lauantai 18. helmikuuta 2023

Loppukiri

Lumikeijuja harmitti likaiset ikkunani niin paljon, että he koristelivat ne yön aikana joukkovoimalla. 

Vähän hämmästelin, kun kaikki ikkunat oli peitetty vaikka ne ovat eri puolilla taloa.

Siellä oli varmaan pantu jalalla koreasti ihan kunnolla, pyöritty ympäriinsä, heitetty kuperkeikkaan ja rynnätty käsikädessä nurkkien ympäri.

 
Koirapojasta parasta maailmassa (no ehkä kuitenkin toiseksi parasta - ruoka maistuu nykyisin aika hyvin, olisko kortisonin ansiota) on uusi lumi. Intopiukeena se painalsi kinosten läpi, piehtaroi ja nuuskutti. Ja tulomatkalla löytyi vielä melko tuoreet koirantassunpainaukset, joita oli kiva seurata laittamalla kuono jokaiseen jälkeen. Väliäkö sillä, että ne oli omat.
---
Satuimme onnistuneesti lenkille pyryjen väliin. Ny taas sataa taivaan täydeltä. 
---
Tavattiin yksi naapuri kahlaamassa auraamattomalla jalkakäytävällä keppi toisessa kädessä, käsilaukku toisessa. Hän on tavattoman positiivinen ihminen. Odottaa lonkkaleikkaukseen pääsyä, mutta ei anna säiden, kipujen tai minkään lannistaa. Hän käy kävelemässä joka päivä useamman kerran ja jaksaa aina olla hyvällä tuulella. En ole koskaan kuullut hänen valittavan. Saattaa kysyessä todeta, että kyllä koskee, mutta elettävä on. Nyt sanoi lähteneensä kokeilemaan, miten pitkälle pääsee. Todettiin myös, että tänä vuonna näitä talvia on melko useita.
 

Otsikkoon palatakseni. Ostin lankoja, kun puuttui joku väri. Ostin, koska kohtahan alkaa lankapaasto. 
Minulle paasto tarkoittaa myös sitä, etten osta kirjojakaan
 

joten piti niitäkin muutama hankkia. Tuo suuri vuosisata on kasassa, paitsi osa 4 Sokea piste, puuttuu. En onnistu löytämään sitä pokkarina mistään. Mutta jatkan hakemista. Tässä tulee ilmi yksi minun omituisuuteni: On hankittava koko sarja vaikka en ole oikein edes aloittanut lukemista. Kuvittelen pitäväni sarjasta kunhan joskus sen aloitan. Maan lapset sarjan olen silloin aikoinaan lukenut ja se on joskus ollut hyllyssänikin, mutta sitten poistunut. Nyt sitten kerään sen uudestaan ja luenkin joskus. Minulla on lukemattomia lukemattomia kirjoja hyllyssäni. Meitähän on moneen junaan ja osa jää asemalle.
---
Jos joku on jaksanut lukea tänne asti, kerron, että olen ajatellut kantaa vetovastuun lankapaastosta. Eli ajalla 22.2.-6.4. ei osteta lankoja. OK? Viime vuonnahan oli sellainen vapautus, että viikonloppuna sai ostaa, mutta nyt sitäkään ei sallita, jos aikoo paastota ohjeiden mukaan. Jos on ehdoton pakko saada jotain, lahjoja saa tietenkin ottaa vastaan eli voihan sitä pyytää ystävää avuksi. Pääsiäisenä sitten arvon jotain lankoihin liittyvää pientä turhaa kaikkien paastonneiden kesken. Langankulutustakin voi samalla seurata. Ehkä eniten kuluttanutkin saa jotain. Ilmoittautumisia otetaan vastaan keskiviikkoon asti.
---
Minulle paasto siis tarkoittaa myös kirjojenostolakkoa (enköhän vielä tässä jotain ehdi), mutta myös suklaan ja karkin syömättömyyttä ja punaviinin juomattomuutta. Nuo mahajutut kyllä auttaa kummasti näissä jälkimmäisissä. Mutta nämä on siis vain minun henkkohtjuttuja. Lankapaasto on se teidän homma.


Kun ruuasta tuli puhe, täytyy näyttää aamupalani. Kävin eilen hankkimassa viidennen koronarokotuksen ja samalla hävikkileipää. Tuossa kahvimukin vieressä on pari palaa cashew-karpalo-ciabattaa voideltuna alentajalla päällystettynä avokado-herbamare-mustapippuri-valkosipuli-seoksella ja vihreällä suippupaprikalla. Olipa hyvää! Suippopaprikat on nykyisin jokapäiväistä ruokaani, yleensä punaisia, mutta vaihteeksi muutakin.
 
