanlaista koskaan.

    Joo, oon huomannut saman, että sen bussin takana ei jakseta odottaa. Noita läheltä piti-tilanteita on sattunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesällä taivaselämä oli välillä tylsää. Sitä samaa sinistä koko ajan. Nyt on tilanne parantunut.

      Poista
  3. Kauniita on pilvet ja taivaan värit sielläkin ,niin kuin on ollut täällä pohjoisemmassakin. Kauniita lenkkeily kelejä koirapojalle ja sinulle!

    VastaaPoista
  4. Minä istun autossa vain kyydissä, eli en ole opetellut liikennesääntöjä (noloa). Saako noin tehdä? Sen tiedän, että jos bussi on pysähtynyt, niin viereisen kaistan pitää myös pysähtyä. Mutta pitääkö toisen puolen liikenteenkin? Hyvä kuitenkin että ehdit alta pois ja selvisit säikähdyksellä. Kaaharit jalkapuuhun häpeämään, vai mitä!
    Kuvat ovat taas upeita. Eihän tuossa edes televisiota tarvitse, kun taivas tarjoaa tuollaista valonäytelmää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään aja, ei ole ajokorttia, mutta sen tiedän, että tuossa pysäkkijärjestelyssä tuollainen on ehdottoman kiellettyä. Normipysäkillä bussin voi ohittaa ja toisen puolen liikenne toki saa sujua .

      Poista
  5. Pelkään Isolla Kirkolla kaupungilla kävelemistä jo raitiovaunujen takia, mutta nykyään kaupungilla liikkumista ylipäätään juuri noiden kaahareiden ja muista piittaamattomien kuskien vuoksi. Mitä isompi kaupunki, sitä enemmän pelottaa.
    Olin mielestäni - niin kuin tietysti kaikki :D - hyvä kuski, silloin kun 10 vuotta sitten vielä ajoin autoa, ja kyllä Mursukin tunnustusta antoi.

    Hyvä, että te Koirapojan kanssa selvisitte, olkaa vastakin tarkkoja aamu- ja iltalenkeillä, ja muistakaa heijastimet! Niitä tarvitaan kaupungissakin, vaikka siellä katuvalot onkin.

    Taivaskuvat ovat taas ihania! Tiedätkö; meidän kuuhulluus jäi kaupunkiin: sen jälkeen kun muutettiin tänne maalle, ei täysikuu ole häirinnyt nukkumista muuten kuin korkeintaan sillä, että paistaessaan makuuhuoneen ikkunasta sisään, se on niin kirkas että on kuin olisi yölamppu päällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minä yhtään luota autoilijoihin vaikka enemmistö toimii oikein ja on jopa kohteliaita, mutta liikaa on niitä höyrypäitä.

      Poista
  6. Ihanan värisiä taivaita 💖. ~sayer

    VastaaPoista
  7. Auts... suojatiet... en minäkään luota niihin oikeastaan sen enempää kuin "suojattomaan tiehen" - yhtä valppaana on varmistettava oikea-ajoittainen ylitys!!
    Oih noita kettusukkia.... minunkaan kärsivällisyyteni ei kestä kutoa oikeasta mallista, teen sukkia vain omintakeisin mallein... kesken yhä viime keväiset pääsiäissukat... mutta tuleehan se pääsiäinen uudelleen!!
    Juuri töissä juteltiin, että elokuiset taivaat on kauneimpia... nyt niitä on jatkunut tänne syyskuullekin!! Mielekkäitä puuhia syksyysi!

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.