keskiviikko 28. syyskuuta 2022

Olen unessa useasti

 

Syysaamu kirpeä koittaa yli heräävän kaupungin


Alkaa olla säät ja maisemat kohdallaan. Harmi, kun Koirapoika herätti pari tuntia liian aikaisin. Sain kuitenkin unta seitsemisen tuntia, joten eiköhän se riitä tälle päivälle. Kohta on pyykkituvalle kiiruhdettava. Viikonloppuna tulee koiranhoitaja taas yöksi tänne. Pitää puhtaita lakanoita olla ylenmäärin. Ja ikivanhan toppiksen voisin taas pyykätä. Se on kiva vetäistä päälle, kun lähtee Koirapoikaa ulkoiluttamaan. On minulla kyllä muutenkin tapana aika oudoissa vaatteissa Koirapojan kanssa kuljeskella. Näin vanhemmiten on ehkä tuo hälläväliä asenne päässyt liiankin hallitsevaksi. Olisko syytä ryhdistäytyä?


Tänään ei pitänyt sataa, mutta kyllä siellä silti tihkuu. Se aiheuttaa pohdiskelua. Kasvimaa kaipaisi talikkoa, mutta märkä maa ei innosta. Oikeastaan se, mikä ei innosta on kankijäykkä olemus. Olen tässä taas sekä kuntoillut että lapioinut itseni aika jumiin. Taidan yrittää leffaa.

15 kommenttia:

  1. Sama täällä, ei paljon väliä mitä ylleen vetää, kun koiraa ulkoiluttaa. Onneksi asuu lähiössä, eikä missään Ullanlinnassa.

    VastaaPoista
  2. Täällä ilmoittautuu toinen, joka kuljeskelee monesti missä sattuu asuissa sekä nykyisin aina ns. "luonnonkauniina". Pikkukaupungissa on niin mukava asustella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isossa kaupungissa pysyisi helpommin tuntemattomana, mutta tässä lähiössä kyllä olen tunnettu.

      Poista
  3. Näkisittepä vaan minun mielenkiintoiset lähikauppa-iltalenkki-vaatetukseni! Ei sitä vaan jaksa aina vaihtaa vaatteita: takki pinkkien olohousujen päälle. T Saukkis

    VastaaPoista
  4. Jylhät pilvet. Mulla ei ole koiraa, mutta sujuvasti lähden ovesta ulos milloinmissäkin vaatetuksessa. Täällä mökillä sillä, niin väliä mutta täytynee hiukan skarpata kun muuttaa keskustaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulta meinaa skarppaaminen unohtua keskustaan mennessäkin.

      Poista
  5. Hienoja pilviä! Olen huomannut, että mieluiten kuljen "tuulipuvussa", eli tuulenpitävissä urheiluvaatteissa. Sitten onkin kiva välillä "pukeutua kaupunkiin", eli farkkuihin ja sievempään takkiin ☺️. ~sayer

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Farkut olisi lempiasu, mutta jotenkin ruumiinmuoto ei nykyisin sitä salli.

      Poista
  6. Piti ihan googlata kenen nuo sanat ovat, kun ovat niin kauniit: "syysaamu kirpeä koittaa yli heräävän kaupungin". V.A.Koskenniemi se on osunut aivan naulan kantaan ja Sibelius on kappaleen säveltäjä. Osattiin sitä ennenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyttäreni kulki monta vuotta kouluun runoruhtinas, piispa Franzenin ohitse, vaikka koski ei enää soittakaan kuin voimalaitoksen ohijuoksutusten aikaan. T Saukkis

      Poista
    2. Kauniita asioita on osattu aina tehdä ja osataan edelleenkin. Jotkut vain osaa.

      Poista
  7. Hih... minä olen myös jopa äitini sanoin: "Hompsan-tuu"!
    Omintakeiset asuyhdistelmät, hullunkuriset villasukat...
    Minuus... miten se ulkopuolisen silmin avartuu.... kunhan omin askelin on omanlaista... ei sitä toisen saappaissa osaisikaan, vai miten se menikään??
    Kylläpä avartuu parvekkeeltasi komeasti syksyn värikirjo ja venytteles välillä niitä talikkolihaksia... jaksavat siten taas paremmin!! Iloa ja inspiraatiota viikkoosi!

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.