perjantai 26. maaliskuuta 2021

Korona

Wikipedialla on mielipide tästä paljon puhuttaneesta asiasta: 

Korona on Auringon ulompi kaasukehä ja kaasukehän hajaantumisvyöhyke. Sen lämpötila on hyvin korkea, noin miljoona astetta. Korona on hyvin harvaa kaasua, ja siitä lähtee aurinkotuuli. Se on Auringon magneettikentän voimaviivojen täyttämä. Korona näkyy selvästi auringonpimennyksen aikaan, jolloin koronan epäsäännöllinen muoto paljastaa magneettikentän voimaviivat. Koronassa on moneen kertaan ionisoitunutta kaasua sekä pölyä. 
---
Eikös aurinkotuuli ole jo sananakin inspiroiva? ja voimaviiva? hajaantumisvyöhyke? Mielikuvitus lähtee laukalle.
---
Tämä toinen korona ei sitten paljon mielikuvitusta inspiroi, uuvuttaa vain. Olen säästynyt taudilta, kun en missään liiku tai ketään tapaa. Kaupassa on pakko käydä. Siellä pidän turvaväliä tarkasti. Jotkut kassahenkilöt vähän pyörittelevät silmiään, kun en mene pakkaamaan tavaroita ennenkuin on tilaa. Jotkut taas eivät edes ota uutta asiakasta ennen kuin edellinen on poistunut. Lidlissä kyllä tehokkuus on edelleen pääasia.
---
Tuosta aurinkokuvasta näkee, että pitkällä on kevät. Kalasatamaa ei edes kuvassa näy. Se on jossain kaukana vasemmalla. Pasilan torni vielä mahtuu mukaan.


Tässäon nyt Kalasatamakin poimittu mukaan.


Tänä aamuna ei aurinko paista. Sumua ja mustaa maata vain näkyvissä. Kävelyn suhteen vaativaa aikaa. Kävelytiet, joilla oli latuja, ovat tiukkaan tallattua kiiltävää jäätä, muuta tiet hiekkaa ja kuraa. Nastakengillä mennään edelleen.


Yhdet miessukat olen tehnyt ja sitä huivia tietenkin.


Jotain ihan uuttakin harkitsen eli taimien esikasvatusta. En yleensä sellaista harrasta vaan kylvän mitä kylvän, suoraan penkkiin. Mutta onhan se hyvä joskus venyttää rajojaan. Viime keväänä sain lahjaksi siemeniä, joita piti esikasvattaa. Eivät itäneet ollenkaan. Saa nähdä, onnistuuko nyt, kun on eri kasvit ja eri vuosi. En aio kyllä nytkään miettiä kuun vaiheita tai muuta. Jos eivät halua kasvaa, olkoot kasvamatta.


Sain lapseltani kirjalahjan. Olen lapsellisen innoissani.

10 kommenttia:

  1. Kannattaa pitää ne turvavälit, kassahenkilöiden silmäyksistä huolimatta. Muualla ei mekään liikuta, kun pakolliset kauppa/apteekkireissut. Terveenä ollaan pysytty ja toivottavasti pysytäänkin!
    Kyllä tätä eristystä nyt vielä jaksaa, vaikka välillä vähän harmittaakin..:)

    VastaaPoista
  2. Täällä on kuulunut huhuja, että rokotetut ikäihmiset lakkasivat välittämästä turvaväleistä, ja hönkivät niskaan kaupan kassoilla. Jos huomauttaa, saa kuulla rokotustiedon. Eivät ymmärrä tai välitä, ettei nykytiedon mukaan rokote suojaa kuin rokotettua itseään, ja häntäkin vakavalta taudinkuvalta. Kova on usko piikkiin. Eli olet viisas, kun pidät välit. Minä sain orvokinsiemeniä lahjaksi työkaverilta, ne pitänee esikasvattaa. Tämä on haastavaa aikaa liikkumiselle, jos ei ole jäätä niin on liukulaakerisoraa. Turvallisia ja lankeamattomia lenkkejä toivoo Saukkis

