keskiviikko 15. helmikuuta 2023

Bingo


Ihanan sumuinen maisema likaisen ikkunani takana.
 
 
Muistatte varmaan, että tein vuoden alussa itselleni käsityöbingon. No, toisinkuin voisi ajatella, se edistyy.


Intarsianeule on selätetty. Tein seiskaveikasta tilkkuja ajatuksena kasata joskus joku peitto. Erilaisia neulepintoja ja erikokoisia tilkkuja, mutta hyvä aloitus. Intarsia on käyttökelpoinen joissain tapauksissa, joissain ei. Isoja erillisiä kuvioita teen varmaan jatkossa intarsiana, mutta pienet räpellykset on parempi tehdä jälkikäteen kirjomalla. Ja kirjoneule on sitten ihan oma lukunsa.

Bobo Choses - Fish Intarsia Knitted Sweater - Babyshop.com

Jossain tällaisessa (netistä varastettu kuva) intarsia on paras vaihtoehto.


Toinen bingo-osuma on sidottu kirja. Näitä voisi nyt tarvikkeiden puolesta tehtailla enemmänkin. Ja täytyykin tehdä jokunen, jottei oppi unohdu kokonaan. Aika tyytyväinen olen lopputulokseen vaikka jotain ryppyä jäi.
---
Bingo on siis alussa. Jatkoa seuraa joskus.
 
PS. Olen unohtanut mainita, että mikroni kärähti. Oikein liekki syttyi sisäpuolelle. Onneksi heti, kun laitoin päälle, niin olin melkein sormi näppäimillä sammuttamassa välittömästi. Vähän ehti tulla kärähtäneen hajua. Nyt ei sitten enää mikroruokia.  En ajatellut uutta hankkia. Pärjään hyvin ilmankin vaikka aika paljon sitä tuli käytettyä
.


28 kommenttia:

  1. Jes, Hyvä sinä! On varmaan kaupoissa enemmän rypyllisiä kirjoja. Ja ei haittaa vaikka olisikin joku "ryppy".
    Katoin että oon monia kohtia ihan vahingossa tehnyt noita bingoja(alarivistä), itekö sinä teit tuon koko bingon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tein bingon ja tuo alarivi on minulle aika vierasta. En ole askartelija, mutta pitää aina kokeilla jotain uutta.

      Poista
  2. No, niin, uteliaisuuteni heräsi, miten kirja sidotaan? Toki voisin ehkä googlettaakin... hmmm. Mielenkiintoista.
    Onneksi mikron kanssa ei käynyt pahemmin, ei mitään paloauton tarvitsevaa roihua syttynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjan sidonta on kivaa etenkin, kun on oikeat välineet. Vaatii jonkin verran kärsivällisyyttä ja aikaa - ja sen oikean kirjansodontaliiman, joka joustaa.

      Poista
  3. Tunnustan: mun piti lukea pariin-kolmeen kertaan ohje intarsianeuleesta, ennen kuin se meni jakeluun. Ja sitten kun se meni, niin tuli tunne "pöljä kun et osaa lukea" :) Ja voi kun olisin osannut tuon tekniikan, kun väkersin kaverille bemari -sormikkaita!
    Kirja on hieno, tuo on hieno taito. Muutama ryppy ja ruttu siinä on sama kuin virhe käsityössä: kertoo että se on käsin tehty!
    Onneksi mikron kanssa ei käynyt pahemmin, olit lähellä ja sait sammutettua sen saman tien.
    Onhan sulla sammutuspeite keittiössä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Intarsiaa en viitsi räpeltää pikkujutuissa, mutta esim. isot ruudut jossain puserossa kiehtoo.
      On sammutuspeite käden ulottuvilla. Helposti tuosta mikrosta olisi isompikin palo alkanut, mutta nyt oli onnea. Olen kuullut sähkölaitteiden kärähtämisestä, mutta en aiemmin moiseen törmännyt.

      Poista
  4. Sinulla mielenkiintoinen ja minun silmiini vaativakin bingo 🤍 Hienosti olet sen jo aloittanut. Intarsiaa en ole koskaan edes kokeillut, mutta pitää varmaan joskus opetella - on ollut mielessä.
    Harmi tuon mikron kanssa. Nåitä kärähdyksiä joskus sattuu ja kamalahan se on, kun kohdalle osuu. Onneksi olit ihan vieressä ja valmiina toimimaan, niin ei käynyt pahemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Intarsiakurssilla opetettiin kaikenlaista, mutta koko idea on se, että värinvaihtumiskohdassa langat kietaistaan toistensa ympäri. Sen verran innosti, että jotain isompaa puseroa mietiskelen.

