perjantai 13. syyskuuta 2019

Ajantaju


Hukassa on aika vaikka kellojakin kotoa löytyy. Lauantaihan tänään oli, ilman muuta, ja suunnitelmat lauantaiksi valmiit. Sitten tuossa kahvinkeitintä ladatessa ykskaks tajusin, että olen voittanut yhden lisäpäivän. Ei hassumpaa. Nyt voin vaikka ommella. On jotain suunnitelmia olemassa.


Eilen yllätin vieraani parilla piirakalla - meinasin kirjoittaa suolaisella ja makealla, mutta kumpikaan ei ihan pidä paikkaansa vaikka toisessa oli suolaakin ja toisessa hiukka sokeria. Ihan hyviä tuli. Pitänee kutsua seinänaapuri päiväkahville, kun on kerrankin, mitä tarjota. Näitä nimittäin jäi, jää varmaan pakkaseenkin.


Lätäkkööni on tullut elämää.
---
Tupakanhaju tunkee taas sisälle, mistä tullee. Olisi mukava olla joviaali, suvaitsevainen ihminen ja suoda kaikille valittamatta heidän pienet nautintonsa, mutta ei voi mitään. Tupakankatku ärsyttää ja saa aikaan päänjyskytystä. Yritän kuitenkin pitää valitukseni täällä virtuaalielämässä ja olla hiljaa reaalimaailmassa. Nykyisin niin harvoin törmää tupakoiviin ihmisiin, että savun huomaa heti.
---
Miten muuten, sanotteko te "meedia" vai "media"? Minusta tuo venytetty muoto kuulostaa oudolta, mutta monet niin sanovat. Onko tietoa, ketkä ja miksi?


Menen neulomaan. On kohta taas yhdet synttärit, jotka vaativat valmiit sukat. Jonain päivänä teen blogilukukierroksen ja tämän viikon krapukin on tekemättä. Onneksi sain ylimääräisen päivän.
---
Kirjoittajakurssilla joku totesi, että unettomuus vaivaa vanhoja ihmisiä. Jos täällä on vanhoja, niin vaivaako? Minua ei yhtään haittaa, jos en joskus saa unta tai herään aamuyöstä. Onko sen niin väliä, kun voi nukkua silloin kun nukuttaa. Työaikana oli eri juttu, kun piti olla skarppina töissä aamulla vaikka olisi mennyt yö lähinnä valvoseea. 
---
Nyt menen.

7 kommenttia:

  1. Media sanon minä
    Tupakanhaju, yöks! Se on kyllä vihoviimeinen vitsaus, jota en siedä yhtään. En kyllä tiedä, mitä tekisin, jos omaan kotiini tulisi tupakanhajua. En ainakaan pystyisi suhtautumaan yhtä rennosti kuin sinä. Ryhtyisin varmaan radikaaleihin toimenpiteisiin.
    Mikä on ikähaarukkasi vanhaan? Minä olen aikuinen nainen ja nukun kuin tukki. Ei ongelmia, kun on lääkitys kohdillaan.

    VastaaPoista
  2. Äitini on oikeasti iäkäs ja nukkuu kuin tukki, ihan milloin vain. Hän on huomannut, että jos on ohjelmaa, kivoja juttuja, tapaa ihmisiä on virkeä ja täynnä virtaa. Yksin ollessaan hän nukahtaa uutisiin ja havahtuu urheiluselostuksiin. Sitten onkin jo hyvä mennä nukkumaan. Hän on ihmeltellyt hyviä unenlahjojaan. Toki hänkin saattaa herätä aamuyöllä, valvoa lukien, silittäen tai muuta hiljaista puuhaten ja jatkaa nukkumista kun taas uni tulee. Minä nukun toisinaan ihanasti koko yön ja toisinaan valvon jokusen hetken neuloen, lukien. Seuraavana päivänä tai jonakin muuna päivänä otan sitten pienet torkut työpäivän jälkeen ja voin ihan hyvin. Kaikki ihanat, innostavat Projektit kuten uusi neuletyö tms. saa minut valvomaan...innostuksesta. Koen oikein eläväni tällöin. Hassua.

    VastaaPoista
  3. Tahdon myös ylimääräisen päivän! Aika ei nykyisin riitä enää yhtään mihinkään.
    Media sanon minäkin. Tulisiko tuo meedia siitä, että englanniksi sanotaan miidia. En tiedä.

    VastaaPoista
  4. lisäpäivä olikin varmaan kiva ylläri, ainakin käytit sen erinomaisesti. maistuvan näköiset piirakat leivoit, kyl naapurikin varmaan ilahtui kahvikutsusta!
    meedia on jo lähestulkoon meedio, ei sitä passaa käyttää mielestäni. saga taisi osata tuossa yllä kertoa syynkin siihen, miksi media sanaa jotkut venyttelee.
    kovin vanha en viel ole, mut aikaisin yleensä herään, siinä 4-5 välillä. tavallaan se ei haittaa minua, koska voin tehdä kaikenlaista kivaa noina ihanina aamutunteina. enempikin välil harmittaa se, kun haluan mennä vastaavasti illalla nukkumaan jo heti iltauutisten jälkeen ja isäntäähän on turha houkutella niin aikaisin pehkuihin;)
    ps minua kiinnostaa minkä tyyppisillä kirjoituskursseillä käyt?

    VastaaPoista
  5. Hyvän näköisiä piirakoita. Media sanon, jos sanon, harvemmin puhun siitä aiheesta. Meediasta tulee mieleen meedio. Mä oon aina ollut huonouninen. Toivottavasti ei pahene, mitä vanhemmaks tulee.

    VastaaPoista
  6. Slurps, kylläpä on herkullisen näköisiä piirakoita. Naapuri on varmaan tosi iloinen.

    Mä oon ollut huono nukahtamaan, mutta kun unen päästä saan kiinni olen nukkunut kuin tukki. Nykyisin nukahdan nopeaan, mutta heräilen, etenkin jos on stressiä. Ehkä ikä tosiaan tekee tehtävänsä unien suhteen. Ylimääräisen päivän saaminen etenkin viikonloppuna olisi tosi jees.

    Olen kiinnittänyt huomiota tuohon joidenkin tapaan sanoa meedia ja täytyy sanoa, että se on jotenkin ärsyttävän kuuloista, teennäistä ja hienostelevaa 😄. Itseasiassa Meedia oli muinainen kuningaskunta, jonka keskus sijaitsi nykyisen Iranin kohdalla.

    VastaaPoista
  7. Kiitos Laiskiainen. Onpa hauska tieto Meediasta.
    Ylimääräinen päivä meni, eikä jättänyt sen kummempaa jälkeä. Aika on suhteellista.
    Viime yönä heräsin neljän aikaan. Luin ja surfailin jonkin aikaa, kunnes nukahdin. Sitten heräsinkin vasta puoli yhdeksän. Jos hermostun heräämiseen, en nukahda uudestaan, mutta jos en piittaa, saan hyvät yöunet. Stressaaminen karkoittaa unen.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.