torstai 5. joulukuuta 2019

Tuulee, kaupungissa tuulee


Mukavan synkkää tuolla ulkona. Lämmittää tällaisen tumman puolen ihmisen sydäntä. Tekisi mieli mennä myrskyyn puskemaan tuulta vasten, mutta nyt on päällä käsky ottaa rauhallisesti. Eikä koiralenkit ole nyt rentouttavia. Koirapoika käy ylikierroksilla, kun jollain nartulla on tärppipäivät. Tapasin aamulenkillä toisen urosten omistajan, joka totesi, että nartuilla on juoksuaika kerran tai kahdesti vuodessa, uroksilla aina, kun jollain nartulla on.


Joulukalentereissa oli hilupäivä. Misanjalta tuli langanohjain, jollaisesta joskus haaveilin. Nyt olen tullut siihen tulokseen, että kun vain kahdella värillä teen kirjoneuletta, pärjään lankojen kanssa paremmin ihan vain omilla konsteilla. Mutta onpahan nyt, jos joskus tekee mieli opetella. Tähän luukkuun on tuolla lankaakin eli jälkitoimituksena tuli kaksi nippua käsinvärjättyä. Ne kuitenkin säästän aattoon.


Toisesta kalenterista tuli paljon pientä kivaa: puikkoja, lankasakset, kerroslaskuri, nappeja, helmiä ja omituisia muoviukkoja, joiden käyttötarkoitus on hämärän peitossa. Mutta joku osaava varmaan kertoo.


Eilen taivas taas löi tulta.

6 kommenttia:

  1. Noihin muoviläpysköihin voi keriä eri lankoja esim. kirjoneuleessa tai jos vaikka tekee kahta sukkaa samanaikaisesti. Aika vähänhän noihin mahtuu lankaa, mutta joku pieni kuvioväri ehkä.

    VastaaPoista
  2. Kivoja ylläreitä. Mä en ole tiennyt edes tuollaisten langanohjainten olemassa olosta. Tosin kirjoneuleiden kutominen on jäänyt vähiin.

    VastaaPoista
  3. Hauskoja ylläreitä ja joulukuussa on aina kiva jännätä mitä kaikkea joulukalenterista tuleekaan:) Onpas upea taivas, se todellakin lyö tulta:) Leppoisaa joulun odottelua ja Hyvää itsenäisyyspäivää💗

    VastaaPoista
  4. Mahtavia auringonlaskuja kyllä ollut. Lasten kanssa töissä yksi iltapäivä ihasteltiin vaaleanpunaisia pilviä <3 Mukavia neuloomushetkiä ja hyvää itsenäisyyspäivää!

    VastaaPoista
  5. On ollut taas hienoja iltataivaita.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.