      Poista
  5. Bingo on todella muhkea, mutta hyvin on lähtenyt käyntiin.
    Kirja on hieno. Tee ihmeessä lisää, niin kuin sanoit: ettei taito unohdu. Intarsiaa en ole (vielä) kokeillut. Bingossani on kohta "uusi tekniikka". Intarsia sopisi siihen. Katsotaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoja on tarkoitus tehdä. Ensin pitäisi kaivautua näihin tavarakasoihin.

      Poista
  6. Hieno käsityöbingo sinulla. Nuoruudessani oli pakko oppia ompelemaan vaatteita ja siinä olin aika hyvä. Sen aikaisissa ompelukoneissa oli jo sixsax ja napinläpi ommel. Tilkkutöinä tein pussilakanoita. Äiti sai työpaikaltaan kangaspalat. Niitä käytettiin mökkioloissa. Virkkasin myös parisängynpeiton kalastajalangasta. Pyyhkeiden reunoihin pitsit.
    Aplikointia ehkä ristipistotöitä ja oli muitakin ommeltyylejä, en nyt muista.
    Tehtiin kaikkea hyödyllistä, tyynyjen päälliset ja rouheet sisään. Joululahjaksi ompelin nallen ja täytin sen. Opettelin neulomaan ohuet sormikkaat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tein kaikki vaatteet sekä itselleni, että perheelleni vuosikausia. Nyt on syytä uudistaa vaatekertaa, kun alkaa aika risaista olla. Kankaita löytyy ja joku rimpula ompelukone. Virkkaamista ei käteni kestä, siksi sitä ei bingosta löydy.

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Se oli aika hui. Nopea ja tehokas liekki leimahti.

      Poista
  8. No nyt löytyi blogista ja juttua ja tapahtumaan useampaankin bingoon... penkkaria, koirailua (toivottavasti lääkkeistä on apua ja saat pitää lenkkikaverin vielä pitkään!) Vanhin tyttäremme on seikkailumme aikana hommannut uuden koiranpennun... viikonloppuna pääsemme katsomaan... kyllä sulla on vikkelät ja taitavat sormet monenmoiseen neuleeseen ja ihailen kirjaasi... hih... minun sitomat on todellakin "minun sitoman" näköisiä.... siis kauttaaltaan "käsityötä" - sinun on kertakaikkisen WAU!!! Mitä aiot siihen tallentaa?
    Heleää helmikuun jatkoa - aikaerostä sekaisin oleva Repolainen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjan käytön suhteen ei ole vielä suunnitelmia. Itselläni sen kuitenkin pidän. Sehän on minun eka.

      Poista
  9. Toivon että sinä ja koirapoika saatte olla yhdessä vielä kauan. 🧡

    Meillä on sellainen ratkaisu ikkunoiden pesuun että emme pese usein koska linnut lentävät kirkkaita pestyjä ikkunoita päin ja loukkaavat itsensä. (Omakotitalo.)

    Hienot käsityöt 🌹

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä pesen ikkunoita aika usein, mutta ei siitä paljon apua ole. Yksi sade ja jälki on kuin ei ikinä olisi pesty. Talo mäellä, ylin kerros, nurkka-asunto ulokkeessa. Katolta ja ihan vain ilmasta sade heittelee likaa.

      Poista
    2. Kuulostaa jännittävältä sijainnilta, mutta harmi jos on niin säitten armoilla. Vaan kunhan näkee laseista läpi niin ei hätää 😊

      Poista
    3. Minä kyllä tykkään, kun myrsky ulvoo nurkissa ja tuuli helisyttää ikkunoita. Ainoa, mikä on säiden armoilla on ikkunaton parveke. Sinne ei kannata kuvitella istutuksia, kun kunnon tuuli heittelee tuolejakin ympäriinsä. Myrskyt on ihania ja ikkunoita voi pestä tiheään... jos viitsii.

      Poista
  10. Onni onnettomuudessa, että olit mikron lähellä ja ripeä. Aineksia olisi varmasti ollut vaikka mihin.

    Upea maisema ja en olisi yhtään ei huomannut ikkunoiden likaisuutta, jos et olisi sanonut. Itse olen ollut aika laiska ikkunanpesijä, mutta kun muutti tänne keskustan vilinään on varmaan pakko pestä ikkunoita useammin, että näkee ulos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kummasti keryy tännekin nokea, vaikken keskustassa olekaan. Tuuli kyllä kuljettaa.

      Poista
  11. Olet mahdottoman taitava kädentöissä! Ihailuni.
    Minä en ikinä selviäsi tuosta bingosta.
    Intarsianeuleena olen tehnyt villapuseron, mutta tietenkin tietämättä sellaisen tekotavan nimeä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä turhaan ihaile. Tämähän on vasta suunnitelma. Voipi jäädä keskenkin.

      Poista
  12. Olet kyllä moniosaaja ja hyvin on bingosi toteutunut. Uskomaton olet.

    VastaaPoista
  13. Bingoilu on kivaa! Tulee kokeiltua myös uusia kässäjuttuja.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.