torstai 4. maaliskuuta 2021

Aamuja

Jäykkää on ylösnousu, jäykempää, jos on reippaasti liikkunut edeltävinä päivinä. Suht ketterästi kuitenkin vielä hilaan ruhoni sängystä ylös, kankean ketterästi. Eikä nykyisin kolota - paitsi toki lihakset huomauttelevat olemassaolostaan punnerrusten seurauksena. Mutta Koirapoikaa ei jäykistä ikäkään.

Joinakin aamuina päivä koittaa tummasävyisenä. Kone ei tahdo lähteä käyntiin. Takkuaa, takkuaa. Synkkiä pilviä näkyy kaikkialla.

Ja sitten on tällaisia aamuja, toiveikkaita. Elämä on ihanaa. Edessä oleva uusi päivä on täynnä mahdollisuuksia. Kaikki tulee sujumaan.
---
Olen miettinyt, mikä aamuihin vaikuttaa. Tietenkin unella on osuutensa. Levänneenä kaikki on kevyempää. Valvoessa ongelmat paisuvat. Uskon kuitenkin, että kaikki johtuu auringonpilkuista - tai maahisista. 
 

 Ämpäriin en ole viime päivinä kurkistellut. Mutta tänään iso luuta lakaisee. Koirapoika vaihtaa taas vaatetustaan, joten karvaolentoja vaanii nurkissa. Ajattelin imaista ne pois. Uusiahan tulee kasvavalla tahdilla ennenkuin talviolemus on vaihtunut kesäiseen. Koirapoikaa tuntuu valo säätelevän kuten villieläimelle kuuluukin. Sen sutjakkaaseen olemukseen mahtuu monta karvaa, kun on alus- ja päällysjutut.


Lankojakin pitää taas tutkailla. Yhdet luvatut sukat valmistui. Hyvin on paasto pitänyt lankojen osalta, mutta myös muuten. Punaviiniä ei tietenkään tee mieli, kun kerran olen päättänyt pitää taukoa. Kirjoja on himoittanut, mutta tilailen sitten, kun paastonaika on ohi.



Hiihtolomakalin perinnekintaat näytti niin mukavilta, että alkuperäisen jämälankaversion rinnalla tein itselleni omanväriset eli punamustat, ihan ohjeen mukaan, paitsi peukaloita pitensin molemmissa. Ihmisillä on ilmeisesti nysäpeukut. Napakat tuli, mutta mahtuu venyttämällä minunkin lapiokäsiin.

 
Vien taas Koirapojan ulkoilmaan. 
---
Mukavaa päivää teillekin!
---
Olen huomannut, että lukijani ovat pitkälti vaihtuneet, ainakin kommentoijat. Entisiä näkyy harvoin. Onneksi on uusia. Aina ilahduttaa, kun joku käy jotain sanomassa.

10 kommenttia:

  1. Koirapoika pakottaa sinut ulos. Minua kun ei kukaan pakota niin jos en ole viimeistään puolen päivän aikoihin vetänyt ulkoilukamppeita päälle niin tahtoo jäädä. Olisi mukava, kun lenkillä olisi rupattelukaveri silloin tällöin. Yksinkin viihdyn kyllä. Eilen sain myös vietyä metallit ja lasit keräyspisteelle. Kertyi kaksi isohkoa muovisankollista. Meillä on näköjään popsittu valmisruokia. Tänään voisi lähteä levittämään tuhkaa suurimpien penkkojen päälle niin sulaisivat nopeammin.

    VastaaPoista
  2. Välillä vaan pakkaa olemaan noita jäykkiä ja harmaista aamuja, mutta yleensä aamut vaihtuvat valoisiin päiviin....onneksi..:)
    Nuo kintaat ovat kyllä hienot!

    VastaaPoista
  3. Onneksi kaikki aamut eivät ole samanlaisia. Yöllä valvoessa ei ajatus ole ihan kirkkaimmillaan. Ihania neulomuksia! Kauniita kuvioita ja väriyhdistelmiä.

    VastaaPoista
  4. Upeita lapasia ❣ Kevätvalo saa koirien karvat irtoamaan ja näyttää myös sisällä jokapaikassa lojuvat karvat. Meillä siivottiin lattiat höyrypesurilla sunnuntaina. Tiistaina jumppasin fyssarini johdolla lattialla. Ja voi taivas sitä koirankarvan määrää... miten voikin kahdesta pikkukoirasta irrota niin valtavasti karvoja?

    VastaaPoista
  5. Komeita kintaita, ja kauniit kukkasukat - minä vasta yritän opetella kirjoneuletta. Nyt vain ei neulominen suju, käsiala vaihtelee liikaa, sukista ja kintaista tulee auttamattoman eripariset. Paastossa repsahdin yhteen kirjaan, kun kirjakaupan loppuunmyynnissä oli halvalla Tuulia Salmelan saumattomien villapaitojen kirja. Tätä olin suunnitellut jo pitkään ostavani... ja tietenkin tuli vastaan juuri paaston aikaan. Olen kuitenkin itselleni armelias. Säästyneellä 20 eurolla voi ostaa paaston jälkeen vaikka lankaa :D T Saukkis

    VastaaPoista
  6. Ompa..todella hienot kukat noissa sukissa!! Lapasetkin on hienot. Nyt taas pakkasella niitä tarvitseekin.
    On hyvä kun joku vetää ulos. Mulla taas ei vedä, vaikka olen siellä kävellyt joka päivä. Kenkä hankasi vaivasenluuhun rakon, joten tuli tenkkapoo, mitä laittas jalkaan. Sukkasillaan ei tuolla liassa voi kävellä.
    On eroja aamuissa, yleensä aurinko kun paistaa, niin on parempi aamu.
    Jonain päivänä ei taho aika kulua millään, päivä viruu ja viruu, eikä kulu. Öisin sama juttu...
    Tänäänkin on aurinkoa, mutta muuten vaan tympäsee tämä tilanne, perjantai, elämä, ja Kaikki. Niin tämä läppärikin aukesi tavallista hitaammin!
    Mutta kaipa se tästä sujuu jotenkin.

    VastaaPoista
  7. Sudenhetkellä tuntuu raskaalta, mutta aamun valjetessa kirkastuu. Tänään on kirpakka pakkasaamu ja hurjan liukasta kuten koko viikon on ollut. Koirapoika osaa kelien mukaan vaihtaa turkkinsa. Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  8. Kiitos kaikille kävijöille. Koirapoika pelastaa huonotkin päivät. Aina, kun saan itseni ulos, piristyn.

    VastaaPoista
  9. Kivat värit sinun perinnelapasissasi. Varsinkin tuo punamusta on tosi herkullinen yhdistelmä. Ihania aurinkokuvia laitat.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.