keskiviikko 22. syyskuuta 2021

Syyspäiväntasaus

 

Taas on yksi vuoden merkkipaaluista saavutettu ja alkaa vaellus pimeyteen. Minua kiehtoo tulevat pimeät illat, ulkona riehuvat syysmyrskyt, kirpeät pakkaslenkit, joiden jälkeen voi käpertyä lämpimiin, pehmeisiin vaatteisiin, viettää hämäränhyssyä. Nyt on siis korkea aika putsata pesä talviunia varten, pestä ikkunat, raivata turhat tavarat piiloon, koska niitä ei kuitenkaan tule poistetuksi, kaivaa lämpimät kotivaatteet esille, lakaista suurimmat roskat maton alle ja pyyhkiä pölyt, jos ei nyt kaappien päältä niin mielestä ainakin.
---
Välihuomautus:
Olen kahvin suhteen aika kaikkiruokainen, enkä kauheasti hifistele, mutta nyt avasin tumman brasiliapaketin ja maistui kahvi niin hyvälle, että tekisi mieli keittää toinenkin mukillinen. En keitä, koska liika kofeiini aiheuttaa vapinaa ja pahaa oloa.
---
Koirapoika tuhisee pöydän alla. Sillä on nykyisin tapana pysytellä aika tiukasti samoissa huoneissa kuin minä - sitä, kun on kaksiossa useita huoneita, joissa olla - Nukkuu kyllä minua häiritsemättä. Ja kun rupean liikkumaan, enkä enää istu paikallani, menee koppiinsa jatkamaan unia.

Ulkona on vielä maa jäässä, joten ehkä sisäpuuhailen ennen sauvakävelylle siirtymistä. Olin Elokunto-nimisessä ryhmässä testi-ihmisenä ajamassa sisään heidän uutta liikuntaohjelmaansa. Tänään on sitten viimeinen päivä tehdä lopputesti ja laittaa tulokset menemään, joten ehkäpä senkin tässä vielä...

Nauttikaa syksystä!


7 kommenttia:

  1. Kaunis syyspäiväntasauspäivä tänään onkin pakkasta oli -4 astetta. Hyviä ulkoilukelejä sinulle ja koirallesi.

    VastaaPoista
  2. Elokunto? Kuulostaa elokapinalta, sut on houkuteltu äärijärjestöön ja kohta suollat propagandaa suu vaahdossa ja koirapoika haukkuen taustalla. Jesh!!

    Hämäränhyssynsyssyyn täälläkin kietoudutaan, onnellisna tuhisten, lämpöisessä kun ulkona viima ja tuiske.. .

    Ihinaa syksyä Repulaiselle ja koirapojalle hauhauvuh!! (viimeinen vuh on sisäpiirin vitsi;)

    VastaaPoista
  3. Hienosti kuvasti syyspäiväntasauksen tunnelmat. Samaa mieltä!

    VastaaPoista
  4. Syksyssä onkin parasta hämyiset illat...ja koti♥ Tykkään syksystä!

    VastaaPoista
  5. Vuoden kauneimmat ajat ovat käsillä juuri nyt, meitsi nauttii ainakin ihan täysillä :)

    VastaaPoista
  6. Meillä tuulee - onhan tämä ainaisen vastatuulen kaupunki. Jos on kotiseutupaitoihin uskominen. Nopeasti on sekä aamut että illat pimentyneet, sato on korjattu ja voi käpertyä sohvannurkkaan somettamaan - tai siis neulomaan. T Saukkis

    VastaaPoista
  7. Tuuli oli meilläkin reipas, vasta tai myötä, tiedä häntä. Elokapinaa on liikkeellä.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.