lauantai 23. lokakuuta 2021

Wannabevalokuvaaja

 

On satanut

vettä, ei lunta.

Ulkoiltu on tietenkin säistä huolimatta.

Myös muistettu ottaa rennosti. 


 Olen tavannut ystäviä, 


 maistellut heidän kanssaan punaviiniä, vaihtanut mielipiteitä, nautiskellut.

Kävin kampaajallakin. Ja kun oli tauko sateessa päätin kävellä ja leikkiä turistia.

Linnanmäki vaihteeksi eri näkövinkkelistä.

 
Kansalaistori. 
Nämä aukiot ovat ehkä jossain ihan hienoja, mutta Helsingin syksyssä ehkä hieman alakuloisia,
 

hieman synkkiä eli siis kovin suomalaisia.

Oodi on kyllä hieno,

mutta ympäröivät rakennukset jotenkin ihan eri tyyliä.

Enhän minä arkkitehtuurista mitään tiedä,

mutta tuo finlandiatalon ja musiikkitalon väliin puserrettu huvila miellyttää enemmän kuin nämä uudemmat saavutukset. Olen luvan kanssa vanhanaikainen, koska olen vanha.

Tietenkin piti kuvata lintujakin, kun kerran olin Töölönlahdella.






 



Otetaan pitkästä aikaa joku kisa eli kuka löytää eniten lintulajeja näistä kuvista, se palkitaan.
(tämä on samalla ovela tapa tsekata, lukeeko joku vai katseleeko kaikki vain kuvia)
 

Kierrokseni päättyi Tennispalatsiin. Olen nautiskellut leffoista ihan urakalla, viimeksi komedia Peruna, joka oli hyvä komedia eli nauratti.


 Onhan Kampissakin viihtyisä aukio

ja vilkkaita kävelykatuja tai kujia.

Yllättäin eläinmuseoon oli oikein jono. Ihmiset ovat siis kultturelleja.

Lopetan höpinäni.

 

9 kommenttia:

  1. Olisiko kuvissa haapana, tukkasotka, punasotka, kanadanhanhi, ylimmässä merihanhi?, heinäsorsa, valknen ankka, kyhmyjoutsen, lokinpoikanen (arvaan naurulokiksi), varpunen (tyttö ja poika, vai pikku?) kesykyyhky sekä naakka.
    Lintujen tunnistus on hauskaa, Töölönlahden rannoilla kävellessä olen monta kertaa saanut ihastella meriharakkaa. Huomenna pitäisi viettää pari tuntia luonnossa, kun tyttärellä on sellainen koulutehtävä. Raahaisinko hänet metsän sijasta pitkin rantoja kiikarin kanssa… meillä on sen verran lunta, että on valoisampaa.
    T Saukkis

    VastaaPoista
  2. Tuo kuva missä linnut ottaa rennosti...järjettömän hieno!! Olet vähintään hyvää parempi amatööri, joka tapauksessa enemmän kuin wannabe, paljon! Oikeasti, otat hyviä kuvia, en minä nyt ihan mitä tahansa kelpuuta nääpistyskansiooni, sinne tallennan ehkä kaksi-kolme kuvaa viikossa, olit hitchcock-kuvan kanssa tämän viikon toinen, eka oli Optimistisen Realistin joku kuva, hän myös hyvää parempi. Vaatimattomuus kaunista mutta epärehellisyys on rumaa, itseäsi voit dissata, minä en suostu. Se "kuvaajan silmä", ei sitä kaikilla ole, sinulla on.... .

    Lintuja en tunnista mutta tekstisi luen aina alusta loppuun;) Samaa mieltä keskustan rakennuksista, ne ei jotenkin hirveän hyvin sovi toisiinsa, sekavan oloinen, Oodi todella hieno!!!

