lauantai 14. heinäkuuta 2018

Noin viikon uutiset


En minä koko viikkoa ole murjottanut. Usein on näkynyt valoa pilvien välistä, mutta usein on ollut myös muuta puuhastelua kuin koneella roikkuminen. Valmistuneista sitten kuun lopussa, mutta muutakin on tapahtunut.



Postipoika taas on kantanut korttejani naapuriin, mutta minulla on kiltit naapurit, ne palauttaa postit oikeaan osoitteeseen. Tämä on nyt eka postcrossauskorttini. Ja kun mainitsin, että tykkään korttien lisäksi myös hienoista postimerkeistä, kortissa oli myös hieno - ja kallis - merkki. Oikeastaan mukavinta tässä on, kun ihmiset kertovat elämästään ja kotiseudustaan. Tämäkin tuli jostain Ranskan maalaiskylästä, jonka koulu ollaan lakkauttamassa, kun ei ole tarpeeksi oppilaita. Eikös kuulostakin tutulta?


Toinenkin kortti osasi perille. Possu oli piristänyt minua lätäkkö- ja pilvikuvalla. Kiitos paljon. Hieno lätäkkö!


Pakettejakin on tullut, tilattuja. Tilattu pakon edessä mm. kirjoja. Luen Harry Pottereita ja yllättäin yksi olikin viallinen kappale. Pitihän sen tilalle tilata uusi, joka onneksi on ehjä. Adlibris on ikävästi nostanut ilmaisen postikuljetuksen rajoja, joten kun Potter oli halpa ja muutkin halpoja, oli pakko ostaa muutakin. Nyt on sitten poistettava kuusi kirjaa, jotta tasapaino säilyy. Tilasin myös kolmet sukat eli risoja sukkiakin pitää poistaa kuusi paria. Tämä minun yksi-sisään-kaksi-pois johtaa jossain vaiheessa katastrofiin, mutta ei vielä. Vielä on mistä ottaa.


Shiba kävi meillä opettelemassa kerrostaloelämään. Jos vaikka joskus tarvitsee hoitopaikkaa. Ensi alkuun haukkui jokaisen liikkujan, mutta pian tottui ja tyytyi vain seuraamaan liikennettä. Ja huomenna mennään taas borderivahdeiksi muutamaksi päiväksi


Mustikan poiminta aloitettiin lähipolun varrelta. Kun ei ollut mukana astiaa, joutui Koirapojan vesipullo mustikkasäiliöksi. Olivat vielä vähän raakoja, mutta sai niistä marjamaidon. Ja pian tuli viesti ystävältä, että nyt alkaa olla kypsiä.


Niinpä matkattiin Koirapojan kanssa maaseudun rauhaan pariksi päiväksi.


Muutama tunti parina päivänä metsässä takasi muutaman kilon mustikoita pakkaseen ja jotain ruokapöytäänkin. Lisäksi tyhjensin isännän mansikkamaan kypsistä marjoista ja toin nekin kotiin.Tämän seurauksena jouduin ottamaan arkkupakastimen käyttöön. Kun se viime talvena herätteli minua hurinallaan, siirsin sen olkkariin. Nyt pitäisi vähän sisustaa, kun eihän minulla tyhjää nurkkaa ollut vaan pari kirjahyllyä joitui evakkoon. Mutta tuossa se nyt vieressä hurisee, pakastin.

Ja nyt pitäisi mennä palstalle katsomaan, joko punaiset viinimarjat on kypsiä kerättäväksi. Pieni este kuitenkin on. Nuo tunnit mustikkametsässä johti kaikista varotoimenpiteistä huolimatta naaman ja kaulan palamiseen. Ja ulkona on auringon paahteen lisäksi tukahduttava seisova helle. Lämmin on kiva, mutta liika on liikaa etenkin auringon suhteen. Mutta kait minun pitää ottaa joku astia ja käydä tutkimassa tilannetta jossain välissä.


Kaunista kesää kaille. Nauttikaa helteestä ja auringosta. Minäkin nautin aina, kun varjo löytyy. Jossain välissä ryhdistäydyn sunnuntaikuvien ja Possun kirjan suhteen, mutta nyt ei vielä jaksa. Ja jossain välissä käyn lukemassa kuulumisianne vaikken ehkä aina kommentoikaan.

10 kommenttia:

  1. Harmi että postit ovat eksyneet väärään osoitteeseen vaan onpa kiva kun on tuollaisia naapureita:) ja kivaa on kyllä saada tuollaista postia! Harmi että noita maalaiskouluja lakkauttavat joka paikassa, niissä on niin oma tunnelmansa ja koulun käynti mukavan leppoisaa puuhaa:) Meillä on kaikki lapset saaneet käydä ala-asteensa kyläkoulussa ja siellä kyllä hyvin viihtyivät! Kiva kun pääsitte mustikoilla herkuttelemaan ja vielä mansikoitakin..nam:) Marjat on kyllä kesän parasta herkkua♥ Leppoisaa lauantaita♥

    VastaaPoista
  2. Tuli meleeni noista mustikoista koiran vesipullossa: pari kesää taaksepäin saimme mökillä naapurin mummolta kanttarellejä koirankakkapusseissa... käyttämättömissä kuitenkin.
    Me lähdemme huomenna Tuuriin pariksi päiväksi. Saa nähdä, miten reissu sujuu, kun on luvattu niin isoja hellelukemia.

