tiistai 24. syyskuuta 2019

Raidejokeri


Raidejokeri myllää kaikki paikat, sulkee oikopolut ja kävelytiet. Toivottavasti se joskus valmistuttuaan on vaivan arvoinen.


Kauniit kalliot räjäytetään pois.


Siinä menee kiveä pirstaleiksi ja kettujen pesäkolot matalaksi. Se on edistystä.


Ahkeruuttani tuolla edellisissä kommenteissa kehuttiin. Itse en kehuisi, mutta yhdet sukat sain tehdyksi, kun synttärit puski päälle. Malli on Niina Laitisen Metsäkukkia. Harvoin teen ihan mallin mukaan, mutta joskus kuitenkin.


Syyspäiväntasauskin meni. Siirrytään pimeän puolelle eli hämäränhyssyä luvassa.

13 kommenttia:

  1. Surullista, että upeat kalliot räjäytetään - kalliolla asuneena kalliot ovat mulle tärkeitä ja saavat syviä huokauksia.

    Mutta kerro meille maalaisille, mikä ihme on raidejokeri?? En vaan ole ymmärtänyt mikä se oikein on.

    Kauniit sukat olet tehnyt - sinä mahdoton laiskuri ;) Ja siinä ohessa ehtinyt taas ottaa upeita valokuvia meidän katseltavaksemme.

    VastaaPoista
  2. Oi miten kauniit sukat ja taidokkaasti neulotut! Luontoa turmellaan edistyksen nimissä joka puolella. Metsät hakataan ja jyrsitään uusien teiden alta. Metsän löytäminen onkin kaupunkilaiselle haasteellista, kun kaikkialla on rakennettu. Autolla pääsimme sentään puolukkaan.

    VastaaPoista
  3. Todella kauniit sukat, ihana malli ja taitavasti toteutettu. Meilläkin on kaikenlaista remonttia menossa: vesilaitos uusii päävesijohtoa, meidän kaupunginosan kaukolämpöputkien uusintaa, joen ylittävä moottoritiesilta rakennetaan uusiksi... metsää on kaatunut ja joka päivä jännittää, mitä reittimuutoksia tänään on työmatkalla. Kallioita ei meillä ole räjäytettäväksi. Oliko se raidejokerin tarkoitus sujuvoittaa poikittaisliikennettä? Toivottavasti rakentaminen pysyy paremmin aikataulussa kuin länsimetron. T: Saukkis

    VastaaPoista
  4. Kauniit sukat!
    tuo raidejokeri ,ei pitkä n-25km?,ja paljon tuhoaa kaunista luontoa,harmi:((
    Sama matka kun meiltä isolle-kirkolle:))
    et laiskuri..vaan kävely-piiskuri:)))
    Ihana tuo vimppakuva!
    Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  5. Hyvä er kirja löysi perille, ihan luettava=)

    Alan päästä todella eroon atkoosta, nyt en edes kirjastolla ole käynyt pariin viikkoon.

    Pitäkää nettinne, pyh!

    (;D)

    VastaaPoista
  6. Raidejokeri korvaa suositun bussilinjan, kun on epäilyksiä, ettei käyttäjät mahdu bussiin. Parantaa siis pääkaupunkiseudun poikittaisliikennettä. Bussilinja on hyvin suosittu ja toimiva, itsekin käytän sitä paljon.
    Luontoa tuhoutuu siellä täällä vaikka periaatteessa yritetään säästää kohteita ja ajoittaa töitä esim. lintujen pesimäajan ulkopuolelle.
    Työt hidastuvat, kun ihmiset tekevät valituksia siitä luonnon tuhoamisesta. Aikataulukin on aika pitkä eli vuosia menee, ennenkuin jokeri toimii.
    Minä kyllä kannatan joukkuliikennettä yksityisautoilun sijaan. Jo senkin takia, ettei ole autoa, eikä edes ajokorttia. Tuo poikittaislinja mahdollistaa myös uusille ulkoilualueille pääsyn.
    Sus' yrittää esittää, että pärjää ilman meitä. Kirjaan tartun kunhan saan noita nyt keskeneräisiä loppuun.

    VastaaPoista
  7. Karua kuitenkin. :( Näyttää rumalta.

    VastaaPoista
  8. Upeat sukat! Tuo kuvio ja tietty väri 😍.

    Mälsää tuollainen luonnon ”tuhoaminen”, mutta toisaalta tulevaisuudessa juna on varmasti ekologisempi ja varmempi vaihtoehto kuin bussi. Teiltä Helsinkiläisiltä kadehdin kyllä joukkoliikenteen toimivuutta.

    VastaaPoista
  9. Tuossa toisessa kuvassa olevassa suorassa, oli jo ennestään raiteet, joten siinä ei paljon ole puuhasteltu. Kalliot ovat kauniita, mutta niitä täällä räjäytellään koko ajan. Pitäähän sitä radan varteen asuntoja tehdä.
    Joukkoliikenne toimii. Tykkään. Mutta junien "varmuus" ei taida saada kannatusta. Onneksi en joudu junia käyttämään. Metro toimii hyvin. Ja tuo raidejokerihan on ratikka.

    VastaaPoista
  10. Toimiva joukkoliikenne on hyvä asia - kyllä. Mutta senkin kehittämisessä pitäisi käyttää järkeä ja miettiä asiat loppuun asti.

    Meillä on hyvä esimerkki fiksusta joukkoliikenteestä: meillä on kaupunginosa jota hieman pilkallisesti sanotaan kaupungin Monacoksi. Sinne kulkee busseja lähes 5 minuutin välein ja päiväsaikaan suurin osa niistä on joko tyhjiä tai matkustajia 1-2.
    Tänne meille kulkee bussi tällä hetkellä 3 kertaa tunnissa ja sekin on päättäjien mielestä liikaa; valtatie kun menee tuosta läheltä ja "siitähän voi ihan hyvin kävellä".

    Yksi hyvä älynväläys minusta on se, että kun ennen pääsin paikkaan x yhdellä bussilla jäämällä pois oikealla pysäkillä ja kävelemällä lopun matkaa. Muutosten jälkeen joudun kulkemaan kolmella eri bussilla päästäkseni yhtä lähelle ko. paikkaa :D

    Mutta kiitos kun selvititte maalaiselle tuon raidejokerin, olen sitä ihmetellyt pitkään, että mikä ihme se oikein on.

    VastaaPoista
  11. Heh, maalainen on koko ajan kuvitellut, että raidejokeri on junayhteys 🙈. Maalaisen silmissä ratikkakin on juna 😂.


    .

    VastaaPoista
  12. Junaksi minäkin sitä luulin... :D

    VastaaPoista
  13. Pikaraitiotie lienee virallinen termi. Kait?

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.