torstai 11. maaliskuuta 2021

Hifistelyä vai vastuullista elämää

 

Pakollinen sääkatsaus ensin eli oli pyryä toissapäivänä. 
---
Lapseni, aikuiset ihmiset, omillaan elävät, itsenäisesti ajattelevat, ovat ns. tietoista kansanosaa. Uskovat koronan olevan todellista, pitävät maskeja, pesevät käsiä, pysyvät kaukana muista ihmisistä, etenkin minusta. Jos joskus tavataan, pitävät aina maskit päällä, koska joutuvat töiden takia tapaamaan muita ihmisiä. Olisi kiva tavata heitä, mutta on minusta myös herttaista, kun ottavat vanhuuteni tosissaan vaikken vielä olekaan virallista riskiryhmää.
---
Ymmärrettävästi lapseni ovat myös huolissaan maailman kestokyvystä, koska oletettavasti he elävät täällä pitempään kuin minun ikäluokkani. Tarkka kierrätys, harkittu kulutus, uusiutuvien luonnonvarojen käyttäminen on tietenkin päämääränä. Ja tähän liittyy myös kasvissyönnin suosiminen. Ja tästä seuraa uusi herkkuni:
 

En aio lopettaa maidon juontia, sillä pidän lehmistä, haluan, että lehmiä on, mutta käytän myös kauramaitoja. Päätin kokeilla kauraa myös kahvissa. Ihastuin. Aamukahvi on elämys. Ensin mikrossa kiehautan tätä baristaa, lisään kuuman kahvin ja vielä päälle lorauksen kylmää baristaa. On uskomaton makuelämys. En aio luopua tästä vaikka maksaa maitoa enemmän.
---
Ja kun rupesin kertomaan, miten lapset kasvattavat minua, pitänee mainita myös, että tilasin fiksuruoka.fi-sivulta (myös lasteni suosittelema sivusto) soijasuikaleita. En ole soijaan ihastunut, mutta tytär väitti, että nämä on hyviä. Kokeilenpa siis. Tosin soijan ympäristöystävällisyydestä en ole niinkään varma. Ja kaikenkaikkiaan, minä rakastan grillimakkaraa! Soijamakkara on kyllä lähinnä puuta.


Toki olen tässä neulonutkin. Ystävä kertoi kauan sitten, että villasukat on rikki. Neuloin sitten Blossominjämistä synttärilahjaksi perussukat muurahaisenpolkujoustimella.


Saukkis huolehti minun huivineuleestani lähettämällä ekat ohjeet. Neulon siis sittenkin elämäni ekan kolmiohuivin. Muuten helppoa, mutta tuo lanka on niin löysäkierteistä, että pitää koko ajan olla tarkkana, ettei puikko sujahda langan keskeltä. Bambulankaa, joten voin kietoa huivin sitten joskus herkkäihoisen kaulani ympäri.


Jos toissapäivänä pyrytti, oli eilen sitten paukkupakkanen, kaunista, aurinkoista, mutt hyytävä tuuli.


Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. 
Tosin tänään on pilvistä, harmaata, pientä lumisadetta.

5 kommenttia:

  1. Just etsin vauvan tumppujen joustimeen jotain kivaa neuletta. En löytänyt mitään kivaa, joten tein sitten normi 1 o 1 n. Nyt laitoin muurahaisenpolun muistiin tulevia neuleita varten.
    Hyvältä näyttää huivisi! Mielenkiinnolla seuraan, minkälainen huivi on tulossa.

    VastaaPoista
  2. Minulla ei ole vieläkään tulossa sinisävyinen huivi, yhdistelen ruskeaa, harmaahkoa kirjavaa ja korallia. Sinulla on kuitenkin omavärinen huivi tulossa. Pyry ja pakkanen vaihtelevat, äiti kertoi, että siellä on ollut taas yli kolmekymmentä astetta pakkasta jonakin aamuna. Kauramaito on kahvissa maukasta, kermamaista. Kun itse käytän kurria, niin nuo kermaiset eivät ole niin suunmukaisia. Meillä on kotivarana iso laatikollinen kauramaitoa, pitäisi varmaan tarkistaa päiväys, ettei mene vahingossa vanhaksi. Ostin ne jo aikaa sitten.T Saukkis

    VastaaPoista
  3. Huivi lienee Taimitarhan KAL-mallin mukainen. En nyt ehtinyt mukaan, mutta seurailen ohjeita. Alku näytti ainakin kivalta. Kaunis tuo sinun punainen lankasi. Kiva huivi siitä tulee.

    VastaaPoista
  4. Olen syönyt tofua...lapsen luona. Olisi ollut tarjolla kauramaitoakin, mutta juon kahvini mieluimmin mustana. Siinä minun kokemukset noista ruuista...:)

    VastaaPoista
  5. Kauramaito onkin hyvä vara, kun säilyy ilman jääkaappia. Ja soijasuikaleista tuli hyvänmakuisia. Purutuntuma on outo, mutta kyllä niitä syö. Ja nekin säilyy eli ei ole kiire kauppaan.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.