perjantai 1. lokakuuta 2021

Lokakuu

 

Ulkona sataa tihuuttaa. Mukavaa. Saa olla vain. Ei tartte suorittaa.

Shoppailusta oli viimeksi puhetta. Vaatteita en oikeastaan koskaan osta. En tykkää. Mutta kirjoja sen sijaan, yli tarpeen. (Voin sanoa, että hyllyissäni on lukemattomia lukemattomia kirjoja.) Aika usein netistä niitäkin. Antikka.net tai antikvaari.fi ovat lempikauppojani ja kyllä myös adlibris, joka oli joskus tosi hyvä, nykyisin taantunut, mutta silti sieltäkin. Nämä löytyivät sitten ihan läheltä, joten kun olin kaupungilla, kävelin hakemaan.


ja siinä samalla sain ihailla ruskaa, joka ei tänne ole oikein vieläkään ehtinyt. Saa nähdä ehtiikö vai ruskistuuko kaikki ilman varsinaista väri-iloa.

 

Syväkeräysjärjestelmä on valmistunut vauhdilla. Kannet vielä ja siistimistä, niin voidaan alkaa täyttää uusia roskiksia. Oppiikohan ihmiset lajittelemaan oikein. Kaikkihan siis lajittelee, mutta aina ei osu nyssäkkä oikeaan lokeroon.

 

Olen jotain saanut valmiiksikin. Hitaasti tulee mitään. Kaikenlaista olen taas jouluksi lupaillut, joten pitäisi ryhdistäytyä. En kyllä ole mikään pikaneuloja.

 

Tätä settiä oli kiva tehdä, kun niin tykkään tuosta musta-punainen-yhdistelmästä, mutta aikaa tähänkin kului. Tulee tehtyä muutakin kuin neulottua.


10 kommenttia:

  1. Enpä ole ennen kuullutkaan tuosta kirjailijasta, saati nähnyt kirjoja, piti ihan kuuklata, enkä ymmärtänyt mitään :D
    Mutta on teille tulossa hienot keräys systeemit! Onnea! On tässäkin talossa, mutta kun ovat sisällä olevassa huoneessa (on siinä hyvät ja huonot puolet) eli haju!
    Puna-musta= Karjalan värit, hienot neuleet.
    Hienoa lokakuuta!

    VastaaPoista
  2. Antikvaari.fi on hyvä, olen käyttänyt, ja huuto.netistä tulee tilattua kans kirjoja(kin).

    Hienot neulomukset, puna-musta kolisee täälläkin.

    VastaaPoista
  3. Miten nuo nettikaupat, antikvaari yms., pitääkö ne arvioinnit paikkaansa? Esim jos on merkitty kunnoksi hyvä , onko se hyvä? Paria kirjaa haaveilen, mutta mietin onko ne hyvässä kunnossa vai homekämpästä hankittuja haisuleita :/

    VastaaPoista
  4. Minulla kaikki kirjat noista mainituista kaupoista ovat olleet käytännössä uudenveroisia. Asteikko on jotain 1-5. 3+ on ollut usein tilaamani. Joskus 3 voi olla jo vähän luetunnäköinen, mutta ei haisevia tai likaisia. Jos siellä on jotain isompia, niistä on kyllä maininta erikseen esim. nimi kirjoitettuna sisäkanteen tms. Että hyvin uskaltaa tilata.

    VastaaPoista
  5. Kyllä on taattua laatua taas pudonnut pukoiltasi, niin onnistuneita kirjoneuleita! Hyvät roskikset saitte. Meillä on pienet pyörillä toimivat ja kovin hitaasti täyttyvät lajiteltuina, sekajäättestä runsaasti. Itse haravoin juuri sekajätteisiin valtavasti lehtiä ja seuraavaksi täytän biojäteastian. Näin ahkeroiden lehdet lähtevät näppärästi pois ja tätä näppäräÄ puuhaa riittää lumentuloon asti ja jatkuu taas keväällä. Onneksi päivä on lyhyt, pääsee siäslle neulomaan ja lukemaan!

    VastaaPoista
  6. Siistit roskikset, syksy on niin kaunista aikaa, niinkuin kevätkin. Tänään näin tokmannilla jo jouluisia vuode vaatteita, kohta sitä krääsää kaikkinensa on pullollaan, onneksi se on lyhyt aika.
    Lapaset ja sukat on tarpeelliset joululahjat.

    VastaaPoista
  7. Antikvaari on antikvariaattien yhteinen haku- ja myyntipaikka netissä eli saa mitä divareista yleensäkin, eivät ole siis yksityisiä hlöitä vaan firmoja.

    VastaaPoista
  8. Antikka on samanlainen kuin antikvaari eli antikvariaattien yhteishaku. Jommastakummasta aika usein löytyy se, mitä etsin. Minähän haluan yleensä niitä pokkareita ja nekin on hyväkuntoisia.

    VastaaPoista
  9. JOskus muinoin Kaarinassa oli kiva antikvariaatti...tai siis omistaja oli kiva nainen, jolla oli kirjojen suhteen sama maku, kuin allekirjoittaneella. VArasi aina itse tykkäämiään, kirjoja minulle ja en muista, että koskaan olisi ollut huonoa lukemista...:)

    VastaaPoista
  10. Minullakin oli ennen luottodivareita, mutta nyt olen jotenkin niksahtanut tähän nettimaailmaan.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.