    VastaaPoista
  3. Ai, niin, komeat Batman-sukat. T Saukkis

    VastaaPoista
  4. Olen lukenut jostain että korona tarkoittaa myös kruunua.
    Lideissä on kyllä erojakin, mun piti kassalla sanoa yksi kerta että eikö teillä ole työntekijöitä, kun aina on pitkät jonot, ja kassaneiti syytää toisen ostokset heti perään, pitäis olla turvaväli, mutta ei kaikissa kaupoissa olla tarkkoja kassa jonoissa, kerran mätin tavarani kassiin ja sitten vasta maksoin, kassaneiti hoputti minua, sanoin että mikä kiire tässä valmiissa maailmassa on.
    Eipä silti ihmisiä ryntää lappiin nyt todella paljon.
    thl lohduttelee että kesällä on sit paremmin.
    Hallituksen touhu vähän ihmetyttää.
    No nyt jännittää nuo uudet määräykset.
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  5. Minä olen juuri lähdössä nauttimaan aurinkoisesta ulkoilmasta koirien kanssa. Saas nähdä, miten etenen sähkömoponi kanssa.
    Meillä on monivuosikymmeninen perinne yhteisestä pääsiäislounaasta mieheni lapsuudenperheen kanssa. Nyt tulee jo toinen pääsiäinen, kun tätä ei voida toteuttaa. ☹ Toivotaan, että pääsiäisenä 2022 voitais jo ruokailla saman pöydän ääressä.
    Aurinkoista viikonloppua sinulle ja koirapojalle! 🌞

    VastaaPoista
  6. on kyllä haasteelliset kävelykelit olleet. Piti ihan miettiä mihin päin uskaltaa lähteä, etti ole jääkenttää, ja siitä huolimatta eksyn joskun jäiselle viettävälle alueelle, josta ei pääse ylös eikä alas. Sitten kävelen vaan talojen vieruksia keskustassa.
    Eihän sitä näistä uusista varianteista tiedä missä ne hyppää kimppuun vaikka kuinka koetat kiertää muut ihmiset. Joskus kassojen jälkeen pakkaaminen ahistaa, mutta aamulla aikaseen ei yleensä ole tungosta.
    Kun saisin fillarini tuolta jään sisältä kaivettua, niin ois mahollista lähtee pyörällä, niin ei kipeä polvi ehkä haittais. Kuitenkin alkais olla senverran kadunvieret sulat, että vois ajella.

    VastaaPoista
  7. Komeat sukat! Minä kuljen myös nastakengissä, oman turvallisuuteni vuoksi. Tänään oli todella kaunis, aurinkoinen päivä! Ensimmäiset krookukset näin pihassa, kadun puoellla ja aseman edessä oli lumikelloja, kun kävin kaupungissa ja kävelin kotiin. Maski on nyt hyödyksi myös katupölyn vuoksi. Katuja oli kyllä pesty keskustassa ja ihmisiä istuskeli keksutorilla, turvaetäisyydellä nauttimassa auringosta. Jokainen kaipaa valoa. 11 joutsenta lensi aurassa, tunnistin äänestä. Komea näky. Onnea siemenille, olet taitava puutarhuri.

    VastaaPoista
  8. Ihania auringonlaskukuvia ja hienot sukat!
    Meilläkin on elämä kutistunut välille koti-kauppa-kävelylenkki ja sitten sama uudestaan. Välillä suurena vaihteluna on huima retki kirjastoon hakemaan tilattu kirja. Kiitos kirjastolle, että pysyy auki, vaikkakin minimaalisesti.
    Yritän puskea itseeni energiaa kevätsiivoukseen.

    VastaaPoista
  9. Tuo auringon korona kuulostaa komealta. Luin äsken täysikuusta; superkuusta, mikrokuusta ja sinisestä kuusta. Mielenkiintoista.
    Kylältä sammui katuvalot, olisiko siksi, että saamme nauttia ja ihailla kuuta - joka on ihan täysi huomenillalla.

    Kerro oliko tuo kirja hyvä - varmastikin.

    Joulukalenterikirja muuten lähti eilen eteenpäin; luin sen ensin itse, sitten siirsin sen makuuhuoneen toiselle puolelle AM:lle. Nyt se matkaa seuraavalle lukijalle ;)

    VastaaPoista
  10. Kirja on hyvä ja erinomaista, että kirjat kiertävät.
    Korona on myös kruunu ja myös punaviini. Paljon on rutiinit muuttuneet tämän yleisen koronan trakia, mutta tehdään uusia ja palataan johonkin, kun aika riittää. Ja lämmin kiitos kaikille, jotka jaksavat kommentoida. Minulla ei aina koneaika riitä kommentointiin, mutta yritän kyllä.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.