maanantai 27. marraskuuta 2023

Luo aamuaurinko hohdettaan

 

Lunta, pakkasta ja aurinkoa. Sehän tuntuu ihan talvelta. Ulkona on sellainen mummontappokeli, uutta lunta ja alla kirkasta jäätä. Tasaisesti pitää tästä tallustaa. Tuskin kuitenkaan ehdin muualle kuin lähikauppaan. Siivousjoulukalenteri on jämähtänyt vaiheeseen kaikki-roina-lattioilla. Nyt on pari päivää saada kaaos hallintaan, sillä edessä on mummoilua ja sitten jotain ihan uutta. Todennäköisesti palaan linjoille siinä vaiheessa, kun on jotain uutta.


Säitä on taas pidellyt. Kaunista lumisadetta oli. Olen ollut sisätiloissa niin pitkään, että ahdistaa. Mutta kun on muka pakko. Ei sovi minulle sisäilma. Eikä ole ihme, että joka paikka kolottaa, kun liikunta jää minimiin.


Jotain olen neulonut. Ihastuin tähän rikottuun helmineuleseen Puikoillanikin-blogissa. Oli pakko kokeilla. Yllätys oli, miten helmineule venyy isoksi. Olisi riittänyt vähempikin silmukkamäärä.


Viimeksi valittamistani raitalangoista tuli kuitenkin ihan sukat.


Mummotettava toivoi korppisukkia. Olen joskus ostanut Kajastuslankaa. Laitoin sitä pohjaväriksi. Epäilen kyllä kestävyyttä, mutta siitähän sen sitten näkee.Lopuksi sarjakuvaosio muistutukseksi, ettei se 10 000 askelta marraskuun joka päivä onnistunut edes sinnepäin. Mutta liekö tuolla väliä.

10 kommenttia:

 1. Kävitkö katsomassa Poika ja haikaran? Minä olen siitä edelleenkin tohkeissani siitä. Pitäisikin kokeilla rikottua helmineuletta, sillä saa kivannäköistä pintaa. T Saukkis

  VastaaPoista
 2. Komeat korppisukat! Rikottu helmineule on helppo ja kiva vaihtoehto neulepinnaksi.. t. Sinisen sohvan emäntä

  VastaaPoista
 3. Hauskan näköisiä sukkia, tuo rikottu helmineule etenkin.

  Ihmeen vaivatonta oli kävellä piikkikengillä, kun kävin aamulenkillä. Jäätä tosin piti varoa, mutta ei ihan pahimmasta päästä keli.

  VastaaPoista
 4. Kiva, että päivityksestäni on ollut sinulle inspiraatiota. Hienoja sukkia ovat muutkin. Taidat olla nopea neuloja, kun sieltä tipahtelee noita kolmin kappalein.

  VastaaPoista
 5. Korppisukat, vautsi 🖤 Aikas hienot. Rikottu helmineule - sukat ovat herttaiset ja nuo kolmannet hassukkaan pirteät. Jokaiselle jotain.

  Siivousjoulukalenteri ... innostava idea. 🌹

  VastaaPoista
 6. Kivan näköisiä sukkia roppakaupalla. Siivouskalenterisi edistyi niin hengästyttävää vauhtia, että pieni jarruttelu voi olla ihan paikallaan.

  VastaaPoista
 7. "tosi höpöä tekee joka askelleella" :D :D
  Joo, en uskalla kävellä ilman nastakenkiä ja niilläkin voi vetäistä nurin, jos liian pitkän askeleen jäällä ottaa. En sitten yhtään tykkää talvesta, kun on liukasta (tai liian pakkasta).
  Olet ollut ahkerana, en jaksas noin pitkiä varsia tehdä millään. Pitäisikin kokeilla tuota rikottua helmineuletta...mutta pitää varmaan tehä nuo keskeneräiset sukat ensin.

  VastaaPoista
 8. Kuljehan varo-varovasti luikkaalla kadulla!

  VastaaPoista
 9. Korpisukkien sävyt ja itse korpit ihan huikeat!! Kyllä on mummotettavallasi ihana mummo! Tämä mummo ei saa nyt mitään aikaan - joulukin tuntuu kaukaiselta!! Etsimään on kai joulumieltä lähdettävä, ellei meinaa itsekseen tupahan tulla....

  Maltti on valttia ja tulee turvallisempia säitä askeltaa enemmän...

  VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.