keskiviikko 8. syyskuuta 2021

Isä

 

Kävin eilen leffassa. Olipas hienosti rakennettu kuvaus, loistavasti näytelty ja kauniilla musiikilla maustettu.  Mutta ei se mikään ilon tuoja ole. Siinä rupeaa väkisin ajattelemaan tulevaisuuttaan, sitä ihkaoikeaa vanhuutta, joka odottelee tuolle nurkan takana. Mutta jos haluatte ajattelemisenaihetta, käykää katsomassa Isä.
---
Oli poikani kanssa rahakeskustelu:
"Se saa sen ihan ilmaiseksi."
"Ei se nyt käy. Kyllä se voi jotain pientä maksaa."
"Eikä. Se on jo niin vanha enkä minä ole sitä vuosiin käyttänyt. Tuolla kaapissa vain pölyyntyy."
"Mutta siitä olisi kiva ajatella, että omilla rahoillaan on ostanut. Kun se on vielä niin huolestunut, kun sillä on paljon rahaa."
"En minä oikein tykkää."
"150 euroa"
"50"
"Laitetaan riita puoliksi. 100 euroa."
"Okei. 100 euroa."
---
Ja niin vanhempi mummotettava (12 v) osti minun vanhan järkkärin ja rupesi valokuvaamaan. Mukavaa, kun mummotettavat harrastaa ja etenkin minullekin tuttuja ja mieleisiä asioita.
 

7 kommenttia:

  1. Tuota elokuvaa on kehuttu ja haluaisin sen nähdä...ehkä vielä ehdin, ennen kuin loppuu näytökset..:)
    Hienosti mummoteltavalle opetetaan rahan käyttöä!

    VastaaPoista
  2. Fyolestunut paljosta rahastaan? Selvä sijoittakan alku, käteiset varat hermostuttavat sijoittakia, ne ei tuota korkoa. Hieno ymmärrys kuitenkin asiasta, suhde rahaan oikea. Ja kyllä mummotettava on oikeassa, maksaa voi ja pitää, lahjasta tosiaankin puuttuu se ylpeys omilla hankituista rahoista, niillä ostetuista tavaroista. Oi tulipa hyvä fiilis kun kasvavalla sukupolvella on hieno valmius, antaa toivoa.. . Ja ei, et vieläkään ole syyllinen ;D

    VastaaPoista
  3. Meillä on joskus käynyt toisinpäin. ”Kyllä pojat voivat maalata koirahäkin ihan ystävänpalveluksena, ei sinun tarvitse niille maksaa” ”pitäähän työstä saada palkkaa” ”mutta kun sinä olen niitä niin monesti majoittunut vaellukselle mennessä, ja …” Yritin opettaa lapsille pyyteetöntä auttamista, niin mokoma maksoi niille kelpo korvauksen. Pah! T Saukkis

    VastaaPoista
  4. Meillä on täällä maalla elokuvia kerran kuukaudessa ja syyskuun yhtenä elokuva on juuri tuo Isä. Mies aikoo mennä katsomaan, minulla on silloin työpäivä.

    VastaaPoista
  5. Ilmeisesti tarkoitat Anthony Hopkinsin tähdittämää leffaa. Upea näyttelijä, mutta minun verkkokalvoilleni on syöpynyt hänen kuvansa Hannibalina.
    Uskon kyllä, että oli hyvä. Sen verran paljon sitä on kehuttu.

    VastaaPoista
  6. Ihana lukea, että lapsella on hienoja harrastuksia ja hänelle opetetaan rahan arvoa. Kierrätystä parhaimmillaan.

    VastaaPoista
  7. Anthony Hopkins on hyvä ja mummotettava treenaa kuvaamista.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.