torstai 4. tammikuuta 2024

Sisävessa molemmille


Suhruisia maisemia tänä aamuna, mutta pakkanen jatkuu. Jatkuu myös hissiremontti ja meteli. Porraskäytävä on täynnä koneita, pölyä, roskaa ja remonttimiehiä, joten kovin usein ei ulkona käydä. Lisäksi polvi jo ehti ilmoitella olemassaolostaan. Sanoin siis Fizbanille, että ihan on ok tehdä sisälle. Toivottavaa olisi kuitenkin yrittää, edes yrittää, osuttaa niihin sanomalehtiin, joita on levitetty kaikkialle. Fizbanin mielestä ne lehdet on lähinnä revittäviksi tarkoitettuja. Kohta lienee edessä se aika, kun on mentävä mattopyykille ja siirryttävä paljaiden lattioiden aikaan. Vielä ei pissanhaju ole tarpeeksi vahva, mutta ei aikaakaan, kun minäkään en kestä. Nyt mennään sisäelossa jo tuon pakkasenkin takia. Parvekkeella Fizban käy toteamassa, että kylmää on.


Tiistaina oli kaunis aamu. Fizban kävi rokotuksessa ja osti samalla EUpassin. Päästään matkailemaan, jos tulee tarvis. Nykyisin ei noita rokotuksia tarvita niin tiheään. Kun eka otetaan 12 viikon vanhana, seuraava on edessä vasta vuoden päästä. Onkohan nuo nykyiset tehokkaampia vai mikä? Parempi näin. Fizban täytti 12 viikkoa maanantaina eli heti piikille. Koipeliini painoi 3,2 kiloa. Molemmat pallitkin löytyi ja muutenkin on terve. Lerpattavasta korvasta yksi kasvattaja totesi, että varmaan hampaidenvaihto menossa. Silloin korvat jostain syystä lerpahtaa väliaikaisesti. Kaikkea uutta sitä oppii.


Ulkoilut hoidetaan pikapikaa. Lähinnä talon nurkalle pissat ja pikakakat ja vauhdilla sisään. Fizban sitten kakkaa lisää, kun tullaan sisälle. Onneksi helposti poimittavia pötkylöitä. Kahden tällaisen koiran kokemuksella olen kyllä varautunut. Molemmilla edellisillä kesti 7 kuukautta ennenkuin olivat sisäsiistejä. Kaikenlaisia rotuominiasuuksia sitä on. Tyttären japanilainen oli sisäsiisti alusta lähtien.


Hirveästä porauksesta, jyskytyksestä ja muusta metelistä huolimatta, Fizban nukkuukin välillä. Tänä aamuna piti olla sylissä koko ajan, mutta aika pian taas tottui. Nyt yritti syödä polvitukeani, mutta nukahti sitten tuonne pöydän alle, jossa on peti näitä aamuhetkiä varten.




Kauniita talvikuvia pitää vielä laittaa, koska ilmeisesti sää on muuttumassa. Nyt vähän tihkuttaa lunta. Pakkasta kyllä riittää.


 
Aurinkoakin on ehkä luvassa loppuviikosta. Ja sitten lämpenevää.
---
ps. Olen käynyt lueskelemassa muiden blogeja ja todennut, että neulon vähän ja luen vieläkin vähemmän, jos vertaan muiden saavutuksiin - onneksi en verta ;)
---


10 kommenttia:

  1. Ei ole ihan kaikkein helpoin vuoden alku teillä Fizbanin kanssa - toivotaan, että hissiremontti on ohi nopeammin kuin mitä aikataulu sanoo.
    Ja niin kuin Sartsa sanoi, lukeminenhan ei oo kilpailu, jollei sitten itsensä kanssa. Ja sinäkö muka neulot vähän, höpön höpön. Eikä me siinäkään kai kilpailla, eihän? Itse vain ihmettelen omaa laiskuuttani, kun aikaa olisi kumpaankin mutta en saa aikaiseksi telkkaa töllötän, vaikkei sieltä mitään tuu.
    Mukavia pentupäiviä ❤️ - menen katsomaan sun kirjoja 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peruna ja Rare Exports katsottu, Barbie on varmaan katsottava kun niin moni teistä tolkun ihmisistä on sen katsonut.
      Indiana Jonesit katsottu muutamaan kertaan, mutta ei tällä kierroksella.
      Yhteisiä lukukokemuksia ei ollut, mutta lukemattomien listalla oli joitakin lukemiasi kirjoja ja Outi Pakkanen noin niin kuin ylipäätään.

      Poista
  2. Sisäsiisteyttä pennun kanssa on hankala harjoitella kovilla pakkasilla ja vielä kun riesana on hissiremontti. Kevättä kohti kuitenkin mennään päivä päivältä, joten kyllä ilma jossain vaiheessa lämpiää ja lenkkeily on sitten taas mukavampaa.

    VastaaPoista
  3. Aikamoista taiteilua tuo pennunkasvatus. Söpö hän on.
    Ja vielä hissiremontti! On varmaan hermot koetuksella.
    Upeita talvimaisemia ja raikkautta 💙⛄️

    VastaaPoista
  4. Kävelettekö todella Fizbanin kanssa rappuset ylös ja alas? Ei ihme jos polvi ilmoittaa tyytymättömyytensä. Pidetään peukkuja, että ukot saavat hommansa pian hoidettua ja saatte uuden hissin käyttöön.

    VastaaPoista
  5. Hissiremontti ja putkiremontti ovat tympeitä, mutta sen kestää, kun tietää tärkeyden. (Huonosti hoidettu ikkunaremontti korpeaa vieläkin, kun sama homma hoidettiin esim anoppilassa fiksusti ja nopeasti.) Jaksaisinkohan tehdä kirjakoosteen viime vuonna lukemistani kirjoista ihan sinua lohduttaakseen. Ehkä kymmenen kirjaa. Ei sitä aina kaikkea ehdi. T Saukkis

    VastaaPoista
  6. On kyllä hienoja maisemia, mutta saisi jo lämmetä. Onneksi päivät on valoisampia ja jo muutaman minuutin pitempiä.
    Eipä ihme jos sisävessa on hyvästä.

    VastaaPoista
  7. Upeat maisemat. Tsemppiä kovasti hissiremonttiin. Meillä se valmistuin paria viikkoa luvattua nopeammin.
    Sanoisin, että kyllä siellä on neulomuksia valmistunut. Ei pidä verrata muihin ”neulehikareihin”. Laiskiaiseen on helppo verrata kun vuoden neulesaldo jäi pieneksi.

    VastaaPoista
  8. Ei lähde kissatkaan ulos pissalle näillä ilmoilla. Kynnykseltä kääntyvät takaisin ja suoraan hiekkalatikolle. Onneksi tekevät hiekkalaatikkoon sillä kissanpissan haju ei lähde matoista millään. Kohta pakkaset hellittää ja teilläkin päästään ulos asioille.

    VastaaPoista
  9. Lunnikoirien "hyvä" puoli on, ettei ne kuitenkaan opi sisäsiisteiksi ennen puolta vuotta. Toistaiseksi polvi on tuen kanssa kestänyt kolme kertaa ulkoilua päivässä. Eihän tässä ole muuta mahdollisuutta kuin kävellä nuo rappuset. Yritän ottaa treenin kannalta.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.