maanantai 25. maaliskuuta 2019

Unohtui...


...sunnuntaikuva. Mutta eipä tuolla paljon ole muutoksia tapahtunut, joten antaa olla.

Tänään loppuu sitten iltamässääminen eli klo 20 jälkeen ei enää syödä. Ihan pakko ei ole ahtaa itseään täyteen klo 19:30, koska nukkumaan pystyy vaikkei olisi ähkyä. Minä itseasiassa olen ajatellut lopettaa syömisen jo klo 19:00, mutta pidän itselläni takaportin kuitenkin tuonne klo 20 asti. Minulla tämä onnistuu ihan hyvin, jos vain menen sänkyyn lukemaan siinä vaiheessa, kun ruokahimo iskee. Jos jään telkkarin eteen notkumaan, on tosi vaikea hillitä mättämishalua - ei minulla nälkä ole, mutta olen muodostanut itselleni tavan napostella samalla, kun turrutan itseäni turhilla ohjelmilla. Montas viikkoa se olikaan, kun uudet tavat juurtuvat? Tuossa aikaisin sänkyyn menemisessä on nimittäin sellainen huono puoli, että nukahdan samantien ja sitten herään anivarhain aamuyöllä.

Koko tämä kilokamppailu on tosi omituinen urheilulaji. Masentavat ihmiset toteavat, ettei kannata, kun et kuitenkaan onnistu ja jossain mieleni sopukoissa on tyyppi, joka kuultuaan tämän toteamuksen tarpeeksi monta kertaa menneisyydessä, on heti valmis heittämään hanskat tiskiin. Toinen tyyppi taas haluaisi vähintään kymmenen kiloa pois ja hermostuu, kun mitään ei tapahdu. Järki yrittää siellä taustalla piipittää, että hissukseen tullut häviää hissukseen, että viisikin kiloa tekisi hyvää ylirasittuneelle elimistölle, joka yrittää pysyä kunnossa vaikka horjuu koko ajan kuilun partaalla.

Seuraamme mielenkiinnolla, kuka pääsee voitolle ja missä vaiheessa.


Avasin kolmannen adventtikalenterin luukun ja nyt on mieleinen kerä. Tämä pysyy minulla odottamassa oikeaa hetkeä. (Minähän tilasin vain paksumpaa lankaa, kun en niistä hämähäkinseiteistä jaksa mitään tehdä.)

Lisäsin tuonne omien painojen alapuolelle miinuslistan näistä iltasyönneistä. Possu ja Emäntä lupasivat osallistua. Miinus tulee jokaisesta illasta, kun on syönyt klo 20 jälkeen. Kun kymmenen miinusta on kasassa, on aika lähettää paketti sille, jolla on vähiten miinuksia. Mukaan mahtuu lisää iltasyöppöjä tai aamusyöppöjä. Jos ei ole tapana muutenkaan mässätä iltaisin, tämä on hyvä tapa saada postia.

11 kommenttia:

  1. Hyvät säännöt! Yritetään yhdessä kannustaen toisiamme ja varmuuden vuoksi odottaen postia... Kaunis punainen lankakerä. Olisiko tuo lukeminen hyvä ratkaisu syömättömyyteen illalla? Minä saatan herätä aamuyöllä ja sitten maistuu näkkileipä ja maito, noin unilääkkeeksi, tietysti. Taidanpa tyytyä siis lukemiseen ja käsitöihin. Vettä saa onneksi juoda ihan milloin vain ja se onkin suositeltavaa. Hyvää, reipasta alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  2. En ole koskaan ymmärtänyt tätä kilofasismia. Itsellä jos on huomannut että nyt polvet vittuilee painosta niin olen vain lisännyt liikuntaa, ja kas, kun antaa aikaa niin ne ylimääräiset häipyy. Muuten en kiinnitä koko asiaan mitään huomiota ja se on ehkä se syy miksi se paino pysyy paikoillaan.

    On sinänsä hyvä että yritätte löytää keinoja vaan kun ne keinot tuppaa olemaan kilpailullisia niin sit on niitä jotka voittaa ja jotka häviää. Tappion sietämättömyys voi aiheuttaa vastareaktion ja lopulta se minkä piti tehdä hyvää tekeekin pahaa.

    En kyllä osallistu, minä syön silloin kun on nälkä, vaikka sitten keskellä yötä. En vaan syö tolkuttomasti.

    VastaaPoista
  3. Minä olen illanvirkku, joten syön iltapalan klo 20 jälkeen. Meillä lapset menevät nukkumaan klo 21. Sen jälkeen katsomme mieheni kanssa telkkaria ja syömme iltapalaa. En kyllä mässäile. Eilinen iltapalani oli hedelmiä, rasvatonta raejuustoa ja vettä. Joskus aiemmin herkuttelin pe- ja la- iltaisin. Enää en, kun sain Maskussa ravitsemusterapeutilta ohjeet syömiseen. Pyöriksessä istumisen takia kulutukseni on niin pientä, etten saa syödä juuri mitään. Jossen siis halua painoni nousevan...

