tiistai 8. marraskuuta 2022

Ei mitään uutta

 

Marraskuu sujuu nyt kovin märkänä ja lämpimänä eteenpäin. 


Ulkona tarkenee tihkusateessa lenkkeillä - ja ilman sadettakin - ja kaatosateessakin. Hyvä, että ulkona tarkenee. Sisälläkin tarkenee, kun vain laittaa paljon päälle. Taloyhtiö on pitänyt lupauksensa ja laskenut sisälämpötiloja. Sellainen kivat 19 astetta tuntuu aika raikkaalta, kun aamulla kaivautuu peiton alta ulos. Lattiat on tietenkin jääkylmät vaikka täällä ylhäällä asun, eikä seiniin voi nojailla. Mutta mitäpä tässä valittamaan. Puen Koirapojallekin välillä vähän lämmikettä ylle sisällä, jotta jaksaa nukkua. Ulkoiluja yritetään lisätä, kun meinaa lihasmassa kadota koiraltakin. Minultahan se on jo kadonnut ja muuttunut läskiksi. Mutta Koirapoikaan ei läskiä kerry, jotan alkaa muistuttaa vinttikoiraa.


Olen minä jotain puuhastellutkin. Ikkunat pesin. Jätesäkkiä täytin. Ja kiinanruusut riisuin paljaiksi, kun väsyin niiden kaikkialle yltäviin lehtiversoihin. Nyt näyttää autiolta, kun pari muutakin kukanraatoa tapoin. Kiinanruusuille sentään jätin mahdollisuuden herätä henkiin, jos haluavat. Otin varmuuden vuoksi muutaman oksan vesilasiin, jos pitää aloittaa alusta. Tosin voisin, ehkä hankkia terveitä oksia jostain. Noissa on ilmeisesti joku virus, kun puskevat sokeria ulos.


Kalasatamassa olen erilaisten juttujen vuoksi ravannut. Sieltä löytyi kaunis joulukettu.
---
 Pentuliveä olen seurannut, koska shiba löytyy meidänkin suvusta. 
---
Ja satuin bussin ikkunasta näkemään raidejokerin ekan koeajan. Näytti koomiselta, kun ratikka liukui eteenpäin valtavan miesjoukon ympäröimänä.



Näihin kuviin, näihin tunnelmiin.
(mistähän tämäkin lause on päähäni tarttunut?)

8 kommenttia:

  1. Oi onpa kovat säästöt. En tiedä mihin täällä sisälämpö menee, nyt on vielä ollut 20-21 astetta. Tää on muutaman vuoden vanha talo, mutta kyllä jostain kohtaa ikkunasta tuulee, pitäs katsoo onko rakoja tiivisteessä.
    En ole muistanut katsoa pentuliveä, kuin kerran. Silloin siinä ei mitään tapahtunut.
    Uutisissa näin kun koeajoivat sitä ratikkaa siellä, näytti hyvin tutulta. Täällä oli samanlaiset testaukset jokunen aika sitten. Ja lisää sitä raidetta on jatkettu, mutta tänne asti ei vielä yllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällähän on aina ollut talvella kylmä ja kesällä kuuma. Talvet on kuitenkin helpompia kun voi vetää vaatetta päälle.

      Poista
  2. Pentuliveä on ihan pakko katsoa!

    Hyvin tarkenee tuolla ulkona, kävin tänään ekaa kertaa kokeilemassa kävelyä koronan jälkeen. Hiki tuli, ei ilmasta vaan huonosta kunnosta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulkona on ollut kesäistä. Vaatetus ei oikein pysy perässä, kun on jo kaivettu talvikamppeita esiin.

      Poista
  3. Pentulive on ihana. Shiba vaikuttaa rotuna olevan mukava. Tällainen mielikuva on tullut jo aiemminkin. .

    Se on jännä miten eri lämpötiloihin tottuu. Jos joku mulleolis sanonut, että vähän yli 19 asteessa pärjää, en olisi uskonut. Toki mulla vaikuttaa tähän sietokykyyn ”sopiva ikä” ja lääkkeet.

    VastaaPoista
  4. Kiitos aivan ihanasta aamusta kanssasi (pari mukillista kaffetta meni), sillä ehdin ihastella niin yö-, kuin ystävien sukat...
    kouluratsastusta en ole minäkään kyllä koskaan livenä nähnyt, mutta elämäntarkoitusta ja omaa osuuttani siinä kyllä pohtinut tuhansia kertoja ja tullut aina eri lopputulemaan... Hih...
    Korvamadonkin taisit päiväksi mulle saada, hih... ruonosuontasi on aina nautinto lukea!!
    Ja miksi kommentoin juuri tähän postaukseen, niin se on tuo Kalasataman kettu... eihän sitä Repolainen saa silmiään irti lajitoverista!! Kenties Märkää, mutta toivottavasti mukavaa marraskuun päivää sinulle!
    Niin - ja sekin vielä, että me myös laskimme astetta alemmaksi ja minusta on ihan järkyttävän kylmää kömpiä illalla peiton alle... mut yön aikana keho sen lämmittää...

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.