lauantai 10. syyskuuta 2022

Bussipysäkillä

 

Sen verran pelästyin ja suutuin eilen, että otin iltalenkillä kuvan siitä eilisestä tapahtumapaikasta, kun sitä on vaikea muuten selittää. Oltiin siis Koirapojan kanssa tässä edessä näkyvän suojatien kohdalla oikealla. Bussi tuli tuolta, missä kuvassa näkyy tuleva pikkuauto. Bussi pysähtyi pysäkille. Näin, että sen perässä on autoja, mutta koska nekin joutuvat pysähtymään, lähdin ylittämään tietä. Tuossa keskikaistan kohdalla näin, kun vasenta puolta eli tuossa, missä on poispäin menevä auto, kiitää joku autolla kohti meitä. Tässä on siis periaatteessa vierekkäin kaksi yksisuuntaista katua, välissä sen verran korkea koroke, ettei auto siihen pääse. Suojatien jälkeen tie jatkuu normaalina sekä tässä edessä, että tuolla takana.
---
Tämä nyt vain selitykseksi, ettei kukaan luule minun luottavan autoilijoihin pätkääkään. En yleensä lähde bussin edestä tien yli vaikka siinä olisi suojatie. Eikä niissä yleensä kyllä olekaan. Tämä on poikkeus ja siksi siinä on tuo koroke. Ja on tällä tiellä nopeusrajoituksetkin, kun tämä on vain jonkinlainen "kylätie".
---
Tuossa eilisessä oli sekin juttu, että joutuihan se auto hiljentämään, kun kuski näki meidät. Samaan aikaan sitä vastaan tuli tietenkin autoja, jotka näkivät meidät suojatiellä, mutta  vaikka olivat kauempana (olin tietenkin katsonut, että hyvin ehditään yli ennenkuin ne autot ovat suojatien kohdalla) eivät mitenkään voineet olla varautuneita siihen, että meidän takana on vielä vastaantuleva auto., jonka on pakko ajaa eteenpäin kunnes pääsee koukkaamaan omalle kaistalleen.

10 kommenttia:

  1. Ei tuossa kukaan olisi voinut arvata noin pöljää ajoreittivalintaa. Jos olisi sattunut poliisi paikalle, olisi kaverilta lähtenyt kortti, kuten olisi lähtenyt siltäkin taksisuharilta, jonka alle minä melkein jäin. Ainoat, jotka ”luottavat” autoilijoihin, ovat oululaiset liikennesääntöjä noudattamattomat pyöräilijät T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos siinä olisi ollut poliisi, niin eihän tuota olisi edes tapahtunut. Mutta ehkäpä kuski hiukan pelästyi ja miettii enemmän seuraavalla kerralla.

      Poista
  2. Tuollainen pitkä suora on varmaan liian suuri kiusaus kaaharille ja sitten mennään kovaa. Olisipa poliisi osunut paikalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suora ei ole kovin pitkä kuitenkaan. Siinä on noita risteyksiä ja ympyräkin melko lähellä. Mahtuu tuohon bussin taakse muutama auto, joten melko pitkän letkan päästä se päätti lähteä väärälle puolelle. Kait se luuli näkevänsä vastaantulijat, jotka tulevat kyllä mutkan takaa.

      Poista
  3. Koohoja riittää liikenteessä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikenlaisia on, mutta tämä oli minusta kyllä ihan parasta a-luokkaa.

      Poista
  4. Ja noi kahjot vaan lisääntyy...

    VastaaPoista
  5. Voi hurja 😯 Tuli mieleen monta läheltä piti -tilannetta, kun luin tämän ja edellisen tekstisi...
    Liikenteessä on kyllä vaikka minkälaisia kuskeja. Kaikkein pahimpia ovat juurikin nämä, jotka eivät ajattele omaa napaansa pitemmälle ja vaarantavat paitsi itsensä myös muutkin. On tuossa ollut kyllä täysin ääliö ajaja, kun on tuollaisessa paikassa lähtenyt vastaantulijoiden kaistan kautta ohi!
    Onneksi kuitenkin selvisitte koirapojan kanssa säikähdyksellä 🤍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi selvittiin. Ja onneksi kaikki muutkin selvisi eli kuski ehti väistää vastaantulevia. Toivottavasti kuski ajattelee enemmän seuraavalla kerralla. Se kun tuli koko letkan ohi, koska tuossa pysäkkialueella ei voi ohittaa.

      Poista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.