sunnuntai 1. joulukuuta 2019

Joulukuu ja vähän mennyttäkin


Aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta, ulkona on raikas pakkassää, eikä kaikkialla ole liukastakaan, tosin monin paikoin on, siis hitaan varovaista liikkumista. Nyt onkin taas aika pitentää lenkkejä ja kerätä enemmän askeleita. Marraskuusta LG Health totesi lakonisesti (en meinannut millään löytää oikeaa taivutusmuotoa), että 16 % tavoitteesta tuli askellettua. Muukin liikunta jäi häneks. Ja moni muukin asia. Oli jotenkin vaikea marraskuu.


Mutta nyt on joulukuu ja meilläkin aavistus lumesta. Tilasin evakkomatkan uudeksi vuodeksi maisemiin, jossa luulisi siihen aikaan olevan oikean talven. Pääasia kuitenkin, että päästään paukkeita pakoon.


Eilen kävin Järvenpäässä tapaamassa ystäviä, joilta sain kaikkea pientä kivaa. Mukavaa oli. Kiitos osallistujille. 
---
Kotimatka tosin venyi ja venyi, kun Tapanilan onnettomuus hidasti junia. Minulla on yleensä aina mukana sekä kirja, että neule kaiken varalta. Nyt ei ollut mitään, joten vain rentouduin. Siivous, jota useat eri syyt ovat siirtäneet ja siirtäneet, jäi sitten eiliseltäkin. Nyt on uusi suunnitelma: Sipaisen tänään vähän pintakiiltoa ja siivoan sitten ensi vuodeksi.


Joulukalentereiden avaus alkoi tänään. Ekasta yllärikalenterista sain valotähden (sorry huono kuva). Joku tiesi, että kaipaan valoa elämääni. Kovasti yritin arvuutella ennen avaamista, mitä noin isossa paketissa voisi olla. En arvannut. Nyt etsiskelen paikkaa mihin tähteni ripustaisin.
---
Ja yllättäin himottaa tuo huominen luukku.


Aikanaan tilasin myös Misanjan lankakalenterin. Eilen sain ohjeetkin minulankasukkiin, mutta miten näitä raskisi käyttää. Ihanan pehmeää merinoa vahvikkeella ja hileellä. Taitaa jäädä hypistelyyn.

7 kommenttia:

  1. Onpas ihanan värinen lanka tullut Misanjan joulukalenterista.
    Tänään ei siivota! Sytytetän 1. Adventtikynttilä ja sammutetaan valot, niin ei näy pölykoirat.
    Hyvä, että löytyi pakopaikka paukkeelta.
    Sinun joulukalenteriisi minulla ei ole mitään saumaa, joten höpisen sitten muita juttua.

    VastaaPoista
  2. Tähti jos mikä, on oikeaa 1. adventin asiaa! Hyvä, että pääsette turvaan meteliltä. Herkkulanka tuli kalenteristasi, löydät sille varmasti arvoisensa kohteen.

    VastaaPoista
  3. Tuta: Kiitos samoin.
    Susanna: En voi polttaa kynttilöitä. Ahistaa, kun ne katkuaa aina. Olen yliherkkä. Kyllä ehdit vielä kalenteriinkin.
    Emäntä: Katsotaan, raskinko johonkin käyttää joskus.
    Niin, ja siivoilin vähän. Jäi huomisellekin.

    VastaaPoista
  4. Edesmennyt anoppiin sanoi aina viisaasti, että aina voi vähän hyppiä keskilattialla (pölyt pakenevat huonekalujen alle) ja sytyttää kynttilät (ledi-kynttilätkin käy),jos ei jaksa siivota tai tulee yllätysvieraita. T: Saukkis

    VastaaPoista
  5. Tuon Tapanilan onnettomuuden vuoksi minun odotusaikani Keravalla venyi 30 minuutista 1,5 tuntiin. Yritin jo yhdelle nuorelle miehelle ehdottaa hippaa, että pysyisimme lämpöisenä - totesi, että voisi olla hyvä ajatus, mutta ei sitten kuitenkaan lähtenyt hippasille :D

    Tuollaista vinkkiä villakoirien siivoukseen en ollut kuullutkaan, kiitos Saukkis vinkistä!

    VastaaPoista
  6. Junien suhteen oli kyllä huono tuuri.
    Muuten hyvä vinkki Saukkis, mutta kun minä siivoan oman oloni vuoksi. Pöly kiusaa.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.