sunnuntai 31. lokakuuta 2021

Lokakuun loppuja

 

Kummasti sitä on sidoksissa kelloon ja almanakkaankin eli lasken kuukausia, päiviä, tunteja. Tänään heräsin syvästä unesta valoisaan aamuun. Oli univelkaa, kun mummottelussa on öisin häiriötekijöitä eli koirat vaeltavat ja uneni on herkkää kaikille äänille. Otin myös illalla allergialääkkeen, joka auttaa nukkumaan paremmin. (Tänään on kyllä ohjelmassa suursiivous makkarissa. Sinne on pölyä päässyt kasaantumaan.) Heräsin siis valoisaan ja tiesin nukkuneeni suht pitkään. Kömmin ylös, aloin rakentelemaan aamukahvia 
ja sain sätkyn. Äkkiä nyt päiväkuntoon ja ulos lenkille yhden naapurin kanssa. Olemme sopineet noin tunnin lenkin joka maanantaiaamu kymmeneltä. Säntäilin siinä ympäriinsä kunnes tajusin, että nyt on sunnuntai! Koirapoika fiksusti vain vetää unta palloon. Ja minäkin nyt kahvia rauhassa.
 

Eilen oli kaunis punainen aurinko

ja pivimuodostelmia.

Mutta illan pimetessä maisemat muuttuivat


ja alkoi haamujen yö.
---
 Joten ei ihme, jos minäkin olin aamulla vähän sekaisin ajasta ja paikasta.


Lokakuussa budjetti meni pahasti miinukselle. Tuli kirjoja ostetuksi, mutta myös lankoja eli lankavarasto senkun kasvaa. Mutta nämähän oli ns. pakko-ostoja. Vävy haluaa kaulaliinan ja on samanlainen herkkäihoihminen kuin minä. Kun kuulee väitettävän, että alpakka ei kutita, piti ostaa alpakkaa. Katsotaan, pitääkö huhut paikkansa. Ja kinnasohjeita on arwetasta, joten ostin sitäkin. En yleensä osta tällaisia kalliimpia lankoja vaan ihan vain perusjuttuja alesta. Mutta nyt näin.


Sitähän voisi kuvitella, että langat hupenee neuloessa. No, ei paljon hupene. Sormikkaisiin seitinohutta lankaa ei monta grammaa mene.


Tähän pipoon sentään meni yksi kerä kokonaan. Jostain oli varastoihini eksynyt kerä tempoa. Siitä paksuilla puikoilla suit sait sukkelaan pipon kyhäsin.

Ja kuinka ollakaan sattui täydellinen ohjekin. Istuu kuin pipo päähän. Olen hyvin, hyvin tyytyväinen. Tämä on siis minulle itselleni.
---
Ihmiset usein kyselee, mihin minä kaikki neuleeni laitan. En tiedä, mutta ei niitä tänne nurkkiin jää pyörimään. Ja nyt kun joulu taas lähestyy, on autiota varastoissani - siis ei lanka- vaan valmisneulevarastoissa.



Mummotettava toivoi susisukkia. Ne sain valmiiksi. Kirjoneulekuva on suuri, mutta eiköhän sitä sudeksi tunnista, etenkin, jos tietää. Nyt pitäisi keksiä jotain toiselle mummotettavalla. Ja voishan sitä jotain muillekin. Mutta ensin Koirapoika ulos aurinkoon ja sitten makkarin kimppuun.

9 kommenttia:

  1. ..:) onneksi muistit, että on sunnuntai...tai olisiko tuo nyt niin suuri vahinko ollut jos olisit naapurin ovea kolkuttanut..:)
    Hienot käsineet!
    Pitää kehua, että minäkin kudoin lapaset ja oikein kiilapeukalolla. Netistä taas ohjeen opettelin. Kaikkea sitä oppii, kun vanhaksi elää..:)

    VastaaPoista
  2. Onpas ollut kylmän,kaunis aurinko,hieno kuva. Ihanan kirjavat sormikkaat,minä tein kahdet lapaset. Kauniit värit uusissa langoissasi.

    VastaaPoista
  3. Upea tuo aurinkokuva! Paljon olet saanut aikaan ja vielä upeat susisukat. Minäkin olen herkkäihoinen mitä villalankoihin tulee. Siksi en käytä pipoja vaan korvaläppiä. Arwetta Classic ei kutita minuakaan, joten se on ainakin varma valinta. Alpakasta en tiedä.

    VastaaPoista
  4. Osasitpa varautua hyvin haamujen yöhön, kun sait nukkua sitten hyvin. Sellasta se on kun hyvin nukkuu, menee päivistä sekaisin.
    Minä heräsin ihan "normi"aikaan eli klo 6, vaikka oli kännykkä itsekseen siirtynyt tähän aikaan. Sitten onkin ollut pitkä päivä, ei tunnu menevän mitenkään. Kelloni siirsin vasta 12->11 ja kävelyllä olen käynyt jo kahdesti, vielä pitää lähtee komannenkin kerran, kun eilen tuli askelia liian vähän, kun pyöräilin.
    Huhhuh, mitkä neuleet taas. Iloiset sormikkaat!
    Minua ei pitäessä neuleet haittaa, mut neuloessa tuntuu että aivastuttaa lankojen pöly. Tai oisko eri langat erilaisia, en tiedä.

    VastaaPoista
  5. Pipo on oikein hyvän näköinen. Malliltaan hyvin samankaltainen kuin minun luottomallini, jota on moni kehunut ja jopa toista toivonut, joten pitää taas neuloa niitäkin. Minun mallissa vain on pitsineuletta, tuo sinun piposi näyttää siltä osin lämpimämmältä. T Saukkis

    VastaaPoista
  6. Tunnistin ilman tietoa, ihunat sukat, aouuuuu!!

    VastaaPoista
  7. Allergisen on vaikea käyttää mitään villaa, mutta alpakat on kyllä suloisen pehmeitä lankoja. Neulon itse juuri nyt Drops COTTON MERINO lankaa ja tuntuu kyllä miellyttävältä, puuvillaiselta. Oli ollut tarjouksessa, kertoi langan omistaja. Komeat susisukat!

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.