keskiviikko 30. marraskuuta 2022

Joulukalenteri tulee - oletko valmis

Hannu Mäkelä: Syksy Venetsiassa

 Koska olen helposti kyllästyvä ja ikuisesti uutta kaihoava, niin seitsemän vuoden jälkeen päätin jättää mammutit rauhaan ja etsiä uhrikseni jonkun muun. Pääperiaate säilyy kyllä entisellään eli kyseessä on joulukalenteri ja myös kilpailu. Jokaisen päivän tarinanpätkään on kätketty hyllystäni löytyvän kirjan nimi. Se, joka ensimmäisenä löytää oikean nimen, saa pisteen. Eniten pisteitä saanut palkitaan taas jotenkin.

Tarinasta löytyvän kirjan nimen täytyy olla juuri se, mitä minä ajattelin. Vaikka jutusta löytyy muita kirjoja, en niitä hyväksy. Ja siksi myös kirjailija pitäisi tietää. Ja edelleen nimen on oltava juuri siinä muodossa kuin se on kirjan kannessa.

Lisähaasteena tämän vuoden kuvat ovat kirjojeni kansista. Niitäkin voi arvailla samaan tyyliin kuin tekstiin piilotettuja eli kuvista myös tekijä ja kirjan nimi. Tämän voi aloittaa jo tänään. Luulisin, että matkan varrelle sattuu joku helppokin.

Olen tainnut laittaa tänä vuonna jotain hiukan vaativampiakin nimiä, mutta senhän näkee tässä kuukauden aikana. Olen myös yrittänyt tarkistaa kaikki tekstit, mutta virheitä voi sattua. Älkää siis kiukustuko, jos näin on käynyt. Ja muutenkin, suhtautukaa rennosti. Tämän on vain tarkoitus tuota hiukan hupia elämäänne. Palkinnot ei ole kovinkummoiset. Ehkä vain jotain kämästä postikorttia.

Arvauksia voi esittää, kunnes olen käynyt hyväksymässä oikean vastauksen. Jokaiselta arvaajalta hyväksyn yhden, sen ensimmäisen arvauksen eli ei kannata luetella kaikkia sanoja ja olettaa, että jokin osuu oikeaan. Ja jos joku antaa useita vaihtoehtoja, voi seuraava napata jonkun muun kuin sen ensimmäisen. Kun olen käynyt kuittaamassa, että kukaan ei ole tiennyt, alkaa peli alusta eli jokaisella on jälleen yksi uusi arvaus. En välttämättä aina ehdi kuittaamaan salamannopeasti, joten koettakaa kestää. Jos joku luettelee useita nimiä, joista eka on väärin, mutta joku muu oikein, ilmoitan silti, että oikeaa ei ole löytynyt.

Ihan ensimmäinen kalenteri suosi yökyöpeleitä. Seuraavat oli ajastettu aukeamaan satunnaisesti. Viimeksi oli aamuvirkkujen vuoro. Josko nyt palattais juurille ja luukku aukeaisi puolilta öin?

 Vielä aiempien aiempien vuosien tuloksia. 

2015
Possu 17
Susanna 11½
Saga 2½

2016
Possu 15
Pöllö 4
Susanna+SusannanMies 3
AnonyymiAnne2

2017
Saga 11
Possu 7
Sus' 5
Laiskiainen 3
AnonyymiAnne 1
Pöllö 1
Susanna 1
 
 2018
Possu 9
Saga 8
Laiskiainen 6
Sus’ 2
Susanna 1
AnonyymiAnne 1
Pöllö 1 
 
2019
Possu 10
Anne 7
Saukkis 5
Saga 1
Marika 1
 
2020 
Saukkis 9
Possu 6 🐦
Beate 4 🐦
Sus' 3 🐦
Laiskiainen 2
AnonyymiAnne 2 
Puikko 2
Marika 1
 
2021
Kirjapisteet:
Saukkis 8
Possu 7
Laiskiainen 4
Sus' 2 
Marika 2  
Pöllö 1
Anne 1
 
Lintupisteet:
Saukkis 12
Laiskiainen 7
Marika 5
Sus' 1
Anne 1

Papukaijat: 

Pöllö 🐦🐦 🐦 🐦 🐦 🐦 🐦 🐦 🐦 🐦 🐦

Marika 🐦 🐦 🐦 🐦 🐦
Sus' 🐦 🐦 🐦 🐦 🐦
Possu 🐦 🐦 🐦 🐦 
Laiskiainen 🐦 🐦 🐦 
Saukkis 🐦
 
Joskus jaoin puolikkaitakin pisteitä sun muuta, mutta nykyisin en enää jaksa. Papukaijamerkkejä rupesin jakamaan pari vuotta sitten jollain ihan oudoilla perusteilla. Viime vuosi olikin sitten kaikenlaisten pisteiden riemuvoittoa.
--- 
Näillä eväillä tähän vuoteen.

2 kommenttia:

  1. Hauskaa siis odotettavissa, minä en tänä vuonna ehdi/jaksa kirjajoulukalenteria laatia, mutta etsin ja arvailen Olifantin kirjahyllyn sisältöä. T Saukkis

    VastaaPoista
  2. Kiva, että jaksat minun sepustuksia lukea ;)

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.