    Linnanmäki -kuva toimii, nääpistän senkin, kiitos;)

    Koiruudelle (tulevan koirani nimi lähes 100%, Koiruus) silirapseja kilo, vähän päälle lihatiskin tapaan.. . Osallistun, siis ulkoistaen sinulle, Silitä!äläselitä! -kampanjaan kodittomien koirien ja kissojen hyväksi!! Jihuu!! Jokaisesta silityksestä valtio maksaa (Sanna lupasi jatkoilla saunan lauteilla!) Suomen Luonnonsuojeluliitolle vitosen, ou jee!!

    Hyvää viikonlopun jatkoa Teille,dynaaminen duo ReKoi!! Aouuuuuuuuuu!!

    VastaaPoista
  3. Joo tunnistan naakan ja pikkuvarpusen, joutsen ja paljon sinisorsia, ja jotain muitakin. On siellä lokinpoikanenkin ja pulu.
    Noita "polkuja" tallasin minäkin kesällä. Oli Kuuma! Käytiin Hakasalmen huvilassa ja kierrettiin Finlandiatalo(jota kuvittelin hienommaksikin,päältäpäin) Piti ihan miettii missä tuo Kansalaistori on, mutta siinähän se oli, käveltiin, mutta nimeä en tiennyt. Tennispalatsissa käytiin näyttelyssä. Ja Eläintieteellinen on tuttu paikka. Oisko joku uusi näyttely, johon piti jonottaa, kesällä ei siellä ollut juuri ketään kun käytiin. On siellä kesällä kivepi kuin näin harmaana syksynä, paitsi eihän tuo niin synkkää kuvissakaan ollut.
    Täällä on jo synkkää kyllä. Koetin kuvata leijuvia lumihiutaleita mutta ei onnistu mun kännyllä.

    VastaaPoista
  4. Eiköhän tuo Saukkiksen lista ole palkinnonarvoinen. Merihanhea en löytänyt itse. Kyhmyjoutsenenpoikanen on tuo pitkäkaula. Varpusvauva on kait perusvarpunen, koska poskitäplä puuttuu.
    Valokuvaus on kivaa, mutta kuvia on liikaa, eikä kädet meinaa pysyä aloillaan, joten tarkkuus kärsii. Onkohan käsien vapina oire jostain?
    Epäilen eläinmuseon jonon syyksi koululaisten lomaa.

    VastaaPoista
  5. Hieno kierros Helsingistä, on kyllä rauhallista. Siellä vielä syksyn tunnelma,meillä maa valkeana. Täältä on linnut muuttaneet sinne etelään , ei oo kun tinttejä. Oisko kuvissa joutsen,tukkasotka,punasotka,valkeasorsa,sinisorsa,lokki,kanadanhanhi,kyyhky,naakka ja varpunen . Varmaan jotain puuttuu ja voi olla väärinkin.

    VastaaPoista
  6. Kumman autioita ovat nuo paikat olleet keskustassa. Vai olitko liikkeellä niin aikaisin aamulla, etteivät muut olleet heränneet. Lintujasikin katselin ja Saukkis vetää siinä lajissa pidemmän korren. Kysymys kuului kuinka monta lintulajia on kuvissa. Sanoisin, että yhdeksän. Onko oikein?
    Kiitos taas parvekekuvista. Ihana päivitys.

    VastaaPoista
  7. Kaupunkimiljöössä on paljon kaunista. Minä pysähtelisin kaikkien vanhojen talojen äärelle kuten tuo eläinmuseo. Samoin vanhat ränsistyneet rakennukset kiehtovat. Kaupungin sykkeessä on oma viehätyksensä. Luin kaiken, hienot lintukuvat. Kampaajalla käynti aina piristää mieltä vaikkakin kenentää kukkaroa.

    VastaaPoista
  8. Hyvin on lintuja tunnettu.
    Minä olen aina ollut taitava ottamaan kuvia, joissa ei ole ihmisiä. Olen suorastaan tunnettu siitä.
    Eläinmuseo on yksi entisistä työpaikoistani. Kaunista on sisälläkin. Asusteltiin ruskohämähäkkien kanssa samassa huoneessa ;)

    VastaaPoista
  9. 10 lintulajia, tai ehkä 11 kun en oikein tiedä on ukko vai akka samaa lajia, vai eikö.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.