maanantai 21. marraskuuta 2022

Talvi!

19.11.2022

Kalliolle saapui talvi. 
Saapui muuallekin. 
Elämä valaistui.
Nyt tuuli pöllyttää lunta. Tuulee nimittäin aika reippaasti täällä meidän mäellä. Tämä on tuulinen paikka yleensäkin.


Ja kun tuli talvi, tuli talvikengät. Tässä vanhat ja uudet hienosti rinnakkain poseeraavat. Minun tassuille käy vain tuo lastenmalli ja siitä tietenkin se isoin koko. Keksin tänä vuonna loistavan idean. Tilasin kuomat suoraan kuomalta. Tulihan se jonkin verran kalliimmaksi kuin jostain kaupan tarjouksesta, mutta ei sen väliä, koska harvoin kaupasta löytyy sitä suurinta kokoa. Kuomakaupassa olikin niin monenlaista kuosia, että meinasi tulla valinnanvaikeus.
---
Vanhoja olen toistaiseksi käyttänyt, kun en ollut heittänytkään niitä vielä pois. Uudet on kyllä olleet kotona jo jonkin aikaa, mutta ajattelin säästellä. Jos nyt tuli mieleen, miksi ostaa uudet, jos vanhatkin kelpaa, niin kerronpa, että vanhoissa on jotain vikaa.


Pohja on aika totaalisen rikki. Sukat tuppaa kastumaan. Eiköhän näiden ole syytä siirtyä historiaan.


Meidän leikkikenttä on ollut remontissa keväästä lähtien. Siellä on kaivettu ja kuovittu ja puuhasteltu korkeiden aitojen takana. Isona koneita on vaellellut kävelyteillä.


Nyt se alkaa olla valmis. Kovin isoja muutoksia ei näy, mutta ilmeisesti putki-sähkö-ja muita piilotöitä on tehty.



Vajassa on uudet maalaukset


ja ympäröiviä kävelyteitä on muokattu ja osa asvaltoitukin. Ja leikkipaikkojen alustoja ja telineitä on uusittu kuten myös pelikenttä. Kait se remontti oli ihan tarpeellinen.


Ämpärilistan kohta  21.
Tee hyödyttömiä asioita.
Aikaisemmin "ajantuhlaukseksi" nimitetyt, mutta hurjan hauskat asiat ovat nyt paikallaan. Mitä sanoisit esimerkiksi valtavan palapelin parissa painimisesta iltakaudet katsomatta kelloa? Tai aloittaisitko mieluummin tarpeettomien, mutta kauniiden esineiden keräilemisen kirpputoreilta?
---
Siis ehdoton EI tavaroille, mutta aloitin palapelin, jonka sain muutama vuosi sitten joululahjaksi. Aikanaan tein paljonkin palapelejä, joten jospa nytkin. Yllättävän hankala kuva tässä on. Ei paljon edistynyt, mutta aikaa meni. Jouduin siirtämään makkarin kirjahyllyn päälle koiralta piiloon, koska pitää ensin tehdä noita lahjuksia valmiiksi.
Siirrynkin tästä paketointiin.
---
Vielä yksi kysymys:
Miten sinä ymmärrät ilmaisun AAMUTUIMAAN?
Minulle se on aika selvä, mutta miten sinulle.

13 kommenttia:

  1. Teillekkin näyttää tulleen talvikelit ,ainaskin vähäksi aikaa. Pirteän väriset uudet kuomat,vanhat on todellakin loppuun kävelty. Aamutuimaan on minullekin selvä juttu. Menen aamutuimaan navetalle ja kerkiänpä lämmittää pirtinkin näin talvella. Sinä käyt myös koirapojan kanssa jo aamutuimaan lenkillä,sen huomaa ottamistasi valokuvista.

    VastaaPoista
  2. Minun piti lentää eilen kotiin. Lento oli siirretty tämän päivän illaksi, mikä ei minulle sopinut ollenkaan (ja taitaa nyt sekin lento olla jo peruttu) Finnair majoitti minut yöksi hotelliin, ja aamutuimaan varhaisaamiaisen syötyäni etsiydyin lumipyryssä junaan ja junalla kotiin. Yöjuniin en saanut enää eilen illalla lippuja. T Saukkis, jonka mielestä aamutuimaan on heti aamusta eikä joskus aamupäivällä. Esimerkiksi kello kuusi.

    VastaaPoista
  3. Kauniit ovat muuten graffitit seinillä. Toivottavasti saavat säilyä kauniina.
    Aamutuimaan on ilman muuta aikaisin aamulla. Jos sen ajattelee yhdyssanana, niin silloin tuima olisi vahvistamassa aamu-sanaa, eli oikein aikaisin aamulla.
    Makuasioissa tuima on länsimurteissa voimakas, suolainen ja itämurteissa mauton, suolaton.

    VastaaPoista
  4. Joo, aamutuima on (liian)aikaisin aamulla kun pitää lähteä, eikä yhtään huvittais. Tuima on mulle suolaton...Sain halvemmalla sellaisia liemikuutioita, niin saa todella mättää sitten suolaa ruokaan lisää.
    Kauniit Kuomat! Eikö nuo ole liukkaat jäätiköllä? Nyky kengät tahtoo tuosta kohtaa aina hajota, on materiaali sellaseksi muutettu.

    VastaaPoista
  5. Aamutuimaan on aikaisin aamulla ja kun tuoma on meillä päin suolainen niin viisikossa ””suomentaa” suolaisen aikaisin 🤭.

    PS. Nätit Kuomat

    VastaaPoista
  6. Aamutuimaan on ennen aamusyöntiä. Tuima on mulle suolaton. Meilläpäin oli yleistä sanoa " Minulla on tuima. Pitää ottaa vaikka joku leipäpala." Eli tuima tarkoitti nälkää, siis suolapalan tarvetta eli aamutuima on aamunälkä.
    Kuomat on kestävät. Noita on pidetty yli kolme vuotta kaikki talvipäivät. Kuomien pohja on aika pitävä eli ei normioloissa liukas. Pääkallokeleillä on nastakengät.

    VastaaPoista
  7. Aamutuimaan on aikaisin aamulla. Tuima ei Keski-Suomessa liityy makuun millään tavalla vaan esimerkiksi joku voi näyttää tuimalta eili äkäiseltä.

    VastaaPoista
  8. Aamutuimaan on heti aikaisin aamulla. Sopii minulle, olen aamuvirkku. Kuomat on todella näppärät jalkineet ja niihin mahtuu villasukkakin mukavasti. Kauniit löysit! t. Sinisen sohvan emäntä

    VastaaPoista
  9. Kyllä tuima minullekin tarkoittaa myös äkäistä. Voihan se nälkäinen olla aamutuimaan äkäinenkin. Onhan sellainen kun nälkäkiukku varmaan kaikille tuttu. Minä en kuitenkaan miellä aamutuimaa äkäiseksi vaan vain aikaiseksi ja nimenomaan ennen aamukahvia.
    Kuomat on minun lempijalkineet. Viime kesänä löysin myös kesäkuomat. Nekin sopi pyöreäkärkiseen jalkaani mainiosti.

    VastaaPoista
  10. Aamutuima on minullekin liian aikaisin aamulla. En edes aamutuimaan herää ilman vahvaa kahvia. Kahvi ei siis todellakaan saa olla mitään lorpettia.

    VastaaPoista
  11. Jaahas ja pian päästään joulukalenterin kimppuun ;) t. Possu

    VastaaPoista
  12. Joopa. Joulukalenteri hyökkää päälle.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.