perjantai 10. marraskuuta 2023

Ropinaa

 

On mukava istua tässä aamukahvilla kuuntelemassa, kun pisarat kopsahtelee ikkunaruutuun. Sade on tällä kertaa hyvin rauhallista, tasaista, hellittämätöntä. Ei tuule. Ei myrskyä. Mukavuutta lisää hyvinnukuttu yö. Olen ollut tosi huono nukkuja eli väsynyt enimmäkseen. Onneksi vanha sääntö pitää paikkansa eli, kun tarpeeksi kauan pärjää muutaman tunnin yöunella, tulee sekin yö, kun nukkuu pitkään. Kummasti olen neljän tunnin unilla pärjännyt. Ilmeisesti tuo uniapneahärpäke takaa niin hyvät unet, että vähempikin kelpaa. Olen neljän tunnin jälkeen yhtä pirteä kuin ennen härpäkettä olin kahdeksan tunnin jälkeen. Mutta mukavampaa elämä on, kun on nukkunut kunnolla.


Eilen kävin ystävien kanssa väriterapiassa Sinebrychoffin taidemuseossa Rafael Wardin näyttelyssä. Se teki todella hyvää. Oli parempi kuin edes odotin vaikka Wardin värimaailma on aina kiehtonut. Tuolla kuvan yläkulmassa olevat lampaat saivat ajattelemaan omia langanpätkiä. Pitäisikö tuollainen pusero kyhätä? Langat oli solmittu paidan päälle eli helposti tulisi ja lankoja olisi.


Aika paljon oli ihmisiä. Sattui joku bussilastillinen samaan aikaan. Tauluja olisi pitänyt päästä katsomaan kauempaakin. Mitä kauemmas siirtyi, sitä paremmalta taulut näyttivät. Mutta näinkin pienissä tiloissa, olivat kyllä hyviä, mieltäylentäviä. Mukava oli myös nähdä ystäviä pitkästä aikaa.

 
Eilen ei 10 000 askelta tullut täyteen. En jaksanut enää kotiinpalattua lähteä ulos. Mutta muuten olen kiltisti tallustanut. On ollut hienoja säitä ulkoilla. Hanhet ovat pelloilta kadonneet, mutta joutsenet viihtyvät vielä täällä.


Siivouskalenterin luukut 4-10 ovat täynnä kirjoja eli kirjahyllyjä olen järjestellyt. Tulin tilanneeksi muutaman lisäkirjankin taas. Nekin ovat jo hyllyssä. Ja kierrätykseen on jokunen pino lähtenyt. Muutama korttilaatikko on siivottu ylimääräisestä, pari olkkarin kaappia myös ja jokunen sekalaislaatikko. Eli olen ahkeroinut.
---
Tänään menen hierojakouluun kokeilemaan , saisivatko niskahartiaseutuni notkistumaan. Samalla voin käydä kaupoilla. Jotain tarpeellista aina puuttuu.

18 kommenttia:

 1. Upeita kuvia taiteesta ja maisemista. Siivouskalenterisi edistyy hyvää vauhtia, hieno juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on osunut monta hyvää näyttelyä. Välillä näyttelyt ei säväytä, mutta tämä oli kyllä iso ilo.

   Poista
 2. Tuo Wardi on vielä katsastamatta,, kiinnostaa.

  VastaaPoista
 3. Taitaa jäädä tämän syksyinen Helsinginreissu tekemättä, vaikka olisi tuolla Sinebrychofissakin voinut käydä. Tämä harmaa pimeyskö vienee voimat.
  On se hyvä jos alkaa unikin sulle tuoda lepoa, vaikka lyhempikin uni.
  Miksi minä en oikein koskaan pääse 10 000 askeleeseen, täällä on pienemmät paikat vissiin kävellä :D

  VastaaPoista
 4. Näyttelyssä en ole käynyt, mutta Rafael Wardin kelta-oranssi-punainen maailma on tuttu ja mielestäni kaunis. Taulu, josta sinullakin on kuva tuossa yllä on ollut esillä joko televisiossa tai jossain lehdessä, koska sen tunnistan. Eikö se esitäkin Kauppatoria?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taulun nimi on Satama auringossa. Se oli hyvässä paikassa pitkän käytävän päässä. Tykkäsin myös omakuvasta. Näytti onnelliselta, tasapainoiselta ihmiseltä kuvassa.

   Poista
 5. On ollut väri-iloa! Täällä lorvitaan väsymysksen kourissa koronan myötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurjaa koko korona. Toivottavasti selviät suht vähällä.

   Poista
 6. Tuo kelta-oranssi-punamaailma viehättää mun silmää. Kauempaa katsoen taulut pääsee minusta kunnolla oikeuksiinsa.

  Tuo eka pisarat ikkunassa kuva on ihana 😍

  VastaaPoista
 7. Unilaite varmaan piristää yleisolotilaa. Hyvä, että toimii ja olet sen saanut käyttöön. Hierontakin tuntuu hyvältä. Minäkin ehdin käydä migreenin ja nuhan välissä. Ei ollut vielä mitään nuhatuntemuksia, alkoi ihan puun takaa. Toivottavasti en tartuttanut hierojaa, vai sieltäkö sen ehkä sainkin, ken tietää.

  VastaaPoista
 8. Vastaukset
  1. Päänsärky on nyt poissa, joten auttoihan se. Oli hyvä hieroja.

   Poista
 9. No nyt on siivotessa tainnut luuta huiskia mun kommentitkin roskiin - hih...

  VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.