lauantai 20. maaliskuuta 2021

Aaltoilua

 

Katson tässä Aalto-dokumenttia. Ärsyttää jostain syystä koko Aalto, etenkin se Alvari. Tykkään kyllä joistakin huonekaluista ja joistakin rakennuksista. Maljakkoa inhoan. Olen sanonut kaikissa sopivissa tilanteissa, että minulle ei saa ostaa aaltomaljakkoa. Olen siltä välttynytkin. Mitähän minulla on Aaltoa vastaan?

Tänään on taas elämän käännekohta, kevätpäiväntasaus. Ulkona tuulee ja tuiskuaa. Talvi ei anna helpolla periksi. Siksi tykkään talvesta. Taistelija.

Kotona voisin tehdä yhtä jos toista, muutakin kuin neulontaa. Yhdet synttärisukat pitää kuitenkin vielä tehdä. Kevätsyntyneitä on kertynyt. Ja se huivi, siis elämäni eka itsetehty huivi, alkaa olla jo aika työläs. Tosin uusi ohje tulee vasta maanantaina. Edellisen sain eilen tehtyä. Mutta ajatus puuhatelee muiden asioiden parissa. Neulominen nyppii. 

Tänään ei paljon ulkoilla, mutta ulkoiltu on muina päivinä. Kaunista auringonpaistetta ja järjettömän liukkaita polkuja, muhkuraista jäätä, petollista lunta jään päällä. Pitempiä lenkkejä sitten, kun on helpompaa.

ps. Paastosta. Paastoni on pitänyt kaikin tavoin. En ole ostanut lankaa, en kirjoja, en lehtiä. Enkä ole juonut punaviiniä, enkä muutakaan alkoholia.

8 kommenttia:

  1. Olet taistelija! "Raukat vain menköön merten taa" sanotaan laulussakin. Talvessa on haasteita; se on mukavaa.

    Ymmärrän mitä tarkoitat, kun et tykkää Aalto-maljakosta. Sanoisin, että syynä on kyllästyminen. Kaikkeen kyllästyy mitä on liikaa. Kyseinen vaasi on kärsinyt inflaation. Aivan kuin muita suomalaisia muotoilutuotteita ei olisi. Meiltä kotoa löytyy yksi kappale ja ainoa, missä se toimii on kun laittaa valonauhan sinne sisälle ja pitää ns. joulukoristeena. En tosin ole kyseistä maljakkoa nähnyt vuosiin. Lienee jonkun kaapin perimmäisessä nurkassa.

    VastaaPoista
  2. Minulla on yksi. 30 tulppaania Savoy-vaasiin on ainoa maljakkokäyttö tuolle häälahjalle. Muuna aikana se säilöö mukavasti kasan rojua (laturinjohtoja, virtapankkeja ym) eivätpähän loju pitkin pöytää. En sitä inhoa, en rakastajaan - on aikamoinen keskiluokkaisuuden symboli. Minä taas inhoan yli kaiken kupukelloa. Kotona niitä on kaksi, koska äidin sisarukset kommunikoivat vähän huonosti keskenään ja toivat isälle 50-vuotislahjaksi kaksi kupukelloa. Ihminen on kovin malttamaton: ensin ”tulisipa lumi”, sitten ”sulaisipa lumi”. Minusta lumi on mukavampaa kuin harmaanruskea pöly, joka paljastuu lumen alta. Minun kevätaurinko-huivistani on tulossa juuri sen värinen 😂T: Saukkis

    VastaaPoista
  3. Ei ole Aalto-vaasia, mutta dokumenttia katsoin, vähän on kesken.
    Ei enää jaksais lumisadettakaan, tai mitään jäätikköä. Hankalaa kävely (ainoa aktiviteetti) ihan päähän alkoi koskea kun piti jännittää, millä askeleella on liukas ja millä ei. Mutta eilen kävelin siellä, missä autot hyrräsi jonossa taas, eipä ole katupölykään hyvä hengelle, pitäsköhän alkaa käyttää kasvomaskia :)))
    Mulla on nyt menossa lukuinnostus taas vaihteeksi :)

    VastaaPoista
  4. Ei ole aalto-maljakkoa,enkä kyllä haluaisikkaan. Täällä kainuussa riittää lunta eikä tartte varoa vielä liukasta keliäkään. Saas nähdä joko ens viikolla menee lämpimän puolelle mittari. Minulla huivin 4 osa vielä kesken. Yhden virkkuu lehden ostin , muuten on paasto pitänyt,ei viiniäkään.

    VastaaPoista
  5. Ei ole Aalto vaan halpis juttuja:oikeita disanneita 🤣🤣
    Olen AINA ollut "vastarannan.kiiski"
    ..voi tuo paasto..oonkohan mää unohtanu noydattaa??🤔😕
    Koirapoika on ainaski niiiiiiiin sulonen 🐕🤗

    lepposaa pyhäpäivää!

    VastaaPoista
  6. Kukat on kauniita myös aaltomaljakossa. Kunhan vain piti taas päästä narisemaan.

    VastaaPoista
  7. Aalto- maljakossa pitää olla tosi paljon leikkokukkia, että olis hyvännäköinen. Ei meillä koskaa ole niin paljon kukkia. Jossain näin Aalto- maljakon, joka oli täytetty söpöillä pienillä jämälankapalluroilla. Maljakko oli esillä pöydällä ja se oli tosi kivannäköinen.

    VastaaPoista
  8. Minulla on Aalto-maljakko...työpaikalla, joskus muinoin saimme kaikki samanlaisen..:))
    Onhan siinä kymmenen tulppaania kauniit, mutta harvoin tulee siihen laitettua.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.