    VastaaPoista
  3. Helteessä PAHIMPIA on yöt. (tästä voinee ymmärtää, että Possu EI nauti helteistä, ei edes teeskentele nauttivansa, vaikka talvella onkin kylmä). Päivä menee vaikka miten, mutta kuumassa ei saa nukuttua.

    VastaaPoista
  4. Hieman olen kateellinen mustikoista. Ehkä minun pitää mennä jonnekin vähän kauemmas täältä rannalta, niin niitä mustikoitakin voisi löytyä. Vadelmia on yllätyksekseni tännekin kuitenkin tulossa, vaikka kuukausi sitten näyttivät kasvustot tosi kuivilta.
    Punaiset viinimarjat eivät ole ainakaan meidän pihalla vielä kypsiä. Pitänee vielä muutama päivä odotella.

    VastaaPoista
  5. Meillä usein postit menee väärään. Minullekin on tullut jotain ihan tärkeitä papereita, joita olen sitten käynyt naapureille pudottelemassa. Meillä on huolettomia jakajia. Omassa rapussa ei haittaa, mutta naapuritaloihinhan ei pääse, joten pitää palauttaa postiin.
    Keräsin kypsimpiä viinimarjoja ja vattuja myös. Nyt saavat olla rauhassa muutaman päivän. Yllättäin kurpitsat ei kasva ollenkaan, mutta olkoot. Ei sitä aina jaksa kurpitsatkaan.
    Mustikoita on kovin harvakseltaan, mutta eiköhän niitä vielä löydy. Jos ei muualta niin torilta.
    Hyvää matkaa Susannalle helteessä. Täytyy myöntää, että ahdistaa, kun ei ole missään, koskaan viileää. Lähden kauppaan hakemaan ruokaa. Siellä on viileämpää.

    VastaaPoista
  6. Iftselläni on pakastin vielä tyhjennysvaiheessa, mutta mustikkametsään meno on suunnitelmissa. Niitä tuntuu nyt olevan kun nettiin on jo tullut myynti-ilmoituksia mustikkaa 5 kiloa 40-45€.

    Mustaherukat on ainakin vielä raakileita, mutta punaoset taitaa kypsyä aiemmin.

    Näillä helteillä pitää muistaa juoda paljon ja ottaa lunkisti!

    VastaaPoista
  7. Eilen kotiuduimme Tuurista. Oli todella kuuma, joten ulkonaolo ei sopinut minulle. Onneksi ostoshelvetissä oli kylmä. Pakko oli siis kierrellä siellä, vaikken oikein tykkää shoppailla. Ainakaan kun ei ole mitään ostamista, vaan pakon sanelemana joudun kierrellä kaupassa pysyäkseni toimintakuntoisena. Onneksi autossa on kunnon ilmastointi. Yö hotellihuoneessa oli tuskainen. Ilmastointi oli, mutta toimiko se? No ei ainakaan kovin tehokkaasti.
    Meillä eivät herneet itäneet jostain kumman syystä ollenkaan. Istutettiin sitten uudet. Katsotaan, saadaanko nyt satoa.

    VastaaPoista
  8. Voi olla, että minäkin käyn torilla mustikassa, jos en enää pääse/jaksa metsään. Puolukka-aikaan ainakin sitten taas metsään. Viime vuonna keräsin aika paljon myös pihlajanmarjoja, mutta tänä vuonna ei ole kaikissa puissa mitään, mutta joissakin on reippaasti. Tuo lisäpakastin on kyllä kiva.
    Ei sovi ulkonaolo minullekaan. Naaman ja kaulan nahka ei kestä. Pitäisi hunnuttautua kokonaan. Eikä kyllä muukaan elimistä rakasta seisovaa kuumuutta vaikka lämmin kesä onkin kiva olemassa.

    VastaaPoista
  9. Ihastuttava venekuva, tuonne äkkiä! Ja tuo ihana koiruus ♥ itse en ole jaksanut mustikoita edes harkita, vaikka pitäisi. Läkähtyisin varmaan metsään. Täällä on ollut yli +30 astetta, nyt on enää +28 astetta ja pilvistä:)

    VastaaPoista
  10. Oli se aika hikistä puuhaa tuo mustikointi vaikkei silloin ollut vielä pahimmat helteet. En minäkään näillä helteillä lähtisi.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.