lauantai 4. marraskuuta 2023

Pimeää marraskuuta

minä rakastan.
 

 On rauhoittavaa katsella tummaa taivasta, kuunnella hiljaisuutta, antaa pään tyhjentyä kaikesta joutavasta.


Hiukan häiritsee tätä aamu-unelmointia jumittuneista niskoista johtuva päänsärky. Pitäisi ottaa itseään niskasta kiinni ja vaikka hieroa. Tilasin kyllä tuolta hierontakoululta oppilashieronnan ajatellen, että jos joku vähän pehmittelisi minua.


Joulukalenterit luukut 1-3 käsittivät viisi keittiön kaappia ja pari irtonaista laatikkoa, joihin oli korttien lisäksi keräytynyt paljon kaikenlaista turhaa. Nyt on siis jynssätty, järjestetty ja etenkin poistettu. On poistettu risoja pakasterasioita, ikiaikaisia kuivatavaroita, mauttomia mausteita ja paljon, paljon kaikenlaista lippusta, lappusta, paperikamaa Ja seuraavat luukutkin on jo pantu alulle kuten kuvasta huomaa. Vielä riittää keittiössäkin kaappeja, mutta olen jo vähän sukeltanut kirjahyllyihini. Valitsen lukemista kokeilemalla erilaisia kirjoja, josko jokin innostaisi (Alastalo on nyt tauolla - onneksi siinä ei tipahda juonesta vaikka tulisi pitempikin tauko, kuten näyttää käyvän, sillä nyt pitää lukea Weis-Hickmanin Kronikat syystä, joka selviää ajanmittaan, Syyshämärän lohikäärmeet on vasta meneillään) ja sitten palautan kirjoja satunnaisiin koloihin. Kun lisäksi aina tulee jotain uutta, on pian vallalla kaaos, jota lisää tapani survoa hyllyihin myös kaikenlaista kädessä olevaa, jolle ei heti löydy omaa paikkaa, esim. roskiksista.


Piipahdin taas Hyvinkäällä ja tietenkin siellä museokeskus Taikassa. Taika on ilmeisesti kaikkein tutuin museokortilleni. 
---
Tosin kävin myös katsomassa Pertti Sammallahde valokuvanäyttelyn, josta tykkäsin kovasti.
---
 Hyvinkäällä oli Suomen valaotaideseura FLASHin näyttely Hillitön valo, joka oli ok, mutta ei minusta kovin ihmeellinen.

 
Sen sijaan Pieni ruma maailma, joka levittäytyi ympäri Taikaa, teki minuun niin syvän vaikutuksen, että sen haluaisin nähdä uudestaankin. Nukkekoteja, Halloween hengessä. Aivan käsittämättömän hienoja. Tuli taas into omaankin nukkekotiin.


Intoa on taas riittänyt kävelyynkin. Tähtäimessä 10 000 askelta joka päivä marraskuun ajan. Ensimmäisenä päivänä tosin tuli vain reilut 6 000, mutta jatkossa aion onnistua. Helppoahan se on tällaisina sateettomina päivinä, mutta miten käynee, kunhan myräkät iskee.


Lähdenkin tästä tuonne syyshämärään tallustamaan ennen kuin luvattu vesisade iskee. Usein herään kävelyyn vasta iltapäivällaä ja sitten yritän paahtaa koko 10 000 putkeen. Se käy jo työstä, joten kannattaa mieluummin tehdä pari retkeä. Sisällä otettuja askeleita ei kännyni laske, koska en kulje täällä känny kainalossa. Ja kun teen useamman retken, tulee useampia portaitakin. Olen sitkeästi kävellyt nuo n. 140 porrasta ulkoa kotiin ainakin kerran päivässä, mutta yhä puuskutan kuin vanha höyryveturi. Joku väitti, että kyllä se kunto paranee.

19 kommenttia:

  1. Onpa upeita nukketaloja!

    Marraskuun pimeys ei haittaa, mutta tämä vesisade kylläkin. Lainakoira ei olisi halunnut aamulenkille, piilotteli sängyssä. En minäkään ollut kovin innokas.

    Iltaisin saa sytyttää kynttilät aikaisemmin ja aikaisemmin. Kodin pölyt eivät enää näy. Se on parasta marraskuussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt sataa niin paljon, ettei minuakaan innosta. Pitäisi hankkia kunnon sadevaatteet. Silloin ei sade haittaisi.

