perjantai 8. lokakuuta 2021

Ryhtiliike

 

Siitähän ei ole kauankaan, kun käänsin nokan kohti tulevaa ja ilmoitin aloittavani uuden elämän. Kuten arvata saattaa aloittaminen on takunnut, mutta periksi ei anneta.


 Koirapoika suhtautuu uusiin aloituksiini tyynesti. On ehtinyt niitä jo useita nähdä, joten odotukset ei ole ihan huipussaan, mutta kunnon kaverina ei tyrmää heti mitään.

Uuteen elämäänhän kuului myös elämänsiivous eli turhasta luopuminen. "Turha" on aika liukuva käsite, mutta lienee myönnettävä, etten tarvitse kaikkia kirjojani. Niistä luopuminen kyllä ottaa koville. On esim. tällainen Jack London -sarja, jota en melko varmasti tule ikinä enää lukemaan, mutta johon olen kovasti kiintynyt. Niinpä kysäisen, haluaisiko joku tarjota näille kodin??? Haluaisitko sinä???

Minä taas tarjoan kodin melkoiselle korttivuorelle. Tuo postcrossing on taas pahasti koukuttanut. Korttejakin pitäisi jotenkin järjestää, kerätä ne vaikka samaan laatikkoon. Hirveästi tekisi mieli vanhoja matkalaukkuja, siis sellaisia ikivanhoja, joihin voisi kaikkea postia säilöä tyyliin "postit matkalla ja matkalta". Mutta elämänsiivouksen tarkoitus ei liene kerätä lisää tavaraa...

Säistähän pitää aina mainita eli nyt on ruska tosissaan ehtinyt tännekin - ja siinä samalla siirtynyt suuressa määrin alas eli on lehtiä, joissa kahlata, osa toki vielä puissakin ja paljon ilmassa tuulen pyöriteltävinä.

Paljon on pilviäkin ollut taivaalla, joskin on paistanutkin ja satanut ja ollut lämmintä, leppoisaa.

Minä en ole aina ollut leppoisa. Oli tässä kylppärin patteri kylmänä. Naapuri hoiteli korjaajaa samalla kun itselleenkin. Korjaaja sitten ilmestyi juuri, kun oli lähtemässä leffaan. Hän ei voinut jäädä tänne Koirapojan kanssa kahdestaan, joten piti hälyttää naapuri heidän seurakseen. Patteri ei tullut kerralla kuntoon, joten putkimies lupasi tulla uudestaan seuraavana päivänä. Ei tullut. Pysyin tiiviisti kotona sen päivän, mutta enää en. Ilmoittakoon, kun pääsee. Minun on mentävä poimimaan paketti tuolta muutaman kilometrin päästä, johon posti sen on taas ohjannut.

Olen vähän suunnitellut käydä kerran viikossa leffassa. Tällä viikolla katsottiin Tove. Olipa outoa, kun oli lähes täysi teatteri. Mutta hyvä, että muutkin leffailee kaikkien rajoitusten jälkeen.
----
Ja nyt tuli varsinainen ilouutinen:
Tytär sai liput Raskasta Joulua -konserttiin, vaikka netti oli tietenkin kaatunut. Onneksi minulla on näppäriä lapsia. Toinen lapsi sai liput Turkuun Hobittiin eli kulttuuria tiedossa ennen joulua.
 

Naapuri toi eilen kukan. Marjakanerva, uusi tuttavuus.


7 kommenttia:

  1. Katsoin juuri jostain ilmoituksesta asuntoesittelyä noista torneista. En ole korkeanpaikan kammoinen, mutta lattiaan asti ulottuva ikkuna/lasiseinä oli kyllä vähän pelottavan näköinen. Minulla on odotettavissa muutama teatterinäytös ja ostin leffalippuja Hullareilta. Kuulin kyllä, että vieressä voi istua joku vieras ihminen - miten nyt siihenkin taas tottuu. T Saukkis

    VastaaPoista
  2. Tein vaalityötä ja en päässyt bileisiin joten saan korvaukseksi lipun JKLn kaupunginteatterin johonkin näytökseen, pitäisi valita. Ei ole tullut käytyä teatterissa herran vuosiin, ihan kiva odotusarvo siis.

    Irroitappas tämä lause pikkuisenkin asiayhteydestä...repeilin huolella kun tavasin tätä että mitä siinä lukee:

    Naapuri hoiteli korjaajaa samalla kun itselleenkin.

    Naapuri hoitele ja asia suttaantuu, hihih..

    VastaaPoista
  3. Unohtui elämänsiivouksesta sanoa - kunhan kaikilla kotiin jäävillä tavaroilla on selkeä funktio, tarve ja tila, olla siellä niin silleen voi arvottaa mitä jää, mitä pois, kunhan lopulta on siis läjä tavaroita mutta harkitusti valittuja.

    Voimakas tunnearvo on funktio joten jack londonit voi jäädä jos alkaa liikaa ahdistaa niistä luopuminen. Olisin ottanut nuorempana kirkuen vastaan ja saanut kirjat;) Nyt ei jaksa enää erämaaseikkailija...

    VastaaPoista
  4. Hienoa, ruska on siirtynyt teillepäin. Täällä alkaa olla kohta paljaat puut.
    Tässä reissussa olin, niin yksi kirja tuppautui mukaan, mutta ei se mitää n oli historiallista tietoa, tai vähän se on kesken vielä. Muuten koetan pysytellä kirjoista erossa, paitsi kirjaston kirjoista.
    Vau mitä lintuauroja, hanhiako lienevät ja kiva uutuuskukka!
    Tsemppiä elämänsiivoukseen! Pitäs kyllä katsella iteki kesävaatteet pois ja pitkähihaiset tilalle ja poistaa siinä välillä joitain liikoja.

    VastaaPoista
  5. Pari vuotta sitten oltiin Raskasta Joulua -konsertissa. Oli upea kokemus.

    VastaaPoista
  6. Sulla on kyllä huikeat maisemat ja vaihtuva maisemataulu. Noista torneistakin varmaan on huikeat näkymät, mutta taitaa neliöhinnatkin olla aika huikeita.

    Ryhtiliike ja elämänsiivous on ajankohtaista täälläkin. Tsemppiä sinne ryhtiliikkeeseen ja tsempit myös elämänsiivoukseen!

    VastaaPoista
  7. Kiitos tsempistä. Ryhtiliike ontuu ja elämänsiivous takkuaa, mutta jatkan yrittämistä.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.