maanantai 7. elokuuta 2023

Aamuhaahuilua

 

Helposti näköjään Koirapoikaa syyllistän turhasta haahuilusta vaikka taitaa olla ihan vain oma perusluonteeni. Nytkin tässä katselen utuista taivasta ja mietin, mitähän tekis vai tekiskö. Vaihtoehtoja on. 
---
Siivousta kaipaisi koti ja järjestystä kodin kaapit. Kirjahyllyäkin voisi taas setviä. Sehän on yleensä se, mistä aloitan järjestämisen - ja mihin sen lopetan. Mutta kyllä nuo muut kohteet olisi tärkeämpiä. 
---
En ole kangasvarastojakaan vuosiin katsonut. Mummotettavan synttärit lähestyvät ja olen ajatellut ommella hänelle projektipussukan, kun hän on nyt innostunut neulomisesta. 
---
Ja hän halusi sukatkin, jotka ovat kesken. Ne voisin tehdä. Saisin siinä samalla tuon BabylonBerliini-urakankin tehtyä. Olen nyt sitkeästi katsonut sitä ekasta kaudesta lähtien vaikka ihan hyvin olisin voinut jättää katsomatta. Siitä vain on keuhkottu niin paljon, että kuvittelin sen kuuluvan sivistykseen.
---
Mukavaa olisi lukea. Minulla on taas kerran Dyyni kesken. Se hyvä puoli huonosta muistista on, että lempikirjoja voi aina lukea uudestaan.
---
Kaupassa olisi suotavaa käydä.
---
Jos menisin kauppaan, voisin ostaa myös kukkamultaa ja huoltaa kukkiani. Sitä olenkin suunnitellut alkuvuodesta lähtien.
---
Alkaisi olla syytä varata pyykkitupakin
---
Luetteloahan riittää. Ja kun tarpeeksi kauan miettii, mistä aloittaisi, voikin todeta, että päivä on pulkassa. Aloitetaan huomenaamulla uudestaan.


Ulkona on nihkeän kostea lämmin ilma. Jätän suosiolla syrjään kaiken liikunnan. Onneksi tuuleekin. On ihan miellyttävä sää haahuilla, mutta ei rehkiä. Sen verran kosteutta ilmassa, että hiki tulee paikallaan ollessakin täällä sisällä, kun täällä ei tuule vaikka ikkunat on auki. Tai ei kaikki. Jos keittiön ikkunan avaisin tuliisi sellainen läpiveto, että tavarat lentelisi ympäriinsä. Niin kuuma ei vielä ole, että moiseen turvautuisin. Harkitsen jonkun ilman pyörittäjän päälle laittoa.
---
Kännykkä piipasi. Tässä uudessa - siis miniän vanhassa joulahjaksi saamassani - on sellainen toiminto, että se ilmoittaa näin maanantaisin edellisen viikon ruutuaikani. Kolmisen tuntia päivässä olen kännykkää tuijottanut. Pitäisköhän pyrkiä vähentämään? Onhan tuo aika paljon. Kolmessa tunnissa ehtisi vaikka mitä.


Ajattelin lopettaa tällaiseen intiimiin sänkykamarikuvaan, mutta pitää nuo eiliset taivaat kuitenkin vielä laittaa. 



Nyt on tasaisen harmaansinistä taivasta, mutta tervapääskyt lentelevät yhä.
---
Jatkan pohdiskelua aamupalan ohessa.

15 kommenttia:

  1. Oi mitkä taivaat 💙 Minäkin punnitsin eri vaihtoehtoja tekemisen suhteen kun palasimme ruokaostoksilta ja päätin tehdä pihatöitä ennen kuin tulee liian kuuma. Kiva kun voi valita monesta eri puuhasta. Seuraavaksi aiomme syödä 😀

    Hauska sänkykamarikuva 🙃

    VastaaPoista
  2. Aiku on ihania taivaita, kyllä noita passaa tuijotella välillä. Sänkykamariasentoakin kyllä kaipaisi. On pää ja olkapää (peppu, varpaat) kipeinä, no ei, kun olkapää vain, se ei kestä ikkunoiden pesua oikein.
    Sulla onkin tuommosia isompia hommia listassa! Voisiko niitä vähän pilkkoa pienemmäksi, mutta tällaisella kostealla helteellä olisi parasta vaan istua varjossa ulkona ja syödä jäätelöä.
    Mulla on myös listoja, mutta on niitä inhottavia listassa, kuten Wcn lattiakaivojen pesu. Saattaahan ne olla helppojakin!

    VastaaPoista
  3. onpa lokoisa kuva koirapojasta

    VastaaPoista
  4. Ihanan rento Koirapoika!
    Tänään on liian kuuma tehdä mitään. Juuri äsken sain tiskattua, liian hikistä hommaa. Loppupäivä kotona haahuilua.

    VastaaPoista
  5. Käyn täällä jättämässä puumerkin, hah. Haahuilu on kivaa ja lopulta saa aina jotakin tehtyäkin. Minä olen istunut jakkaralla marjapuskissa. Se onkin oikein rentouttavaa hommaa, siirrät vain jakkaraa ja astiaa ja pian on sankko täynnä. Mieskaverille menevät mehustettavaksi. Kanttarellejakin voisi kerätä mutta enpä taida, kun entisetkin jäivät melkein kaikki pakastimeen syömättä. Minusta ne ovat parhaita heti tuoreena laitettuina.
    Terveisiä ja mukavaa loppukesää.

    VastaaPoista
  6. Luojan kiitos minun kännykässäni ei ole tuollaista toimintoa. En tiennyt sellaista olevankaan. Askelmittari on, mutta sitä katson vain silloin, kun tiedän siinä olevan jotain katsottavaa, eli askelia.
    Haahuile sinä vaan jatkossakin ja ilahduta meitä noilla ihanilla taivaskuvilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään tiennyt, että tuollaisiakin vakoiluohjelmia on, mutta tämä tuli ikäänkuin kaupanpäällisenä. Eihän sitä ole pakko katsoa :)

      Poista
  7. Haahuilu, tuumailu ja mietiskely ovat hyviä taitoja, ja hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Serkku oli päätynyt iäkkäitten kissojensa lopettamiseen, kun hyvästä hoidosta huolimatta kissat lakkasivat syömästä ja alkoivat olla muutenkin huonovointisen oloisia. Oikean luopumisajan määrittäminen on varmasti vaikeaa, mutta ihailen aina teitä, jotka mietitte asiaa lemmikin kannalta. T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on vaikea päätös, mutta kyllä se eteen tulee.

      Poista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.