      Poista
  2. Waue. Ymmärsinkö oikein, että joulukalenterisi koostuu keittiön laatikoiden siivoamista. Nyt kyllä varastan idean. Tuon konmarittamisen voisi viedä myös vaatekaappeihin ja varsinkin askarteluhuoneeseen.
    Ihania kuvia olet taas ottanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulukalenteri käsittää koko asunnon, ei kuitenkaan yllä kellari- tai vinttikomeroon. Mutta kyllä täälläkin riittää siivottavaa.

      Poista
  3. Mainio joulukalenteri sinulla, ihailen. Minunkin pitäisi siivota kaappeja, mutta aina iskee laiskuus kesken kaiken. Mielenkiintoinen tuo halloween teemainen nukkekoti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on tässä taustalla hyvä syy siivota juuri nyt.

      Poista
  4. Onpa sulla ollut tarmoa!

    Mahtavaa kuulla että joku toinenkin minun lisäkseni nauttii marraskuusta ❤️

    VastaaPoista
  5. Nukkekotonäyttelyitä jaksaisin katsella vaikka kuinka. Odotan, koska poika vetää minut Vapriikissa päättäväisesti pois nukkekotikertokseen vievältä reitiltä. Yritän kyllä matkalla hämätä juttelemalla Kanada-maljan alkuperästä. Halloween-aiheiset nukkekotisisustukset kuulostavat hyvin kiinnostavilta. 140 rappusta joka päivä! Ihan huippua! Minä olen aina rakastanut kävelyä sateessa ja myrskyssä, vedenpitävät vaatteet vain päälle. (Mutta nykyiset kylmät talvisateet ovat inhottavia) T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sateessa kävely on mukavaa, kun sen jälkeen pääsee lämpimään kotiin. Minulta puuttuu nyt kunnon sadevaatteet. Se vähän häiritsee.

      Poista
  6. Marraskuu on mainio, kun vain muistaa höllätä sopivasti. Voi hyggeillä ihan rauhassa. Tuo 10 000 askelta on hyvä tavoite. Etäpäivää tekee tiukkaa, mutta päivinä jolloin kävelee töihin ja muutenkin ”hortoilee” työpaikalla. Nyt lisä-twistiä tuo hissiremontti, joka lisää askelia.

    VastaaPoista
  7. Upeaa kaaoksen kesytystä! Onneksi olkoon...Myös museoreissuista, joihin en vaan ole saanut lähdetyksi, nyt taas maanantaina ei voi kun ovat kiinni. Ihanat nuo nukkekotikuvat, valoja en menis katsoman kun tulee migreeni vähemmästäkin, kuten lumisateesta.
    Taas toivottavasti saa nauttia kävelyretkistä, kun lumet näyttää sulavan. Muutaman päivän tallustelin taas nastakengillä, hyvä kun ovat, ilman en pärjää. Kävely tekee hyvää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei vielä ole lumesta tietoa. Se valotaide ei kyllä ollut mitenkään erityistä, mutta nukkekodit kyllä.

      Poista
  8. Komea siivous-/raivausprojekti - tsemppiä siihen!
    Komea on myös 10 000 askeleen päivätavoite - ei ollenkaan huono. Pitäisikö minunkin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se 10 000 menee, kun vain päättää. Vaikka on minulla pari päivää jäänyt vähän vajaaksi.

      Poista
  9. No siellä on energiaa kuin pienessä kylässä!! Ennenkuulumaton joulukalenteri ja luukut sujahtaa jo nyt siisteiksi (=marraskuussa)
    Minusta tuskin olisi koskaan moiseen - joten nostan hattua ja korkealle. Siivoaminen on mulle niin-niin vaikeaa... sotkeminen sen sijaan niin-niin hauskaa....
    Olisipa ihanaa nähdä kuvia myös sinun nukkukodista...
    Askeltavoite - ihan mielettömän hienoa.... kunto ihan takuuvarmasti kohenee ja rapuista tulet sen huomaamaan....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun nukkekoti on vaiheessa. Jos joskus jotain valmistuu, varmaan tulee kuvia. Energiasta en ole niin varma, mutta nyt on hyvä syy järjestellä elämää.

      Poista
  10. Kiitos. Aika rauhaisaa täällä onkin.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.