    VastaaPoista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. No 20 jälkeen syömättömyys ei oo kauheen paha. luulisin ;)
    Lähinnä pelkona voi olla, että klo 19.59 Possu tukehtuu suklaalevyyn, kun yrittää tunkea sen kiireesti kitaansa ja niellä ennen kuin iltapaasto alkaa. ;D

    VastaaPoista
  6. Haaste kuulostaa Pöllölle kyllä ihan varteenotettavalta, mutta ensin pitää kysyä ainakin yksi tarkennus: saako klo 20 jälkeen juoda teetä?
    Siis sehän on oikeastaan vain kuumennettua, maustettua vettä, varsinkin jos sen juo makeuttamattomana?

    Ja Sus', siulle lähetän terveisiä kaikella rakkauvella, koko suuresta syvämmestäni ;)
    Ei me kilpailla, me yritetään vaan (epätoivoisesti?) keksiä toinen toisillemme kannustimia, millä pysyttäisiin erossa siitä turhasta. Kun...kyllähän me tiietään miten pitää syödä: suu auki, ruokaa sisään, pureskellaan, nielaistaan - ja sama toistetaan niin kauan kuin ruokaa riittää tai vattanahka kestää.. Mutta kun sitten on kai joku muu jolla on yhtä huono itsekuri kuin mulla, näin olen ymmärtänyt, niin että joku houkutin tai rangaistus tarvitaan, että pysyy polulla :D

    VastaaPoista
  7. Tottakai saa teetä juoda ja kahvia ja ties mitä. Jokainen voi määrätä raja-aitansa. Minulle iltamässääminen on paha ongelma. Voi tehdä tiukkaakin välillä etenkin koska punaviini ei ole minulle luvallinen. Että ilman miinuksia en kuvittele selviäväni. Mukaan vain Pöllö.

    Sus' varmaan viittaa noihin sivupersoonieni kisaan ja yrittää samalla antaa lisäpontta sille tyypille, joka on masentunut ankeuttajien huomautuksista ja alkaa uskoo, ettei kannata edes yrittää. Hienoa, että Sus' osaa hallita painonsa. Kaikki ei osaa.

    VastaaPoista
  8. En nyt ihan (taaskaan) miettinyt loppuun käyttämääni sanastoa, ei tuo kilofasismi tähän sopinut.

    Mutta mutta...näin sivusta katsottona tekee pahaa kun ihmiset käy sotaa jatkuvasti tässä asiassa ja voittaa taisteluita mutta ottaa säännöllisesti lopulta pataan. Kaikenmaailman diettejä kokeillaan joista osa jopa vaarallisia terveydelle (ja kaikki mielentterveydelle).

    Jos sitten kuitenkin lopulta onnistuu ja pääsee tavoitteeseensa niin suurin osa palaa vanhoihin tapoihinsa voitonriemussansa ja vuoden päästä taas voivotellaa että kuinka se nyt noin, ja aletaan sama taisto uudestaan.

    Käsittääkseni kaikista vaarallisinta on se että paino koko ajan tällaisen seurauksena jojoilee, elimistö on jatkuvassa muutostilassa.

    Lopultahan kyse ei ole dieeteistä vaan elämäntavoista joiden täytyy muuttua pysyvästi! Niin ja sellaisesta pikkuasiasta kuin itsekuri.

    Koko paskailmiöstä syytän pariisin ym muotiperkeleitä jotka ovat twiggyineen luoneet ihan käsittämättömän (ja kestämättömän) naiskuvan jonka me miehet olemme ostaneet ja naiset sisäistäneet. Vaaan osa on enemmän naisten itsensä päästä, suurin osa miehistä kun haluaa vaan ihan tavallisen naisen tallukan siihen kainaloon eikä mitään muotiluomusta joka on tikku, moni sanoo että eihän niissä ole mistä ottaa kiinni=) Huvittavaa muutenkin koko muotiskene, ne kuteet on suurimmaksi osaksi ihan hirveän näköisiä, vaan sehän on taidetta ja sitä tarvitse ymmärtää vaan kokea. Jatkuvasti vaihtuvat muoti-ilmiöt taasa on tulosta kapitalismista, siksipä (nais)ihmisillä on kaapit täynnä vaatteita jotka maksaa ihan älyttömästi ja joita käytetään hintaan nähden todella vähän. Niin kuin mielillä lelujansa.

    Mutta nyt alkaa mennä asian ohi. Rakkaat siskot, älkää stressatko kiloistanne niin hirveästi ja antakaa anteeksi kun ymmärtämätön Sus' välillä mokaa, kiitos

    VastaaPoista
  9. Josko vain jätetään jokainen elämään omaa elämäänsä syyllistämättä. Me kaikki tiedetään faktat ja yritetään selvitä hengissä parhaamme mukaan. Se joka hallitsee elämänsä sas olla siihen tyytyväinen. Me muut räpistellään eteenpäin.

    VastaaPoista
  10. Samaa mieltä kuin hissukseen ääni ja se on kuitenkin kannustava ääni :)

    VastaaPoista
  11. No meillähän on aika maltilliset tavoitteet kuitenkin. Eri asia, jos olisi haastettu vaikka olemaan joka toinen päivä kokonaan syömättä. Tai edes aloittaa iltapaasto vaikka klo 18. Liian myöhään jos syö, niin nukkuukin huonosti. possu ainakin. klo 20 mennessä kerkeää kuitenkin hyvin syödä jo monenlaista. ja liikaakin.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.