Paastossa mukana:
  • Puikoillanikin
  • Tytti
  • HPöllö
  • Saukkis
  • leena
     

16 kommenttia:

  1. Hienoa kun tulee ilmaiseksi kauniita ikkunakoristeita. Onpa myös ihanaa kun on perheessä joku joka nauttii uudesta lumesta, jota on tosiaan monesti ollut. Nytkin sataa, eilen oli takapiha lähes lumeton.
    Kuulostaa tutulta tuo, että pitää olla koko sarja vaikka ei ole aloittanutkaan niiden lukemista. Eihän niiden lukemisella ole mitään kiirettä, kun ne on siinä aina saatavilla. Siksi en hanki kirjoja usein, toinen syy on ettei niitä mahdu. Joku poikkeus vahvistaa säännön :))
    Onpa herkullisen näköinen leivän päällyste! Pitääköhän lähteä kauppaan avocadoja katselemaan. Niitä kypsytellessä menee joskus pitkään. Paprikatkin vois piristää ankeaa ruokavaliota.
    Lankoja en osta, mutta en paastoakaan enää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että joku muukin arvostaa kokonaisia sarjoja. Usein ihmiset vain ihmettelee, miksi kerään sarjan, jonka lukemista en ole edes aloittanut.

      Poista
  2. Lunta tulee taivaan täydeltä, vaan ei jaksanut pitää pakkasta, eli lumi painaa noin tuhat kiloa. Luonto loi kauniit ikkunat sinulle, kivaa!
    Ehdottomasti mukana paastossa, mutta kysymys paastoemännälle: Olen mukana Novitan Sukkamestari-hössötyksessä. Boksi saattaa tulla tuona aikana, mutta ei kai sitä lasketa. Boksi on sitä paitsi maksettu etukäteen, varsinainen "osto" on siis jo tapahtunut. Saanko siis armon tuon osalta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai kaiken ennen paaston alkua tilatun saa vastaanottaa. Tässähän ehtisi vielä vaikka tilailemaan lisää, jottei tulisi pula.

      Poista
  3. Kauniit maisemat ikkunoiden läpi. Täällä meillä on satanut vain hieman lunta ,vaan onhan tuota jo 60 senttiä. Viikolla kävimme isolla kirkolla ja kirjakaupassa ,matkaa kertyy 140 km.yhteen suuntaan. Ostin puuttuvia kirjoja joihinkin sarjoihin , luen kun kerkiän. Hyvä olla varastossa kun lukemisen into iskee. Paasto onkin hyvä aloittaa en osta lankoja,kirjoja,karkkeja enkä viiniä.

    VastaaPoista
  4. Me oltiin lentokentällä tänä aamuna puoli viideltä ja keli oli hirvittävä! Lahti-Hki moottoritie oli hurjaa matkattavaa pimeässä, apukuskinakin silmät väsyivät. Vähän ennen kuutta lähdettiin kohti Hämeenlinnaa ja silloin sää alkoi vähän seljetä mutta ajokeli Hgin puolella oli vielä melkoista tuhrua.
    Pöllönkulmalla lumisade alkoi joskus iltakuuden maissa.
    Paastossa mukana - pienin "omin ehdoin": välille osuu yhdet 70-vuotispäivät ja viikon maailmanparannusreissu. Äitin synttärit voi siirtää paaston loppuun 😉😅
    Japanin tuliaiset ehdin just napostella ennen paaston alkua...

    VastaaPoista
  5. Minä olen paastossa mukana lankojen ja kirjojen osalta. Taidanpa aloittaa sen jo etuajassa ja päättää neuloa yhden asian kotoa löytyvästä langasta ostamatta uutta, vaikka se kotona oleva lanka olikin suunniteltu toiseen projektiin, jonka toteutumisesta ei ole mitään takeita.Minua aina ilahduttaa, kun näen koirien ilon tuoreen lumen kanssa. Tuo aamupalasi on kopioimisen arvoinen, näyttää raikkaan herkulliselta T Saukkis

    VastaaPoista
  6. Meillä sataa taivaan täydeltä. Ukko on tehnyt tänään kolmet lumityöt.
    Ihanat lumikukkaset olet saanut ikkunoihisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumitöitä riittää. Kerrostalossa onneksi joku muu ne hoitaa.

      Poista
  7. pääseekö lankapaastoon mukaan ? olen jo vuoden pitänyt lankapaastoa joten eiköhän tuo ajanjakso mene vielä kevyesti . t : leena

    VastaaPoista
  8. Upeat ikkunakoristeet ja nuo aamupalaleivät 😍 Mä seuraan teidän lankapaastoa sivusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voit osallistuakin, jos tekee mieli. Jokainen voi määrittää omat tavoitteensa.

      Poista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.