tiistai 12. tammikuuta 2021

Myräkkää ulkona - jähmeyttä sisällä

 

Nyt ulvoo taas kunnolla, ei suet vaan tuuli. Pyörittää lunta. Lupaa myrskyä. Ulkona, ikkunoiden takana. Pään sisäpuolella ei mikään liiku mitä nyt limaa tunkee nenästä ulos. Ankara aamu siis tänään. Mutta kunhan saan kahvin nielaistuksi, niin siitä se taas lähtee.


 Koirapojan kanssa mennään ulos niin alkaa päässäkin jotain tapahtua. Käyn samalla oman kylän kaupasta maitoa - jos niillä sattuu olemaan. Usein ei satu. En nyt viitsi lähteä kauemmas metsästämään ruokaa tai muutakaan. Piti mennä ostarille, mutta sää ja koronatilanne antavat tekosyyn jättää kaiken sikseen. Olisi silmälasitkin hankittava, mutta en nyt vielä pahemmin törmäile nurkkiin, joten olkoon sekin.


Tuuli on varmaan jo pudotellut lumet oksilta,

mutta eilen vielä oli aika satumaista.

Ja lisää luntahan on luvattu. Olemme Koirapojan kanssa tyytyväisiä vallitseviin olosuhteisiin. Viime vuoden jälkeen on onnellinen oli kunnon talvesta. 

Ja Koirapojan ansiosta tulee lähdetyksi liikkeelle. Ja kun kerran lähtee, ei malttais palata takaisin. Tosin nyt kun lähdetään, tyydytään ihan pieneen lenkkiin.

---

Koirapoika tulikin taas ilmoittamaan, että on aika. Ehkä se jaksaa odottaa sen verran, että pesen ensin hampaat.

8 kommenttia:

  1. Sain, ja saitte, mitä tilasin, kunnon holotna vasta tulossa, loppuviikosta pitäisi jäätyä hymy naamalle=)

    Kiitos krjasta, ja vaikka se joulukertomusosallistumispalkinto olikin niin otan sen syntlahjana, huomennaSus' on virallisesti vuoden vanhempi. Hauskoja läppiä, selasin vähän;DD

    VastaaPoista
  2. Antaa tuulla ja pakkastaa vaan, meillä ei onneksi Suomessa mitään hätää. On keskuslämmitykset ja kunnon aurauskalustot. Sääliksi käy esim. Espanjalaisia, jotka eivät pakkasiin ole tottuneet, elävät ilman kunnon lämmityssysteemiä eikä autoissa taatusti ole nastarenkaita.

    VastaaPoista
  3. Sellainen sanonta on kuin "onpa koiran ilma" aamulla kun käytin ransua ulkona, se teki pikaisesti tarpeensa ja säntäsi vauhdilla ovea kohti, ei tuollainen lyhyt jalkainen koira päässyt oikein liikkumaan lumessa,ja pitkään turkkiin tarttuu lumi.Voi noita Espanjalaisia, kun eivät ole tottuneet.

    VastaaPoista
  4. Samoin, jähmeyttä on täälläkin päin. Odotan vaan parempia tarjouksia silmälaseistakin...
    Mieluummin lumituisku kuin paukkupakkanen. Mutta taitavat tulla nyt molemmat.

    VastaaPoista
  5. Minulle tulee näistä kuvista mieleen Leevi & the Leavingsin kappale, jossa lauletaan, Helsinki on hetkisen kaunis.. T: saukkis

    VastaaPoista
  6. Helsinki on usein kaunis. Etenkin kesäisin. Mutta meille sopii lumi ja pakkanenkin.

    VastaaPoista
  7. Nätti on tuo koirapoikanen ja kauniin lumiselta näyttää siellä muutenkin.

    VastaaPoista
  8. Kiitos. Koirapoika on kaunis ja lunta piisaa.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.